Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Noxiss

Kredyty, Chwilówki, zarabianie na pożyczaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem ostatnio informacje jak można w łatwy sposób sprawić, że "pieniądze będą na mnie pracowały".

Meritum: Chwiówka - wpłacam im np. 5 tys zł i mam z tego 5% miesięcznie czyli 250 zł. Mam znajomego, który wpłacił tak mniejszą sumę i dostał po miesiącu kasę. Firma nie jest w internecie tylko "na żywo", widzę że się rozwija.

Powiedzcie mi na ile jest to wiarygodne? Fakt znajomy wpłacił gotówkę, ale jeszcze nie próbował wypłacić całości. Obawiam się, że mogliby mieć z tym problem, ale w sumie jak podpisuje się umowę, sam nie wiem.

Ktoś z Was już w to wszedł lub ma jakieś info na ten temat? Pozdrawiam inwestorów

PS: proszę o merytorykę i doświadczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwilówki, Prowidenty i inny syf - to naciąganie zwykle mało inteligentnych, często starszych ludzi w potrzebie. Oprocentowanie złodziejskie - fakt - nikt nie zmusza to brania od nich - ale .....patrz pierwsze zdanie - do spora część "klientów" tych firm. Pomoc w rzeczywistej potrzebie i w normalnej sytuacji - to rzedkość. Kilka razy widziałem przedstawiceli Providentu robiących "interesy" na tyłach monopolowego.

Z powodów moralnych nie chciałbym zarabiać na takiej działalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przekroczeniu 20% w skali roku jest to nielegalne.

https://kokos.pl/chce_inwestowac.php?strona=ile_moge_na_tym_zarobic

1. Jeżeli byłoby to nielegalne to firma by nie istniała.

2. Na pewno jest jakiś sposób na ominięcie tej ustawy o Kredycie Konsumenckim

3. Rozwiązaniem mogłoby być podpisanie umowy zawartej na 3 miesiące, a po 3 mscach jej odnowieniu.

4. Musi być na to luka prawna.

5. Z tego co wiem to oni udzilają pożyczek na miesiąc np. 800 zł, a po miesiącu pożyczkobiorca musi spłacić 800 + 260 zł, gdy pożyczy 500 zł odda 500 + 160 zł. Oprocentowanie to 32%. Interes widać się kręci...

Moralność nie wchodzi w grę, bo na głupocie i nieszczęściu innych najlepiej się zarabia na tym świecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego ja zainwestowałem w żywy towar i mam kilka KURE*****EK przy głównej drodze :P sam jestem sobie ZUS-em itp :blink:, a tak serio nigdy nie pchałem sie w tego typu rzeczy, i nie zamierzam. Takie kredyty śmierdzą na odległość. Lepiej wziąć w normalnym banku.

"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku, tu nie chodzi o pożyczenie od banku tylko pożyczenie bankowi. Pożyczasz 5 tys i masz z tego 5% zysk miesięcznie. Jest tu ktoś rozgarnięy w tej materii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku, tu nie chodzi o pożyczenie od banku tylko pożyczenie bankowi. Pożyczasz 5 tys i masz z tego 5% zysk miesięcznie. Jest tu ktoś rozgarnięy w tej materii?

Jak Ci sie chce bawić w odzyskiwanie swoich pieniędzy to proszę bardzo, droga wolna.

"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified
PS: proszę o merytorykę i doświadczenie

Człowieku, dlaczego nie porozmawiasz z jakimś analitykiem finansowym? To ejst forum o zegarkach :blink:

Zobacz sobie ile lokaty dają (z reguły 3-4%) w skali roku.

Jeżeli ktoś oferuje ci taki procent miesięcznie od pożyczonej od ciebie sumy, to albo inwestuje to w coś super ryzykownego, albo gdzieś zarabia na tobie kilka razy tyle - inaczej nigdy by nic nie zarobił.

Moimi pieniędzmi zarządza doradca, który inwestuje je w wybrane wspólnie projekty finansowe lub nieruchomości/akcje. Więc niestety nie wiem co robi firma MEritum z ich boskimi pięcioma procentami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy średnio rozgarnięty w tej materii , używając nieco parweniuszowskiej terminologii Noxisa , powie jedno :

w cywilizowanym świecie oferowanie 5% miesięcznie jest

a) oszustwem

:blink: biznesem w takiej materii od której człowiek uczciwy powinien trzymać się z daleka

c) piramidą finansową

d) naciąganiem naiwniaków

wnioski pozostawiam bardziej rozgarniętym ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moralność nie wchodzi w grę, bo na głupocie i nieszczęściu innych najlepiej się zarabia na tym świecie.

I ty wyrażasz chęć "wejścia" w to by zarabiac na głupocie i niesczęściu innych?

Jeśli tak - nie mamy o czym rozmawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ty wyrażasz chęć "wejścia" w to by zarabiac na głupocie i niesczęściu innych?

Jeśli tak - nie mamy o czym rozmawiać.

jak zainwestujesz 5k w dragi i będziesz je rozprowadzał pod szkołami możesz zarobić więcej.....znacznie więcej :)

...a poważnie - ilość biednych i do tego głupich ludzi maleje......tak jak szanse na 5% miesięcznie;)

Wpłacisz założonej przez p.Nowaka firmie "Meritum1" 5k dostaniesz po miesiącu 250zł, w drugim też, w trzecim ogłoszą upadłość - możesz nie odzyskać nigdy swojego 5k ponieważ inni wierzyciele są wyżej pozycjonowani...

A p.Nowak założy firmę "Meritum2" i bedzie dalej szukał jeleni Tobie Podobnych....

....bo na Ludzkiej Głupocie zarabia się najlepiej ;)

...a Pazernych Kretynów nie brakuje....:) , którzy przyjdą z pocałowaniem w rękę, że ich Wybrano......bo przecież kandydatów było wielu.

kilka takich spółek i p.Nowak jest ustawiony do końca życia....jak dobrze to rozegra mogą mu wszyscy skoczyć :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie przecież teraz lokaty z dziennym oprocentowaniem - od standardowych 3-4% lokat różnią się tym, że dają do ponad 6 procent i pieniądze cały czas pod ręką. Tak od analitycznej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.