Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Rhaziel

Zegarek turystyczny / survivalowy

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję zegarka turystycznego, można rzec, lekko survivalowego. Znalazłem to forum i jestem pewien, że ktoś z was podsunie mi jakiś dobry pomysł. Zegarek ma służyć jako rozsądny i użyteczny sprzęt przy różnych 'wycieczkach'. Zatem na jakich funkcjach mi najbardziej zależy:

- kompas

- wodoszczelność

- iluminator (ewentualnie rozsądna farba fosforyzująca)

- opcjonalnie pasek z jakiegoś materiału - tworzywo sztuczne typu guma może zostawiać odciski i odparzenia, metal może mi zaszkodzić w ekstremalnych warunkach (opcjonalnie, gdyż bransoletę zawsze mogę zmienić)

Chciałbym się zmieścić tak do 300zł, chociaż z chęcią obejrzę droższe produkty, zatem proszę się nie krępować.

Jak na razie znalazłem Casio SGW-100 (http://www.casiomarket.pl/product/4063/zegarek_casio_sgw_100_1vef_protrek), który wygląda dość ciekawie. Z racji iż Casio ma całkiem niezłe produkty, myślę, że może być dobrym rozwiązaniem. Chętnie poznam również opinie, jeżeli ktoś miał z nim do czynienia. A jeszcze chętniej obejrzę produkty alternatywne. Zatem co moglibyście polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet nie jest g. Szukaj raczej g-shoców, coś w rodzaju, gulfman, riseman, frogman.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G-Shock zdecydowanie na bardziej ekstremalne warunki, ale najważniejszą rzeczą dla mnie jest kompas, którego niestety w żadnym G-Shocku nie znalazłem. Zatem jakieś inne propozycje?

EDIT

Seria Pathfinder jest tym, czego szukam:

http://pathfinder.casio.com/watches/

Ale niestety cenowo będę musiał zostać chyba przy SSGW-100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup G-Shocka a potem kompas Recty na pasek :D dobra rada, poważnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to żaden g-shock nie ma kompasu? Oczywiście że ma. Zerknij tutaj http://allegro.pl/zegarek-casio-g-9300-1er-nowosc-g-shock-i1866286126.html sprzedawca też ok. Kupowałem od niego niedawno gw-9110. Tylko sianka musiałbyś trochę więcej wydać niż zakładałeś. Pozdrawiam

MOJE ZEGARKI: CASIO OCEANUS 108D-1A, ORIENT DB08004B, SEIKO SNA113, SEIKO SKX779, CASIO GW-9110-1AER, CASIO MDV-102, SECTOR 600, TIMEX T46451, BAŁTYK, BŁONIE, BLONEX....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz też pomyśleć o zegarku z czasem GMT - część ma opisy kierunków, a wskazówka GMT służy także do wyznaczania kierunku (kompas słoneczny).

Przykładowe Seiko, z dodatkowym krzywomierzem:

slt109p1-1.jpg

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.