Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

donkeyaw

Zegarek Ecko czy b.dobra replika Rolex'a ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na forum i chcialem zapytac bardziej doswiadczonych uzytkownikow, ktory zegarek wybrac.

Od jakiegos czasu zbieram pieniadze (829zl) na zegarek Ecko http://allegro.pl/item1015241317_zegarek_marc_ecko_masterpiece_e18500g1.html

Podoba mi sie ogolny styl i design, troche w stylu Rolexa. Ciezki i masywny zegarek to idealny wybor. Ale niedawno natrafilem na calkiem dobra replike rolexa za 330zl

http://www.repliki-zegarkow.com/rol-002.html

Wiem ze jest to jednak replika ale te zegarki praktycznie niczym sie nie roznia. Stal nierdzewna, szkielko mineralne.

Nie stac mnie na oryginalny Rolex. Gwarancja na ta replike wynosi rok, a na Ecko 2 lata. Ecko jest oryginalnym zegarkiem a drugi jest jednak replika.

Stad moje pytanie, co bardziej polecacie ? Uzbieralem juz 350zl i moge sobie natychmiast kupic replike za to na Ecko musze jeszcze poczekac. Wiecie, wole jednak oryginalny zegarek, ale po chwili namyslu, zegarki niczym sie nie roznia. Porownajcie sobie ta replike z oryginalem. Ze strony zewnetrznej praktycznie niczym sie nie roznia. Wiadomo ze machanizm inny.

Tak wiec prosze o jakas rade na temat tego zakupu. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Wiem ze jest to jednak replika ale te zegarki praktycznie niczym sie nie roznia.

No jaha, zegarek za kilkanaście tysięcy, a zegarek za kilkanaście złotych (przepłacony) absolutnie niczym się nie różnią.

Moja rada: Biegnij!! Zacznij uciekac ile sił w nogach, bo jak Cię tu wilcy dopadną... :rolleyes:

edit: nie replika tylko ordynarna podróba!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaruj sobie ten Ecko - nie wart swojej ceny. Za 900żł możesz kupić również masywne Seiko albo Orienta i to w automacie. Drugą propozycję zostawię bez komentarza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przepłacaj za podróbkę, kup zegarek na jaki Cię stac, ale oryginalny. Podróbka za chwilę Ci się rozsypie...

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rany Julek ! TEGO POWINNI UCZYĆ W SZKOŁACH -> REPLIKA = PODRÓBA = ZŁOM = WAAAAALLEEEECCC :rolleyes: za taką kasiore to spoko kupisz używanego Zajefajnego Zegarka albo używane jakieś Mako, Big mako, Seiko, to juz lepsze JVD !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiecie kupie chyba podróbe czegoś znanego i zrobimy TU na forum AUTOPSJĘ (dosłownie - rozbebeszyć drania i pokazać że byle co w środku to nawet do Myoty do pięt nie dorasta) takiego zegarka zeby pokazać WSZYSTKIM "niewiernym" czym to się różni, ile kosztuje a jaką alternatywę można mieć za cene podróby ! Serio się nad tym zastanawiam ! i Ten temat będzie PIERWSZY nie do ominięcia ... taki tutorial dla nowych forumowiczów.... chcesz sie zalogować... Przeczytaj tutorial żeby się pytania o "Repliki/kopie zapasowe" nie powtarzał z częstotliwością tykania zegarka :/

Ehhhhhhhhhhhhhhh Może wtedy zrozumieją o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dziekuje, w takim razie odrzucam kupienie podrobki. Teraz pytanie do was czy doradzilibyscie mi jakis dobry zegarek w miare tani (500-1000zl) w stylu Ecko ? tj. ciezki, masywny na stalowej bransolecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jimmi Jump mam podrobke rolexa, ktora moge poswiecic na ten cel:) Dzis dotarl do mnie oryginalny rolex i wstydze sie ze 3 lata temu kupilem sobie taki wynalazek. Mlody bylem i glupi 21 lat i mysli, ze podrobiony oyster z cyrkoniami zastapi oryginal. Dzisiaj naprawilem blad i nabylem oryginal i nie moge wyjsc z podziwu piekna tego cuda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dziekuje, w takim razie odrzucam kupienie podrobki. Teraz pytanie do was czy doradzilibyscie mi jakis dobry zegarek w miare tani (500-1000zl) w stylu Ecko ? tj. ciezki, masywny na stalowej bransolecie ?

popatrz w bazarku. Jest tam sporo fajnych maszyn

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze ale moze podasz mi jakies marki, firmy zegarkow ktore charakteryzuja sie wlasnie tego rodzaju wyrobem ( stalowa bransoleta,masywny, ciezki)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze,że nie poszedłeś w podróby... ;) Niechybnie byłby póżniej żal. A z masywnych zegarków,tak jak już było wcześniej mówione przejrzyj ofertę SEIKO,mają duży wybór i wśród diverów na bransolecie-chociażby SKX007,SKX009,SKX033...jest ich dużo,jest z czego wybierać-i wśród innych serii też.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakies inne oprocz SEIKO,http://allegro.pl/item1004313271_sklep_importer_meski_zegarek_seiko_diver_sna225.html ten zegarek SEIKO wydaje sie byc niezly, a co powiecie o tej firmie co kumpel napisal troche wyzej, ORIENT ? tez niezle sie te zegarki prezentuja, czyz nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Orient i Seiko klasowo podobne,

Werki Orienta nie do zarżnięcia - sprzet konkretny. Seiko nieco bardziej delikatne i lekko lepiej z jakością.

W tym zegarku z Twojego linku siedzi 7t62, standard w lepszych chrono Seiko.

Cenowo - ja bym się zastanowił, bo zawsze wolę taniej ;)

Ale zegarek jest znakomity, nie zawiedziesz się. Tylko bardzo masywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie lubie masywne zegarki, lubie czuc jak mam cos na rece ;) Te divery naprawde spoko wygladaja, zastanawiam sie nad tym Orientem, dzieki za propozycje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzbieralem juz 350zl

Przeglądaj nasz Bazar pod kątem japońskich diverów: Seiko, Orient, Citizen

Tylko jeden drobny przykład: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/43818-citizen-promaster-ny-0040-17lb/ za 320zł dwa razy więcej klasy niż twój Ecko, i sto razy więcej klasy niż podróba rolexa...

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i sto razy więcej klasy niż podróba rolexa...

coś słaby chyba byłeś z matmy, bo zero razy sto to wciąż zero ;)

miałem kiedyś snda13, to był kawałek zegarka(jak dla mnie za duży, więc sprzedałem) a widzę, że jest 15 czyli żółta wersja:

http://allegro.pl/item1030103024_seiko_zegarek_kwarcowy_snda15p1_zolty_nowy.html

i ten w tej samej kopercie

http://allegro.pl/item1015538253_seiko_zegarek_kinetyczny_ska383p1_srebrny_nowy.html

ale jest też kilka fajnych zegarków w dziale sprzedam i za naprawdę fajne pieniądze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknij na bazar-konkretny diver JVD z bdb. jakością wykonania,masywny jak sto diabli za dobrą cenę.

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiecie kupie chyba podróbe czegoś znanego i zrobimy TU na forum AUTOPSJĘ (dosłownie - rozbebeszyć drania i pokazać że byle co w środku to nawet do Myoty do pięt nie dorasta) takiego zegarka zeby pokazać WSZYSTKIM "niewiernym" czym to się różni, ile kosztuje a jaką alternatywę można mieć za cene podróby ! Serio się nad tym zastanawiam ! i Ten temat będzie PIERWSZY nie do ominięcia ... taki tutorial dla nowych forumowiczów.... chcesz sie zalogować... Przeczytaj tutorial żeby się pytania o "Repliki/kopie zapasowe" nie powtarzał z częstotliwością tykania zegarka :/

Ehhhhhhhhhhhhhhh Może wtedy zrozumieją o co chodzi

Moge sie dorzucic na zakup forumowego "dowodu rzeczowego"...Raz na zawsze sie go rozbebeszy i przyklei temat dla potomnosci.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek-rolex-replika,636339

mam coś takiego na sprzedaż jakby ktoś chętny się znalazł :) cena do negocjacji

Art. 305. 1. Kto, w celu wprowadzenia do obrotu, oznacza towary podrobionym znakiem towarowym, zarejestrowanym znakiem towarowym, którego nie ma prawa używać lub dokonuje obrotu towarami oznaczonymi takimi znakami, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca przestępstwa określonego w ust. 1 podlega grzywnie.

3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełnienia przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo dopuszcza się tego przestępstwa w stosunku do towaru o znacznej wartości, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.