Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest 00110010000010011001

Podrobki Casio

Recommended Posts

Guest miczel1

Pociesz się, że to chyba najmniejszy z Frogmanów.

No własnie wiem i chyba by było za mało :)

Ja tam bym nie płakał z tego powodu, że to najmniejszy z Frogmanów  :D

No ale będzie cieszył kogoś innego...

Najlepsze jest to, że są już pierwsi chętni, którzy chcą powalczyć o ten niezidentyfikowany model.

;)

Przyznać sie. Kto zalicytował?

Zaraz zadam pytanie, co to znaczy Triple Sensor ;)

Edited by Waldzior

Najlepsze jest to, że są już pierwsi chętni, którzy chcą powalczyć o ten niezidentyfikowany model.

;)

Przyznać sie. Kto zalicytował?

Zaraz zadam pytanie, co to znaczy Triple Sensor ;)

mnie bardziej ciekawi co znaczy napis na drugiej stronie : 'touch solar' ... że świeci na dotyk ? toż to dopiero nowinka :) w Polsce dopiero "za 2 lata takie będą" :D

Zgłosiłem to do obsługi dwukrotnie, już dawno nie powinno być tej aukcji.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Guest miczel1

Ja też zgłaszałem....Pracuje ostatnio w domu wiec mam dużo czasu i sporo zgłaszam ale to nic nie daje,Prawda jest brutalna-pajda z prowizij jest taka sama za podróbe jak i za oryginał,ważne by kasa sie zgadzała....

To może trzeba na policję zgłaszać regularnie w końcu się wkurzą i coś zrobią.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Trzeba też mieć na uwadze, że oni pewnie dostają setki takich zgłoszeń, więc to też może być powód.

Aczkolwiek to nie jest wytłumaczenie i powinni na takie podejrzane aukcje bardziej zwracać uwagę.

Guest miczel1

Sądzimy to co zawsze.Jak sprzedawca wkleja link a nie swoje foty to handluje końskim shitem w niedzwiedziej dupe ....Proste ? Git :) 

Panowie! Przyznaję, że nie przeczytałem całego wątku, ale powie mi ktoś jak to jest, że w polecanych sklepach azjatyckich można kupić Seiko, Orienta, Citizena w połowie ceny z allegro. Jak nam doliczą cło i vat to i tak wychodzi sporo taniej. A Casio ciężko jest kupić w takiej cenie w jakiej sprzedają "przedsiębiorcy płacący podatki".

dla przykładu:

http://allegro.pl/zegarek-casio-ef-539d-7avef-edifice-gw-pl-wawa-i4823075166.html

318zł "super sprzedawca, super komentarze" zegarki z serii ef-539 kosztują na clicku ok. 100$. czyli z podatkami więcej niż w Polsce. a Casio w tych cenach jest pełno - ten jest tylko przykładem.

a ten sam zegarek w "oficjalnym sklepie Casio" 499zł

http://casio.strefamarek.allegro.pl/zegarek-casio-edifice-ef-539d-7avef.html

o co w tym chodzi? nie chcę nikogo oskarżać / pomawiać, ale po prostu chciałbym wiedzieć czy ktoś się orientuje jak to wszystko działa.

sokolow tak to jest, że TT chce zarobić dużo na jednym zegarku. Bigben też bierze od zibi a cena 318 zł. Nadrabia ilością nie ceną a też na pewno zarabia. W azjatyckich sklepach też można często kupić taniej Casio ale te droższe modele. Przez to, że dolar droższy to i te tańsze modele tak wychodzą. Ja kupiłem GW-9400 w Singapurze i nawet z cłem i Vatem troszkę oszczędziłem. Jedyny minus to gwarancja na rok. 

Edited by kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos