Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta nr 2 - wybór zegarka rosyjskiego

Wybieram zegarek podforumowy  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

DjSamerA, reagujesz błyskawicznie, dziękuję <_< Chodziło mi jednak o to, żeby jeden napis (obojętnie który) był pod szachownicą (godz. 12), a drugi nad godz. 6.

Chorwacie ... BĘDZIĘ DLA NAS LIMITACJA 1/50 Spoko !

Super ! :o

Co do czerwonej luminovy, to nie mogę znaleźć żadnej fotki, jak to może wyglądać w nocy, mam tylko takie coś z jedną czerwoną wskazówką :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chorwacie ... BĘDZIĘ DLA NAS LIMITACJA 1/50 Spoko !

Teraz się okazuje ze mają urlop i musze czekać z odpowiedzią na pytania moje

A jakby czerwoną luminowe

zrobić na zegarku ???

<_< Urlop? wszyscy?

Czy w tej firmie nie ma nikogo kompetentnego żeby odpowiedzieć szybko na nasze pytania?, znów będziemy miesiąc czekać na odpowiedź...

Nie wiem jak to możliwe.

Nie wybraliśmy MC jako głównych przedstawicieli, może w końcu przedstawimy swój projekt Poljot Euro?

Daje głowę uciąć że odpowiedzą szybko i konkretnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, wszyscy się wczasują, co poradzić :)

Każdy kiedyś musi odpocząć <_<

Ale przynajmniej do tego czasu będziemy mieli "dopieszczony" projekt i dogadany na 100% jaki ma być, nawet w szczegółach :)

Nie zapominajmy, został nam dekiel, na którym jeszcze nie wiadomo co wygrawerujemy :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<_< Urlop? wszyscy?

Czy w tej firmie nie ma nikogo kompetentnego żeby odpowiedzieć szybko na nasze pytania?, znów będziemy miesiąc czekać na odpowiedź...

Nie wiem jak to możliwe.

Nie wybraliśmy MC jako głównych przedstawicieli, może w końcu przedstawimy swój projekt Poljot Euro?

Daje głowę uciąć że odpowiedzą szybko i konkretnie.

Ja WIEM ŻE ODPOWIEDZĄ ... i Ty też wiesz ;]

To jak najbardziej jestem ZA żeby im coś naszego pokazać tylko ...

który model dokładnie strzałki ?!

Tylko nie zapominajmy o Cenie streli, spoko ja to przełknę, i to że jest mała i że droga ... ale nie zapominajmy o Tym że się gryzie troszkę Strela z tym co wyszło w ankiecie odnośnie ceny.

Uki jak możesz ... popytaj ludzików z Poljota co oni na to ... czy są w stanie z ceną duzo zejsć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na urlop nie wysyła się całej firmy ponieważ traci ona pieniążki i klientów.

Jak napisałem nie wybraliśmy MC, pierwszym naszym przedstawicielem, który odpowiedział szybko i rzetelnie był właśnie Poljot.

W międzyczasie możemy wysłać im projekt i zobaczymy jakie warunki nam przedstawią.

Coraz bardziej zniechęcam się do MC przez ich podejście do naszego tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz bardziej zniechęcam się do MC przez ich podejście do naszego tematu.

Ale tak też nie możemy mówić... Firma nie będzie szła na urlop, bo musi odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie zegarka, który i tak ma być w stosunkowo małym nakładzie?

Znam wieeeeeele firm, które zwyczajnie zawiesiły produkcję jak i swą czynność nawet na miesiąc czasu, to normalne w dzisiejszych czasach :)

Poza tym nic jeszcze nie jest dopięte na ostatni guzik, trzeba wszystko dobrze omówić zanim zaczniemy wysyłać projekt do potwierdzenia itp.

Na to też trzeba czasu :) Druga sprawa, nie mamy jeszcze na tyle chętnych osób...

Spoko luzik, jak to mówią <_< Damy radę i nie obrażajmy się na MC tylko i wyłącznie dlatego, że zrobili sobie urlop :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego projekt Streli stanął?, kontakt z Poljot Euro się urwał? Między tymi dwoma zegarkami nie było różnicy w głosach...

Nie chce na siłę wybierać MC, wcześniej czekaliśmy masę czasu aż łaskawie nam odpowiedzą. Zróbmy porządne projekty Strzały i MC zagłosujmy wybierzmy 2 spośród nich głosowaniem, wyślijmy do obu przedstawicieli i zobaczymy jak sprawa się rozwinie dalej, które warunki będą korzystniejsze.

Co nie znaczy tańsze, bo nie chodzi tu o to by było jak najtaniej a jak najlepiej i najsolidniej.

MC solidnym kontaktem nie grzeszy

SRY Jimi nie zauważyłem twojego posta.

Odnośnie Poljota- przyznam się już oficjalnie, jestem ich pracownikiem.

Rozmawiałem z kierownikiem i szefem odnośnie projektu.

Musimy przedstawić im projekt do wyceny a później dalej będą kontaktować się z Volmaxem.

Cena- taniej nie znaczy lepiej, drożej? większość głosów była do 1300zł.

Ja tu bym spekulował bo odnośnie ceny to możemy rozmawiać już po przekazaniu projektu, może uda mi się coś z niej zbić nie wiem.

Ale tu otrzymujemy lotniczy chronograf na 3133 znanym i dobrym werku, dla mnie to już coś...

Co za tym idzie zegar z historią, ale to już mniej ważne.

Poza tym kiedy, któremuś z nas Strela będzie sprawiała jakieś problemy to mamy serwis w Warszawie przy ulicy Igańskiej 24. W przypadku MC co mamy, kontakt po 2 miesiącach... kiedy gwarancja się już skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego projekt Streli stanął?, kontakt z Poljot Euro się urwał? Między tymi dwoma zegarkami nie było różnicy w głosach...

Nie chce na siłę wybierać MC, wcześniej czekaliśmy masę czasu aż łaskawie nam odpowiedzą. Zróbmy porządne projekty Strzały i MC zagłosujmy wybierzmy 2 spośród nich głosowaniem, wyślijmy do obu przedstawicieli i zobaczymy jak sprawa się rozwinie dalej, które warunki będą korzystniejsze.

Co nie znaczy tańsze, bo nie chodzi tu o to by było jak najtaniej a jak najlepiej i najsolidniej.

Ok, to czekamy na projekty streli ... MC już jest kupa i jest parę faworytów zwłasza 8 i jej wariacje ...

Co do streli ... no to chętni na strele powinni głośno mówić co by im się tam podobało na zegarku i juz.

Poklecimy coś i roześlemy gdzie trzeba.

Czyli mam się skontaktować z PE w naszym imieniu tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No OK, ale jak mamy wysłać projekty do Poljota Europe i MC, które nawet nie są do końca opracowane? Zwłaszcza Strela...

Spoko, mogę zrobić projekt Streli, ale czy ktokolwiek tutaj nawet dał znać, żeby coś zrobić?

Nie... Pytaliśmy wielokrotnie co kto widzi na Strele - cisza była... Więc zajęliśmy się MC i tak oto powstało już 16 projektów :o

I dzięki komu? Tych wszystkich, którym zależy, czyż nie? To w takim razie gdzie są Ci, których interesuje Strela? Jak na razie nikt nie odważył się nawet przypomnieć...

-----------------------------------

Ale tu otrzymujemy lotniczy chronograf na 3133 znanym i dobrym werku, dla mnie to już coś...

Co za tym idzie zegar z historią, ale to już mniej ważne.

Poza tym kiedy, któremuś z nas Strela bęDzie sprawiała jakieś problemy to mamy serwis w Warszawie przy ulicy Igańskiej 24. W przypadku MC co mamy, kontakt po 2 miesiącach... kiedy gwarancja się już skończy.

MC nie będzie miało wiecznie urlop. Przecież nawiązaliśmy z nimi kontakt, prawda? Czemu tak spisujesz ich na straty...?

Spoko, OK. Ze strony Streli mamy serwis na miejscu niejako, bo w kraju. Fakt. MC to jednak Rosja. Przynajmniej na razie nie wiemy, jak będzie wyglądało serwisowanie zegarka.

Ja to widzę tak (nie wiem jak inni) dobry zegarek nie wymaga częstych serwisowań :) Chyba, że chcecie nim walić o ścianę :)

Ja osobiście taki zegarek, nie traktuje jako zegarek do co dziennego użytku, bo taka prawda...

To wtedy byłoby coś "naszego" i wyjątkowego zarazem (już nie tyle klubowego). Raczej bym o to dbała. Obojętne w tym momencie co by to było - MC czy Strela.

Poza tym... Wróćmy do ankiety nr1. W głosowaniu co wygrało odnośnie ceny zegarka? Opcja do 600zł :)

Czyli jaki wniosek? Zegarek jak najtańszy <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie z PE będziemy kontaktować się mając konkretny projekt bo na razie to możemy mówić o niczym o cenie 1300 jak i 2900 nie wiedząc o czym mówimy. Ja mogę być kontaktem z PE jeżeli oczywiście chcecie.

Ja się odważyłem <_<

Zróbmy kilka projektów takich i takich, później głosowanie.

Po wybraniu określonych modeli będziemy iść do naszych dystrybutorów.

Edytowałem post wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Druga sprawa, nie mamy jeszcze na tyle chętnych osób...

No właśnie - ja przyznam się szczerze, że jeszcze do wczoraj nie wiedziałem o próbie stworzenia customowego zegarka rosyjskiego, bo po prostu nie wchodzę (a raczej nie wchodziłem) do tego podforum. O projekcie dowiedziałem się zupełnie przypadkiem z innego (zupełnie niezwiązanego) tematu. Natomiast sama koncepcja posiadania unikalnego zegarka (w bardziej przystępnej cenie niż planowany zegarek klubowy) skłoniła mnie do tego by zacząć się udzielać w tym projekcie.

Jestem przekonany, że osób, które w ogóle nie wiedzą o istnieniu tego projektu (a mogłyby być potencjalnie zainteresowane) jest bardzo dużo. W związku z tym proponuję w jakiś sposób do nich dotrzeć. Może jakaś masowa wiadomość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masowa wiadomość może zostać wysłana jako mail do wszystkich użytkowników kmziz odnośnie głosowania na określony model z projektu.]

Jeżeli oczywiście Góra się zgodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie - ja przyznam się szczerze, że jeszcze do wczoraj nie wiedziałem o próbie stworzenia customowego zegarka rosyjskiego, bo po prostu nie wchodzę (a raczej nie wchodziłem) do tego podforum. O projekcie dowiedziałem się zupełnie przypadkiem z innego (zupełnie niezwiązanego) tematu. Natomiast sama koncepcja posiadania unikalnego zegarka (w bardziej przystępnej cenie niż planowany zegarek klubowy) skłoniła mnie do tego by zacząć się udzielać w tym projekcie.

Jestem przekonany, że osób, które w ogóle nie wiedzą o istnieniu tego projektu (a mogłyby być potencjalnie zainteresowane) jest bardzo dużo. W związku z tym proponuję w jakiś sposób do nich dotrzeć. Może jakaś masowa wiadomość?

Już dość dawno o tym myślałam, ale nie wiedziałam, czy takie coś nie zostanie potraktowane, tutaj na forum, jako spam.

-----------------

Nie z PE będziemy kontaktować się mając konkretny projekt bo na razie to możemy mówić o niczym o cenie 1300 jak i 2900 nie wiedząc o czym mówimy. Ja mogę być kontaktem z PE jeżeli oczywiście chcecie.

Ja się odważyłem :o

Zróbmy kilka projektów takich i takich, później głosowanie.

Po wybraniu określonych modeli będziemy iść do naszych dystrybutorów.

Edytowałem post wyżej.

Dlatego mówię, że mamy jeszcze dużo czasu na przemyślenia i dopieszczania poszczególnych projektów.

Nie rzucajmy się na głęboką wodę od razu <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać kolega świeży w temacie <_< Bez urazy rzecz jasna .

Próbowaliśmy, co jakiś czas w shoutboxie, to popisać do znajomych pocztą pantoflową PW itd.... Ale racja ... trzeba projekt dalej rozreklamować.

Poza tym pamiętaj Chorwacie że Robią Stowe klubową i niestety wielu oleje nasz zegarek ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolegów

Już nie miałem się odzywać przed urlopem, ale mnie uki999 trochę sprowokował - ma prawo oczywiście.

To trochę jak mój obecny szef - gonić króliczka ale go nie złapać, co zrobi biedny jak go złapie ?! zje czy wypuści? <_<

Bardzo dużo dyskusji, oczywiście potrzebnej , ale lista chętnych słabiutko przyrasta - w tym tempie to na 2011 może nazbieramy 50 osób. Nie wspomnę, że wśród tej 50-tki będą zwolennicy strieły lub MC. I co wtedy z cenami, limitacją ? Ja też bym chciał striełkę - ale nie taką jak uki999, "moja" jest dla mnie fajna i bez przeróbek. Myślę ,ze nie damy rady ciągnąć dwóch projektów, czynnie pracują nad jednym 2-3 osoby - reszta (ja też) wrzuca różne "wisty" i czeka na reakcję, i też nie ma pełnej zgody - a to tylko jeden projekt. Co by się działo z równoległym projektem "strzałki" - strach się bać :)

Chcę mieć zegarek na Mołni (bo takiego nie mam) i super gdy będzie forumowy, nie koniecznie jestem miłośnikiem awiacji.

Jeśli pomysł spłonie, kupię inny na mołni oraz "moją" striełkę" lub delbankę upatrzoną.

Wielkie dzięki dla tych cierpliwych przodowników projektu. Pewnie po urlopie cały dzień będę czytał zaległą dyskusję :o

pozdrawiam

ws

Przepraszam , ale teraz przeczytałem wpis uki999 - to jakby wyjaśnia sprawę?! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesław, jak się umawialiśmyh. jak coś zaiskrzy to zadzwonie. mam numer do Ciebie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No OK, ale jak mamy wysłać projekty do Poljota Europe i MC, które nawet nie są do końca opracowane? Zwłaszcza Strela...

Spoko, mogę zrobić projekt Streli, ale czy ktokolwiek tutaj nawet dał znać, żeby coś zrobić?

Nie... Pytaliśmy wielokrotnie co kto widzi na Strele - cisza była... Więc zajęliśmy się MC i tak oto powstało już 16 projektów :o

I dzięki komu? Tych wszystkich, którym zależy, czyż nie? To w takim razie gdzie są Ci, których interesuje Strela? Jak na razie nikt nie odważył się nawet przypomnieć...

-----------------------------------

MC nie będzie miało wiecznie urlop. Przecież nawiązaliśmy z nimi kontakt, prawda? Czemu tak spisujesz ich na straty...?

Spoko, OK. Ze strony Streli mamy serwis na miejscu niejako, bo w kraju. Fakt. MC to jednak Rosja. Przynajmniej na razie nie wiemy, jak będzie wyglądało serwisowanie zegarka.

Ja to widzę tak (nie wiem jak inni) dobry zegarek nie wymaga częstych serwisowań :) Chyba, że chcecie nim walić o ścianę :)

Ja osobiście taki zegarek, nie traktuje jako zegarek do co dziennego użytku, bo taka prawda...

To wtedy byłoby coś "naszego" i wyjątkowego zarazem (już nie tyle klubowego). Raczej bym o to dbała. Obojętne w tym momencie co by to było - MC czy Strela.

Poza tym... Wróćmy do ankiety nr1. W głosowaniu co wygrało odnośnie ceny zegarka? Opcja do 600zł :)

Czyli jaki wniosek? Zegarek jak najtańszy <_<

Święte słowa Pani Dobrodziejko, słusznie prawisz :)

ws

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolegów

Już nie miałem się odzywać przed urlopem, ale mnie uki999 trochę sprowokował - ma prawo oczywiście.

To trochę jak mój obecny szef - gonić króliczka ale go nie złapać, co zrobi biedny jak go złapie ?! zje czy wypuści? <_<

Bardzo dużo dyskusji, oczywiście potrzebnej , ale lista chętnych słabiutko przyrasta - w tym tempie to na 2011 może nazbieramy 50 osób. Nie wspomnę, że wśród tej 50-tki będą zwolennicy strieły lub MC. I co wtedy z cenami, limitacją ? Ja też bym chciał striełkę - ale nie taką jak uki999, "moja" jest dla mnie fajna i bez przeróbek. Myślę ,ze nie damy rady ciągnąć dwóch projektów, czynnie pracują nad jednym 2-3 osoby - reszta (ja też) wrzuca różne "wisty" i czeka na reakcję, i też nie ma pełnej zgody - a to tylko jeden projekt. Co by się działo z równoległym projektem "strzałki" - strach się bać :o

Chcę mieć zegarek na Mołni (bo takiego nie mam) i super gdy będzie forumowy, nie koniecznie jestem miłośnikiem awiacji.

Jeśli pomysł spłonie, kupię inny na mołni oraz "moją" striełkę" lub delbankę upatrzoną.

Wielkie dzięki dla tych cierpliwych przodowników projektu. Pewnie po urlopie cały dzień będę czytał zaległą dyskusję :)

pozdrawiam

ws

Dzięki za posta wieslaws :)

Ja przynajmniej się staram jakoś pomóc, pomimo tego, że nie znam się za dobrze na zegarkach jak Wy chłopcy :)

Tak jak już wspomniałam. Temat wykonania naszego zegarka można jeszcze rozpromować, zajmę się tym jeśli chcecie :)

Niestety taka prawda... Chyba jest nas za mało, żeby cokolwiek omawiać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że mechanizm mołnia nie jest już produkowany i za kilka lat ciężko będzie nam dostać jakieś części (serwisowe) do niej z drugiej strony kultowy mechanizm mołnia. Nie jestem przeciwnikiem MC ani nie faworyzuje PE-bo mam dwie strzały na stanie w swoich zbiorach (Dlatego nie gonię przysłowiowego króliczka Wieslaws) .

Wkurza mnie to że nie ma osoby, która by to prowadziła w sposób ciągły. Myślałem że Publisher będzie głosem przewodnim tematu.

Każdy ma swój pomysł i tak możemy nawet ciągnąć to rok czasu.

Musimy się Panowie zdecydować i uzbierać te 50 chętnych osób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poza tym pamiętaj Chorwacie że Robią Stowe klubową i niestety wielu oleje nasz zegarek ...

Niekoniecznie, ja np. trafiłem tu m.in. z powodu, że klubowy jest dla mnie zbyt drogi, w tamtej ankiecie było też sporo osób, które głosowało na zegarek poniżej 1500zł.

P.S. Wstawiłem do swojego podpisu info o tym temacie. Fakt, że mam bardzo mało postów, ale może przypadkiem ktoś dzięki temu tu trafi <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że mechanizm mołnia nie jest już produkowany i za kilka lat ciężko będzie nam dostać jakieś części (serwisowe) do niej z drugiej strony kultowy mechanizm mołnia. Nie jestem przeciwnikiem MC ani nie faworyzuje PE-bo mam dwie strzały na stanie w swoich zbiorach (Dlatego nie gonię przysłowiowego króliczka Wieslaws) .

Wkurza mnie to że nie ma osoby, która by to prowadziła w sposób ciągły. Myślałem że Publisher będzie głosem przewodnim tematu.

Każdy ma swój pomysł i tak możemy nawet ciągnąć to rok czasu.

Musimy się Panowie zdecydować i uzbierać te 50 chętnych osób.

Drogi uki ,

ale 50 chętnych na który czasomierz? <_<

A może ty poprowadziłbyś temat Strieły - choć na pewno będzie trudniejsza (ta strzałka) do realizacji "naszych udziwnień". Jeśli znajdziesz grono doradców - może być sukces.

Jest dopiero kilkanaście głosów konkretnych (lista chętnych...) - jak to w peletonie, wszystko może się zmienić..., na przykład lidera pompką przegonią :o

was wsiech pozdrawlaju :)

PS. Argument z serwisowaniem Mołni naciągany troszku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uki ... staramy się jak możemy wiesz dobrze że dajemy z siebie duuuzo .

Do Molni jest kupa częsci i jak niedaj Boziu coś się stało z zegarkiem to jest szansa naprawy.

Lepiej by to szło faktycznie jakby MC szybciej sprawniej odpowiadało.

Nie ma godziny, dnia zebym nie próbował się z nimi skontaktować. no są daleko i ciężko to się załatwia ... ale coś idzie.

Natomiast Poljot jest na miejscu, mowisz przychylnym okiem patrzą na projekt spoko.

Ale nie ma projektów... skąd ja mam wiedzieć co kręci fanów Streli ? możemy coś zaprojektować ale będzie poxniej post że narzucamy się i ze forsujemy siłą ... bo itakie o MC posty już były.

Czekam gdzie te rzesze fanów Streli są ?! Jest paru co się głośno do tego przyznali i chwała im za to.

Reszta się dekuje itd... Ja też pracuje, 20/24h nawet teraz jak siedzę na forum jestem dalej w pracy a mimo to staram się to ogarniać. Głos przewodni Publisher ... ok ale może on nie ma czasu ? może jest chory ?

Jesteśmy dorośli (tak mi się wydaje) i powinniśmy tu razem współpracować.

Uki umówmy się tak ... Popytaj tych swoich dokładnie o zegarek ... jaka cena przy 50 szt. parę projektów pokarz... parę było. i podaj nam ceny na strele. moze na ilość 50 szt bedzie rabat.

musisz mi pomóc chłopie... TAK Zwracam się officialnie do Ciebie o pomoc w temacie ... skoro mówisz że chcesz żeby bylo inaczej.

Szacun dla Ciebie za to, ale tak jak mowie ... musimy się tu wspierać, nie ma się o co obrażać i złoscić.

nie zapominajmy że chodzi o NASZ WSPÓLNY Zegarek ... obojętnie jaki by był ....

APELUJE do Wszystkich .... skupmy się teraz nad Strela ... pomóżmy kolegą co chcą Strele zoobrazować ich pomysły.

MC ma 16 projektów ... Strela ... pare ?! Pomożemy ci i damy ci projekty byś mógł się zwrócić do Poljota o wycene...

weź pod uwagę szafir, antyreflex, czarne PVD bo są miłośnicy i tego, grawer ... z resztą sam wiesz o czym tu dyskutowaliśmy ....

Ufffff

AMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.