Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Kirova

Burany

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kirova

Może ktoś ma zegarek Buran, lub zna się na nich?

Konkretnie :BURAN Chronograph PLARB Limitowany 500 szt

Mechanizm: Poljot Kal.3133

Obudowa: chromowana, polerowana

Mechanizm antywstrzasowy

Wodoszczelnosc: 5 ATM

Datownik

Wskazówki fosforyzujace

Wymiary: 40 x 13 mm

Dekiel z wybitym numerem oraz pięknym grawerem oraz dodatkowo przeszklony dekiel

Zegarek wyprodukowany w Rosji w latach 90-ych

Chcę kupić ale to zegarek z lat 90-ch - choć niby nowy!!!

cena 770zł - więc jak na limitowany okazyjna?

Niestety nie wiem nic o tych zegarkach. CZy to wysiada jak wszystkie inne Made in Russia czy to jakiś chlubny wyjatek?

Prawdę powiedziawszy recenzje które dotad czytałem na tym forum - bardzo zniechęcają do zegarków rosyjskich :P

I czy leżąc kilkanascie lat nie potrzebuje ponownego smarowania , zmiany farby fosforyzujacej itp ?

Proszę nie wywalać tematu do innego działu!!!

Tutaj są spece od rosyjskich zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deja vu? To ty pytałeś ostatnio o tego Burana? Bo mam wrazenie, że już odpowiadałem na to pytanie :P? Ten zegarek ma bardzo dobry mechanizm. Generalnie mechanizmy Poljota (26xx, 31xx) nie są specjalnie awaryjne. Z teym zegarkiem kłopot jest taki, że w latach '90 ruscy nakładali bardzo mało chromu i szybko powstają przetarcia. IMO, jak ruski zegarek to bez powłok - tylko stal czy tytan (lub złoto oczywiscie :D). Smarowanie po kilkunastu latach też będzie do zrobienia, niestety. Lepiej dopłacić za nowszego chrono. Są lepsze jakościowo...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kirova

Tylko skąd wyczarowac taki zegarek ze stalową kopertą w limitowanej edycji za 800zł?

Bardzo ale to bardzo powaznie skłaniam się ku Rosji.

Własnie dowiedziałem się , że w Tissocie PRC 200 który zamierzałem kupić po okazyjnej cenie - montuje się mechanizmy ETA za 100zł

Uważam to za wręcz złodziejstwo ze strony Tissota i straciłem dobrą opinię o tej marce i szwajcarach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwarcowy mechanizm za 100zł wcale nie jest zły. Pamiętaj, ze w cenie zegarka kupowanego w salonie jest nie tylko mechanizm, ale koperta, tarcza , wskazówki, szkło, opakowanie, instrukcja obsługi, utrzymanie budynków i maszyn firmy, pensje pracowników, cło, marża dla sklepu, podatek VAT. Sam mechanizm nigdy nie stanowi większości ceny zegarka, bo jest on tylko jego elementem...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kirova

ok.dzieki

a w temacie Burana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie ta cena nie jest okazyjna. Jeżeli jesteś z Warszawy przyjdz jutro na bazar na kole tak do 9 ma otwartą budę gość z rosyjskimi zegarkami chronografy 3133 ma od 400 zł. Zobaczysz ocenisz wybierzesz. Jeżeli nie będzie go jutro przyjdz w niedziele ale raczej tak ok.8.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kirova

wg mnie ta cena nie jest okazyjna. Jeżeli jesteś z Warszawy przyjdz jutro na bazar na kole tak do 9 ma otwartą budę gość z rosyjskimi zegarkami chronografy 3133 ma od 400 zł. Zobaczysz ocenisz wybierzesz. Jeżeli nie będzie go jutro przyjdz w niedziele ale raczej tak ok.8.

Pozdrawiam

Szkoda że mam do Warszawy 100km

On też sprzedaje nowe!!!

A tak na marginesie: dlaczego są tak tanie? Czy są gorsze od mechaników serii 5 Seiko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te tanie to przeważnie NOSy z lat '90. New Old Stock to w zasadzie nowy zegarek, ale długo lezakowany, co znacznie zmniejsza wartość. Do tego trzeba pamiętać, ze te najtańsze Burany z lat '90 to chyba nie do końca to samo, co obecny Buran, ale mogę się mylić. Faktem jest, że te obecnie produkowane sa już w stali i mają ładne wykończenia no i kosztują dużo wiecej niż Seiko 5...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.