Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Kacper_1984

Grupa ZIBI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kacper_1984
Kupując w naszym sklepie otrzymasz podstemplowaną pełną 36-miesięczną gwarancję polskiego dystrybutora - firmy ZIBI.

Jedynym oficjalnym dystrybutorem Casio jest firma ZIBI. Tylko kupując z gwarancją ZIBI masz pewność, że dostajesz oryginalny a nie podrabiany produkt.

Nasz sklep jest autoryzowanym sprzedawcą kalkulatorów CASIO - u nas kupujesz ORYGINAŁ. Z każdym produktem polski paragon lub faktura vat.

Taką informację można znaleźć w sieci nt. zegarków Casio. Niby wszystko fajnie, tylko co Wy sądzicie o ZIBI ?

Macie jakieś spostrzeżenia, którymi możecie się podzielić?

Jak wiadomo zegarki z naklejką ZIBI dostaniemy w sklepach Time Trend i Euro Time.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kacper_1984

HA, widzę już, że polski dystrybutor ma u nas monopol i rżnie klientów na kase :o

A instrukcja PL to też jakaś bida, xero <_<

Dobrze chociaż, że okres gwarancji jest przyzwoity, choć ciekawe jak z terminowością napraw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kacper_1984

W lipcu w Time Trend mamy zniżki na zegarki nawet 60%.

Powiedzmy, że kupie zegarek za minimum 300 zł. Wtedy dostane Kartę Stałego Klienta (Srebrną), która uprawnia do rabatu 6% na wszystkie zegarki.

Powiedzmy, ze zakupie inny zegarek ktory objety jest promocja 60%. I tutaj pytanie, czy razem z Kartą Stałego Klienta będę mieć 66% zniżki na zegarek, czy mi powiedzą że to się nie liczy?

I jak długo oczekuje się na wydanie takiej karty?

Kto przegląda stronę TT wie, że rabat 60% to jest na zegarki wątpliwej klasy. A że nikt ich nie kupuje to sobie obniżają...

Oczywiście, na zegarki które mnie i pewnie innych by zainteresowały mamy 10% rabatu.

Ot jaka polityka.

Ale ja się za durnia nie uważam więc takie obniżki mogą sobie wsadzić w d... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tutaj pytanie, czy razem z Kartą Stałego Klienta będę mieć 66% zniżki na zegarek, czy mi powiedzą że to się nie liczy?

Raczej powiedza , że się nie liczy,

pawie zawsze promocje się nie łączą.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy, ze zakupie inny zegarek ktory objety jest promocja 60%. I tutaj pytanie, czy razem z Kartą Stałego Klienta będę mieć 66% zniżki na zegarek, czy mi powiedzą że to się nie liczy?

I jak długo oczekuje się na wydanie takiej karty?

Promocje i rabaty nie łączą się. Jak to zwylke bywa. Zatem nie będzie 66% rabatu.

Karte Srebrną (6%) dostajesz od ręki po wypełnieniu formularza.

Ale ja się za durnia nie uważam więc takie obniżki mogą sobie wsadzić w d... :)

Kacper zbastuj troszkę.

Jeśli na przełomie zima/wiosna krutka zimowa, która jeszcze chwile temu kosztowała 400zł jest przeceniona o 40%, to też oznacza, że ktoś Cie uważa za durnia?

Wiadomo, że przecena na duży rabat nie obejmuje towarów z najnowszej kolekcji lub bestsellerów, ale to nie oznacza (przeważnie), że produkt jest wadliwy. Ot, wychodzi nowa kolekcja, zmienia się pora roku lub zwyczajnie ktoś chce się pozbyć mniej chodliwego towaru. Normalne.

Tak samo jest podejrzewam w Time Trend z zegarkami. I nie wszystkie modele mocno przecenione są, jak napisałeś: "na zegarki wątpliwej klasy". Chyba nie powiesz mi, że Seiko Premier Perpetual Calendar SNQ003, to zegarek "wątpliwej klasy"?

Powtarzam zatem: nie siej herezji, ochłoń zanim coś napiszesz.

Totalny laik :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kacper_1984

Może faktycznie za bardzo się uniosłem :) Po prostu widze, że najwięcej są przecenione w stylu "fashion".

A co do karty, to jeśli się nie łączy to lipa. Pic na wode z taką kartą :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko w Zibi jest pic na wode :)

W podforum G-Shock jest duzo watkow odnosnie Zibi wiec tam sobie poczytaj. Generalnie ludzie nie sa zadowoleni z praktyk stosowanych przez Zibi (ceny, gwarancje, instrukcje obslugi itp.).

Najwiecej pretensji do Zibi jest takich iz nie chca honorowac oryginalnych gwarancji Casio, gwarancje Zibi nie dzialaja poza PL (co bedzie jak zegarek Ci sie zepsuje za granica), a z tego co wiem to Zibi chyba nie wydaje oryginalnych gwarancji Casio. Druga sprawa to monopol Zibi na instrukcje w jezyku polskim. Z tym ich oficjalnym dystrybuowaniem tez jest dziwna sprawa bo niby maja autoryzowane serwisy ale to nie sa serwisy Casio, problem z dostepem do czesci zamiennych nie mowiac juz o tym zeby sprowadzili jakis model zegarka, ktorego nie maja w ofercie.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kacper_1984

To w takim razie gdzie dostanę zegarki Casio jeśli nie u nich i nie przez Allegro? Jest jeszcze inny sklep?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie gdzie dostanę zegarki Casio jeśli nie u nich i nie przez Allegro? Jest jeszcze inny sklep?

zawsze mozesz spróbowac w swissach np w reducie (jesli jestes z wawy) widziałem u nich casio:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.