Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta nr 2 - wybór zegarka rosyjskiego

Wybieram zegarek podforumowy  

76 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

(...)Poza tym, mogę się mylić, ale nie możemy bazować chyba na naszych projektach, które miały tylko dać mniej więcej obraz jak zegarek będzie wyglądał. Ktoś musiałby zrobić profesjonalnie projekt w dużej rozdzielczości, zapewne w grafice wektorowej.(...)

Nasze projekty miały dać obraz poglądowy i to zadanie spełniają.

Projekt w dużej rozdzielczości to moim zdaniem zrobi MC tak by był dostosowany do ich możliwości wykonawczych.

Taki projekt powinien zostać przedstawiony do akceptacji zleceniodawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu w temacie tego zegarka panuje już taki chaos i szum informacyjny, że faktycznie można się pogubić. Ja sam już powoli nie ogarniam co i jak.

Przylepiłeś do tego tematu etykietkę chaosu i nie możesz jej odlepić... Chaos może faktycznie panował ale powstał wątek zbiorczy w którym jest wszystko wyjaśnione i pogrupowane więc to już nieaktualne.

Kolejne osoby zakładają tematy z listami chętnych, chętnych niezdecydowanych itd. Teraz znowu ktoś założył temat z ankietą na temat wyboru tarczy. Brakuje tu jakiejkolwiek organizacji, wszystko jest robione IMO na chybcika.

Ankieta z wyborem tarczy jest brakiem organizacji?

A jak niby sobie to inaczej wyobrażasz?

Projektu dekla nie mamy w ogóle.

Tym można się zająć po wybraniu tarczy. Szukasz problemów na siłę.

Poza tym, mogę się mylić, ale nie możemy bazować chyba na naszych projektach, które miały tylko dać mniej więcej obraz jak zegarek będzie wyglądał. Ktoś musiałby zrobić profesjonalnie projekt w dużej rozdzielczości, zapewne w grafice wektorowej.

Jak ma to sens na tym etapie? Taki projekt się robi po wybraniu najciekawszego po to by go do producenta przesłać.

Nie, w galerii nie ma wszystkich projektów. Są tam tylko projekty DjSamery. Brakuje moich projektów, jak i projektów kilku innych osób.

To daj linki do tych projektów. Skąd ja niby miałem wiedzieć, że w galerii nie ma wszystkich? To nie jest żadnym problemem. Jeżeli będzie ich dużo dorzuci się je do drugiego etapu a ostateczny projekt wybierze się w trzecim.

Kibicowałem tej akcji praktycznie od początku, ale teraz widzę, że chyba nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Z takim podejściem na pewno nie... Zamiast się zamartwiać bez powodu lepiej podaj linki do brakujacych projektów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przylepiłeś do tego tematu etykietkę chaosu i nie możesz jej odlepić... Chaos może faktycznie panował ale powstał wątek zbiorczy w którym jest wszystko wyjaśnione i pogrupowane więc to już nieaktualne.

[...]

To daj linki do tych projektów. Skąd ja niby miałem wiedzieć, że w galerii nie ma wszystkich? To nie jest żadnym problemem. Jeżeli będzie ich dużo dorzuci się je do drugiego etapu a ostateczny projekt wybierze się w trzecim.

hihihi :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hihihi ;)

Póki co nie mam dowodów na to, że faktycznie jakieś projekty zostały pominięte - nikt linków nie wrzucił. Ponadto widzę, że na zaśmiecanie Forum głupkowatymi i nic nie wnoszącymi do tematu postami to masz czasu ale na podanie linków do potencjalnie brakujących projektów to już nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak są jakieś jeszcze projekty to można je zawsze dorzucić ! Poza tym skończcie już to pierdzielenie o chaosie ... gadanie o chaosie to robienie chaosu ... Dorzucimy wszelkie foty które mogły się przez przypadek w ferworze codziennych obowiązków, pracy, nieprzespanych nocy zapodziać ... nie ma tragedii!

i nie ma co się obrażać .

Jak się uzbiera więcej chętnych to będzie lepiej, na razie trzeba niedowiarków przekonać i wytłumaczyć że opinia pt. czuje że nic z tego nie będzie , albo to nie prowadzi do niczego dobrego nie nastrajają pozytywnie. Niech każdy zacznie myśleć pozytywnie, przeprowadzi w swojej głowie wizualizację , w której dostaje paczkę z Naszym klubowym zegarkiem ... nastraja to pozytywnie ... a teraz pomyślcie, z pozytywnym nastawieniem co jeszcze należy zrobić, albo nad czym się zastanowić, czego nie wzięliśmy pod uwagę żeby stworzyć taki zegarek.

Najlepiej było by się osobiście spotkać i pogadać ... Kto jest z okolic Krakowa, Wadowic, Katowic ?

Może uda się wygospodarować chwilę czasu i spotkać w większym gronie i obgadać sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak są jakieś jeszcze projekty to można je zawsze dorzucić !

Jeszcze raz proszę narysować projekt w takim stylu:

c7b0440b2f04.jpg

a_zen95589sw.jpg

Bez napisów i rysunków z poziomą szachownicą. Indeksy metalowe nakładane, wypełniane superluminową C3 vintage beige. Podziałki minutowe mogą być koleją żelazną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zaskoczony niezmiernie niską frekwencją głosowania. Wprawdzie niewielka ilość zadeklarowała chęć zakupu ale jednak było to więcej niż 3 czy 4 osoby. Mam nadzieję, że to się jednak jakoś ruszy bo szkoda byłoby rezygnować z tego projektu na tym etapie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) ja jestem załamany .... MC też są w nie najlepszym humorze ... Już prosiłem , błagałem ...

Zaniżcie z 50 do 30 limitacje ... ale powiedzieli że nie chcą NAM tego zrobić bo jak cenę zobaczymy to możemy się zniechęcić ...

Ja już nie wiem co mam robić ? 2 zamówić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwidoczniej ludziska się zniechęciły tematem (trwa już prawie 5 m-cy). Pewnie sporo osób pragnących zindywizualizowanego zegarka przerzuciło się np. na zegarek klubowy, albo brało udział w zamówieniach grupowych innych marek. Już dawno nie było np. DjSamery, która jakiś czas temu sporo się udzielała i zwizualizowała sporo projektów zegarka.

Ja zapytuję o chęć zakupu nawet znajomych nie związanych z forum, niestety bez efektu. Przecież nie zmusimy nikogo do zakupu zegarka, który najwidoczniej niezbyt się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dorzucę zaraz to co tu ostatnio ktoś chciał ... wskazówki vintage, szachownica i kropki ... wygląda paskudnie ...a le ok jak ktoś chce wizualizację ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś ? To artysta miał na myśli ? :)

MCcustom2.jpg

Takie ?

Orłem z PS a nie jestem proszę o wyrozumiałość .

Czekam na Opinie .... Opinie ... pochlebne lub nie ... Jak się podoba mówić jak nie to też mówic...

Mi się gryzie kształt koperty ze wskazówkami ... taki fusion przynajmniej w tej kopercie nie działa :/ Ona ma za nowoczesny wygląd, jest za mało obła do takiego designu. Takie moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na Opinie .... Opinie ... pochlebne lub nie ... Jak się podoba mówić jak nie to też mówic...

Mi się gryzie kształt koperty ze wskazówkami ... taki fusion przynajmniej w tej kopercie nie działa :/ Ona ma za nowoczesny wygląd, jest za mało obła do takiego designu. Takie moje zdanie.

Mam identyczne wrażenie. Brzydal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za wizualizację. Kropki za duże, styl cyferek trzeba dobrać. Drobne podziałki minutowe lubię, ale tu minutowa kolej żelazna bardziej pasuje. Umiejscowienie i wymiary szachownicy do zgrania. Cyfry lepiej nakładane stalowe (nie druk wielowarstwowy). Te wszystkie szczegóły producent lepiej narysuje. Po dopracowaniu taki zegarek kupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za wizualizację. Kropki za duże, styl cyferek trzeba dobrać. Drobne podziałki minutowe lubię, ale tu minutowa kolej żelazna bardziej pasuje. Umiejscowienie i wymiary szachownicy do zgrania. Cyfry lepiej nakładane stalowe (nie druk wielowarstwowy). Te wszystkie szczegóły producent lepiej narysuje. Po dopracowaniu taki zegarek kupię.

Spoko, ale tak mocno customowa tarcza może delikatnie podnieść cenę mi się wydaje.

Nie wiem czy te wstawki typu wykończnie kolej żelazna są do zrobienia przez MC, chyba że zaczną przeszczepy robić z bardziej vintagowych modeli ... tylko ... ja wiem o Co Ci chodzi ...ale widziałem na żywo tą kopertę i to sie może gryźć :/

Zauważ że te Vintage style piloty są bardziej obłe i okrągłe ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skalę minutową koleją możno zwyczajnie drukować farbą. Metalowe nakładane cyfry z luminową nie problem. Koperta w porządku, koronka prosi się bardziej płaska, ale może być diamencik lub cebula. Ewentualnie koperta garnkiem w stylu kirowskich typ 1 dostępna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie taki eklektyczny zegarek to zdecydowanie odpada - ale przynajmniej jest to propozycja zmian wychodzących poza mutacje dwóch odmian kolorystycznych.

Chyba nie ma wyjścia i trzeba wybrać z trzy, czy cztery propozycje (od zwykłego z dodaną szachownicą, do cepelii z czerwonym) i spytać się na głównym forum kto kupi za .... (konkretna kwota). Wóz albo przewóz. Jeżeli nie będzie chętnych deklarujących chociażby że kupią ale tylko wersję X, to chyba trzeba będzie z żalem pozamykać wątki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie taki eklektyczny zegarek to zdecydowanie odpada (...)

I ja takiego nie chcę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O coś takiego chodziło? :)

post-28272-0-40408200-1331633426.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O coś takiego chodziło? :)

A czy w ogóle jest możliwość przeniesienia sekundnika na godz. 6? To by chyba rodziło dodatkowe koszty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekundnik na godz.6 na molniji robią z koronką na 12. Koncepcja Jimiego Jumpa z postu #512 mi się podoba najbardziej ze wszystkich przedstawionych, bo pasuje do mechanizmu i nawiązuje do epoki, klasyki lotnictwa, zegarów pokładowych, kieszonkowych, naręcznych, chronografów pilotskich. Taka stylistyka mniej zatarta niż powszechne kopii grossefliegeruhr. Jeśli poprosić producenta, pewnie nie odmówi narysować taki projekt poprawnie w stylu lat 30-ch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy w tym zegarku musi byc ta szachownica? CO żeście się tak na nią uparli?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nick - tak musi .... bo większości się to Spodobało i spotkało się z aprobatą .

Jak tak dalej będziemy personalizować ... to się okaże że każdy zrobi SWÓJ Projekt , będzie ich 50 i każdy zagłosuje na swój ... i będzie uja a nie zegarek !

Ja już też na ustępstwa idę ale zrozumcie że to trzeba popchnąć do przodu ten temat ...

Po weekendzie zamieszczę wstępne projekty aspirujące pod głosowanie ...

ale oczywiście dacie znać który był lepszy, i żeby były zróżnicowane, i te "z cepelią" i te proste.

Pamiętajcie że ważny jest dekiel tylny i Certyfikat ... Kto może się zająć treścią na certyfikat ?

Nick ... jako Strapmaster macher ... możesz poddać jakiś pomysł na pasek ...

Mamy koncepcję na ten z podwójnym obszyciem biało czerwonym ...

Może jeszcze jakąś ładną klamerkę machnąć ? Może Pasek zaopatrzyć w 2 Ćwieki ? Skoro miała by być biedniejsza tarcza ... to dodatek w formie ładnego paska i sprzączki?

Co do wersji bardziej w styl Vintage ... poproszę żeby MC coś pokazało, jakieś warianty na temat ...

Sekunda na 6 godzinie ... TO NIE PRZEJDZIE ! Chcemy mieć cenowo przystępny zegarek ?

http://zegarkiclub.pl/forum/gallery/image/1336-projekt-16/ <- Trzymajmy się tych cen, z tego co pamiętam. coś jeszcze taniej delikatnie miało być....

To za mocno nie kombinujmy ! Na pewno nie zmiana i ingerencja w mechanizmie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że w ostatnio omawianej wersji największy problem sprawia dobranie odpowiednich proporcji.

Dla ułatwienia możno jako bazę tarczy przyjąć historyczne chronografy z Glashutte i usunąć prawy subcyferblat licznika minut i wskazówkę sekundową chronografa.

2glashuttes-1.jpg

hanhart1.jpg

114598620.jpg

Ew. szachownicę umieścić na miejscu licznika minut około godz.3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak reszta ale ja już powoli zaczynam tracić nadzieję w to, że projekt się powiedzie. Do tej pory tylko kilka osób zagłosowało a chęć zakupu zadeklarowało już ok. 20. Co z Wami?!

Gdzie są osoby, które zadeklarowały chęć zakupu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.