Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Borys

Zodiac automatic sst 36000

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mrov@

Tarczy bym nawet nie dotykał.Nowe szkiełko i polerka koperty i jest jak nowy.Przepoleruj sam ręcznie-trochę zabawy,kupa satysfakcji i dokładność często większa niż po polerce mechanicznej zegarmistrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny, ascetyczny. Czekamy na kolejne fotki - w szczególności po wypolerowaniu koperty i z nowym szkłem. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem Wasze uwagi na temat polerowania, stalowa koperta to rozumiem ale szkielko jest twarde- mineralne ( znalazlem przepisy na polerowanie szkielek z pleksi). Pewien doswiadczony zegarmistrz orzekl, ze nie da sie tego wypolerowac i nalezy zamowic nowe. Nie potrafie sie do tego odniesc.

Zegarek jest gruby, ciezki i dosc duzy, taki jak ja sam, wiec mi lezy na rece. No i sekundnik plynie, mechanizm cichutko i bardzo szybko cyka. Nie wiem czy dobrze licze ale to 5 pelnych wahniec/sek.

Przyznam, ze trafilem do klubu przez przypadek szukajac info o zegarach wiszacych. A tego Zodiaka kupilem dzieki Waszym informacjom w powyzszym temacie. Potem, Helvetie, Doxe- z lat 40-tych?, dwie ladne Pobiedki i Poljota de Luxe 23 jew. Oraz dzis Poliota Chronografa 23 jew- z lat ( chyba pocz. 90-tych). Dopiero go reguluje. Wyregulowalem takze Orienta- nieuzywanego automata, chodzi calkiem, calkiem.

Zona zabrania mi czytania wszelkich postow klubowych. Zgroza!

Kilka kwarcow lezy w kacie ze smutna mina.

Mimo klod rzucanych mi pod nogi przez cala rodzine, mam zamiar gromadzic nastepne.

Pozdrawiam. Borys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.