Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

foti

Poljot, Buran i itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Znalazłem na forum zdjęcie projektu zegarka klubowego MC

i zacząłem przeglądać na allegro oferty Poljota

Chciałem zapytać czy warto interesować się tymi zegarkami.

Jak z ich jakością?

DO tej pory celowałem w Omegi z racji tego że już jakaś mam i chciałem kupić coś w przedziale

ok 6000. Ponieważ jest to dla mnie znaczna kwota to jak obejrzałem Poljota za ok 1000 zł to pomyślałem że nawet bardziej mi się podoba :-)

hihihihihi (może sam sobie wmawiam :)

Chciałem zapytać użytkowników jak z jakością tych zegarków?

Jak z dokłądnością??

Z góry dziękuję użytkownikom i znawcom :) za podzielenie się informacjami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do MC To Ci powiem ... Rewelacja ... zapraszam, warto się zainteresować wersją klubową :)

Poljot, to także elita zegarków rosyjskich, tradycja, kawał historii a wykonanie i mechanizmy całkiem przyzwoite .

Z dokładnością... moim zdaniem ruski są troszkę kapryśne ale po dobrej regulacji i dotarciu mechanizmu działają bardzo bardzo sprawnie i dobrze !

Przykładowo moj Vostok Europe K3 - odchyłka to +2-4 sec ! To jest całkiem przyzwoity wynik.

ruskie zegarki są solidne, w wyżej wspomnianym K3 jakość koperty i użytej stali do jej produkcji jest genialna !

Poza tym za całkiem przyzwoitą cenę dostaniesz zegarek mechaniczny a nie żaden kwarcok !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosyjskie zegarki kojarzą się z niedokładnością, nic bardziej mylnego.

Na naszym rynku mamy mnóstwo rosyjskich zegarków: Aviator, Szturamńskie,Vostok,Vostok europe.

Poljotów i Buranów już nie produkują. Teraz Buran Swiss powstaje w Szwajcarii.

Odpowiedź na twoje pytanie jest bardzo trudna bo wszystko zależy od werku zegarka.

Jednymi z najdokładniejszych werków montowanych w "ruskach" są 3133,31681,7750 Voljoux.

Reszta też jest na bardzo dobrym poziomie.

Tu masz stronę z nowymi modelami

strona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowych rosyjskich produkcji mam Burana Sibira z mechanizmem Mołnii 3603. Jestem mile zaskoczony estetyką oraz jakością wykonania. Dokładność również mnie zadziwiła, wynosi max. +5sec. na dobę. Proponuję zapoznać się z ofertami ,,Russtime" czy ,,Moscowclassicshop". To są znane wśród Forumowiczów sklepy internetowe. Jednak ostateczną decyzję pozostawiam Tobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie radze kupować zegarków na russtime, możesz kupić rosyjski zegarek niemieckiej produkcji lub na taki trafić (jak ja).

Ten sybir to już nie jest taki nowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie radze kupować zegarków na russtime, możesz kupić rosyjski zegarek niemieckiej produkcji lub na taki trafić (jak ja).

Ten sybir to już nie jest taki nowy :)

No włąsnie tam chciałem nabyć jeden

http://www.watchtime24.sisco.pl/catalog/poljot-chronograph-bicolor-p-1235.html?cPath=167

Spodobał mi się i jest jakieś 8 razy tańszy od omegi.

No i teraz mam dylemat. Kupować czy nie kupować?

Ten sam zegarek jest na allegro i jak poprosiłem wystawiającego o zdjęcia w wyższej rozdzielczości to mi odpisał że nie posiada

W sumie dziwne jak ktoś zajmuje się sprzedażą internetową i nie ma aparatu żeby zrobić zedjęcie.

A to na tej stronie i na allegro nie jest chyba "real" foto i stąd mój dylemat

żeby nie dostać czegoś co będzie wyglądało inaczej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie wyglądało inaczej, to odeślesz - masz na to 10 dni.

Jak się podoba, to brać... choć w sumie w takim budżecie 850-6000 możesz dorwać ładne Tissoty (pr50-pr100-pr200-Visodate) Certiny DS-1... jak chcesz coś bardziej egzotycznego, to też kilka ciekawych rzeczy znajdziesz np. Stowa, Meistersinger.

Na spokojnie przejdź się do salonu - popatrz na te popularniejsze marki, w internecie zerknij na mniej popularne. I wybieraj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie widziałem takiego Poljota na 3133. Po za tym Poljota nie produkują już bardzo długi czas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie wyglądało inaczej, to odeślesz - masz na to 10 dni.

Jak się podoba, to brać... choć w sumie w takim budżecie 850-6000 możesz dorwać ładne Tissoty (pr50-pr100-pr200-Visodate) Certiny DS-1... jak chcesz coś bardziej egzotycznego, to też kilka ciekawych rzeczy znajdziesz np. Stowa, Meistersinger.

Na spokojnie przejdź się do salonu - popatrz na te popularniejsze marki, w internecie zerknij na mniej popularne. I wybieraj :)

Jak już zobaczyłem tego poljota to nie chcę wydawać 6000 zł

Pewnie dałbym radę ale uważam że na tą chwile przy stanie moich finansów to bardzo wysoka kwota jak na zakup zegarka.

Ten poljot podoba mi się. I tak już troszkę się napaliłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm 3133 jest montowany i był raczej w nowych kopertach aviatora, szturmanskie i poljota.

Może jest to oryginał ale dla pewności podaj nam nr referencyjny zegarka.

Poproś sprzedającego o wysłanie nr referencyjnego tego Poljota czyli będzie to 3133/000(nr koperty)1(materiał z jakiego została wykonana koperta)000(nr tarczy).

Bo temu sprzedającemu często zdarzają się wpadki na allegro oraz niedokładny (wprowadzający w błąd) opis zegarków.

Aha nie widziałem zegarka z lat 90-tych z 3133, który kosztowałby 850zł, za 1100zł kupisz 3105, 3133-1500-2000zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już zobaczyłem tego poljota to nie chcę wydawać 6000 zł

Pewnie dałbym radę ale uważam że na tą chwile przy stanie moich finansów to bardzo wysoka kwota jak na zakup zegarka.

Ten poljot podoba mi się. I tak już troszkę się napaliłem :)

Ok, że sie napaliłeś ale porównaj sobie na ręce. Proponowane Tissoty, ZCertiy Stowy są za cenę znacznie bliższą dolnej granicy zakresu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, że sie napaliłeś ale porównaj sobie na ręce. Proponowane Tissoty, ZCertiy Stowy są za cenę znacznie bliższą dolnej granicy zakresu.

Rozumiem że jakościowo lepsze??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruski są dobre jakościowo, mają solidne werki. Tak jak ci napisałem 3133 za 850zł coś tu nie gra. A tissoty, certiny są bardzo pospolite w Polsce. Ja bym strzelał w jakiegoś ruska tylko nie z tej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No włąsnie tam chciałem nabyć jeden

http://www.watchtime24.sisco.pl/catalog/poljot-chronograph-bicolor-p-1235.html?cPath=167

Spodobał mi się i jest jakieś 8 razy tańszy od omegi.

No i teraz mam dylemat. Kupować czy nie kupować?

Ten sam zegarek jest na allegro i jak poprosiłem wystawiającego o zdjęcia w wyższej rozdzielczości to mi odpisał że nie posiada

W sumie dziwne jak ktoś zajmuje się sprzedażą internetową i nie ma aparatu żeby zrobić zedjęcie.

A to na tej stronie i na allegro nie jest chyba "real" foto i stąd mój dylemat

żeby nie dostać czegoś co będzie wyglądało inaczej?

A tak z ciekawości - który to był ten niby ruski zegarek wyprodukowany w Niemczech. Chciałbym wiedzieć, żeby w przyszłości nie popełnić podobnego błędu. Bardzo proszę o odpowiedź (chociażby na priva)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej stronie aż roi się od replik, własnych produkcji i wiernych kopii.

Daje przykład rosyjski zegarek Mój odnośnik

Rosjanie nigdy nie wyprodukowali zegarka o nazwie POLARNIK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej stronie aż roi się od replik, własnych produkcji i wiernych kopii.

Daje przykład rosyjski zegarek Mój odnośnik

Rosjanie nigdy nie wyprodukowali zegarka o nazwie POLARNIK

Ok, w porządku tego i tak bym go nigdy nie kupił. Chociaż polarnik jest w ofercie MC - czy tam też roi się od kopii i replik. A wobec tego jaki jest jeszcze prawdziwie rosyjski zegarek. Jak wygląda sprawa np z vodolazem, czy okeanem. Będę wdzięczny za jekiekolwiek wyjaśnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vodolaza ciężko teraz dostać praktycznie zegarek nie do kupienia ze względu na limitację 500 sztuk nie wiem jak wygląda sprawa replik i reedycji. Werk Mołnia już dłuższy czas jest nieprodukowany (pewnie MC zostało dużo werków Mołni i robią reedycję).

Okean zaś jest chronografem na 3133 i też nie łatwiej go dostać ponieważ to kultowy zegarek z historią lotów w kosmos.

Głównym dystrybutorem zegarków rosyjskich w polsce jest firma Poljot Euro są oni przedstawicielami firmy Volmax, która przejęła Pierwszą Moskiewską fabrykę zegarków, gdzie produkowano właśnie Poljoty i inne wcześniej znane rosyjskie marki.

Ja do produktów MC jestem negatywnie nastawiony mimo że są drudzy po Volmaxie w produkcji rosyjskich zegarków, może dlatego że nie mają swojego głównego przedstawiciela w polsce, nie ma nigdzie materiałów zdjęć fabryki robiących te zegarki równie dobrze mogą być one składane w domu.

Jeżeli chodzi o repliki sprawdź mój temat o autentyczności Streli, którą ten sprzedawca mi wysłał.

Bardzo ciężko jest teraz rozróżnić kopię od oryginału przeważnie są to; wielkość zegarka, inaczej osadzone szkło, wielkość przycisków, trochę inne kolory (odcienie) na tarczy, werk, szlif brak szlifu na werku, limitacja, opis dekla, niedokładnie zrobione indeksy to tyczy się również warstwy superliminova.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruski są dobre jakościowo, mają solidne werki. Tak jak ci napisałem 3133 za 850zł coś tu nie gra. A tissoty, certiny są bardzo pospolite w Polsce. Ja bym strzelał w jakiegoś ruska tylko nie z tej strony.

Chyba rzeczywiście nie gra

sprzedawca mi odpisał ze nie posiada numeru referencyjnego.

Nie ma też zdjęc żeby mi podesłać jak wcześniej pisałem.

Albo sprzedaje cos czego nie am albo to coś odbiega pewnie od tego co jest na zdjęciu.

Podaruję sobie ten zakup :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy zegarek posiada taki numer, oczywiście ze sprzedawca coś kręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy zegarek posiada taki numer, oczywiście ze sprzedawca coś kręci.

Nie spodziewałem się że można spotkać podróbki i repliki także tańszych zegarków :-)

Dzięki za kubeł zimnej wody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko po to tutaj jestśmy ;) a ty myślałeś że tylko rolki i omegi podrabiają? każdy chce na kimś zarobić i tak to się kręci.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.