Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

irekm

Chopard

Rekomendowane odpowiedzi

post-16365-0-58809700-1331571169.jpg

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gosckmziz

Oglądałem, przymierzałem i nawet rozważałem zakup. Bardzo fajny zegarek. Z porównań przychodzi mi na myśl JLC podstawowy automat i muszę przyznać, że w mojej ocenie Chopard to lepsza oferta. Lepiej leży na ręce choć rozmiary zbliżone, jest bardziej unikalny, ma klasyczną zrównoważoną tarczę, mały sekundnik z datą (lubię, zwłaszcza że data nie zaburza tarczy a jednak jest) i chyba nie znudzi się tak szybko. Poza tym zdaje się że ma 65h rezerwy. Co do mechanizmu to trudno powiedzieć. Swego czasu szukałem informacji o werku na forum Choparda (Timezone) i muszę przyznać, że informacji merytorycznych jak na lekarstwo. Ogólna opinia o werkach z tej linii jest jednak bardzo dobra. Zwłaszcza odmiana z Poincon de Geneve, która zdobyła nawet tytuł mechanizmu roku (o ile pamiętam) jest uznawana za bardzo dopracowany i jeden z najlepszych mechanizmów w klasie. Werk w zegarku o który pytasz ma w zasadzie tylko gorsze wykończenie (i tak doskonałe), inną regulację precyzyjną i chyba inny tj. breguetowski włos, czyli różnice o których można dość szybko zapomnieć i cieszyć się porządnym i rzadkim in-housem. Jedna z rzeczy która mnie powstrzymała przed zakupem - biorąc pod uwagę rotację zegarków u mnie ;) - to raczej niska cena przy odsprzedaży i problemy ze zbyciem. Poza tym zegarek, a zwłaszcza mechanizm na żywo - piękne! Generalnie marka w Polsce niesłusznie wysoce niedoceniana, a przecież kiedyś wielka (zegarki dla kolejarzy słynące z precyzji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr wielkie dzieki za Twojego posta , glownie rozwazam ten zegarek ze wzgledu na mechanizm ktory bardzo mi sie podoba .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gosckmziz

Faktycznie mechanizm przepiękny i to już w tym "biedniejszym" wykończeniu, w sumie rzadko spotykany mały wachnik, a więc zalety automatu a i widać coś więcej. Niepotrzebnie Irku przypomniałeś mi ten zegarek, bo znowu zacząłem się nagrzewać na coś bardziej oryginalnego niż to co noszę ostatnio ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba go kupie , mam okazje na model z bialego zlota po okazyjnej cenie . Cena odsprzedazy tez mnie nie martwi bo napewno odsprzedam go z zyskiem

Irek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.