Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

DabT

Jacques Lemans 5015C problem z ustawieniem alarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zegarek Jacques Lemans 5015C, który ma funkcję alarmu gdy nie używamy funkcji alarmu mamy na tej małej tarczy tą samą (lub z innej strefy czasowej jeśli chcemy) godzinę.

Mój problem dotyczy właśnie tej małej tarczy alarm. Mimo dość prostej instrukcji z obrazkami po angielsku nie potrafię ustawić na tej tarczy alarm godziny, a co za tym idzie później nie mogę

ustawić godziny alarmu. Robię jak w instrukcji: wysuwam koronkę do końca, wciskam dolny guzik, i owszem wskazówki na dolnej tarczy zaczynają się poruszać, ale przesuwają się rożnie raz o kilka minut, a raz o max 2 godziny. Potem zatrzymują się i pomaga dopiero wciśnięcie koronki i ponowne jej wysunięcie do końca i tak w kółko.... Albo ja coś robię źle , albo o zgrozo zegarek jest padnięty...

To samo dzieje się przy próbie ustawienia godziny alarmu. Jak już po 10 razach uda mi się ustawić żeby duże wskazówki i te małe pokazywały tą samą godzinę to żeby ustawić godzinę alarmu wyciągam koronkę na pierwszą pozycję i wciskam dolny guzik. Wskazówki ruszają się kawałek i potem stają.... i znów wciskam koronkę, wyciągam i tak w kółko... to chyba coś nie tak prawda?

Tym bardziej, że kasowanie alarmu ma polegać na tym że wyciągamy koronkę do pierwszej pozycji i wciskamy i tzymamy dolny guzik aż wskazówki się zatrzymają na bieżącej godzinie a to też się nie udaje. Jutro idę do sklepu może oni mi pokażą jak to poustawiać, albo .... będzie reklamacja.

Pozdrawiam DabT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeszcze możliwość, że alarm jest zepsuty

wstaw skan instrukcji i zegarka

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeszcze możliwość, że alarm jest zepsuty

wstaw skan instrukcji i zegarka

Witam!

Dziś byłem w sklepie. Zaproponowano mi sprawdzenie zegarka i powiadomienie mnie co mu jest. Jeśli to tylko bateria to ok niech wymieniają... ale jeśli to coś poważniejszego to kto wie ile wytrzyma po naprawie??? Może jednak się rozmyślić i zażądać zwrotu kasy z tytułu niezgodności towaru z umową??? Drugiego niestety nie mają w salonie...

Sprawdzałem poprawność odczytania przezemnie instrukcji na F-5007 i tam po wyciągnięciu korony do końca i wciśnięciu dolnego przycisku wskazówki alarmu śmigają jak wiatrak...a w moim nie.

Qrde myślałem że to coś lepszego niż Casio...a tu Casio wzięte ze sklepu działa już parę lat i nie chce się zepsuć a ten ...nie działał nawet jeden dzień.

Pozdrawiam...zdezorientowany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał kasę.JL to wewnętrzna firma Apartu nie wiem czy coś lepszego niż Twoje Casio.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.