Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
SIRLUKE1

Klub Miłośników Zegarków Steinhart

Rekomendowane odpowiedzi

Z całym szacunkiem dla naszego Glicyne...

Eh może kiedyś doczekam jakiegoś odjechanego pomysłu jakiejś niszowej nurkowej firmy.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MMMAAASSSAAAKKKRRRAAA!!!!!!!!Świetny projekt nurasa- ale barwa napewno jest "podkręcona". Nasze projekty ( czyt. forumowe) są bardziej konserwatywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Nasze projekty ( czyt. forumowe) są bardziej konserwatywne.

Niestety Pawle masz rację :lol:

Za mało w nich fantazji i odwagi, może sami zrobimy projekt dla fanów Stenka ?

STEINHARTOWO EDITION ;)

Edytowane przez SIRLUKE1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam byłem za tym żeby zrobić bardziej odważny projekt zegarka klubowego, zresztą pisałem o tym wtedy kiedy wybieraliśmy tarcze do Glycine. Niestety większosć wolala tradycyjnie czyli -> NUDA. Troche szkoda, że wtedy nikt nie chciał się wypowiedzieć w tym temacie. Zegarek klubowy ma być inny niż wszystkie, ma być ekstrawagancki, ma mieć kolor i ma być rozpoznawany z daleka (oczywiście wszystko z umiarem i w granicach rozsądku)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jak dla mnie super pomysł "STEINHARTOWO EDITION MADE IN POLAND" ;) Bardzo lubię wyraziste zegarki więc jak padnie taka inicjatywa to na pewno się w nią włączę :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy w jakim kierunku miałby iść projekt , ale dlaczego nie spróbować ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając ten wątek już widać co najmniej kilka osób, które chętnie przyłączyłyby się do takiej inicjatywy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do limitacji potrzeba min. 20 osób ;)

Możemy spróbować :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do limitacji potrzeba min. 20 osób ;)

Możemy spróbować :lol:

SIRLUKE1, to co, zakładamy listę chętnych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile z tych zegarków będzie z wadą? Wiecie, że w przypadku tych zegarków trzeba się z tym liczyć...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile z tych zegarków będzie z wadą? Wiecie, że w przypadku tych zegarków trzeba się z tym liczyć...

Może Pani Ania zadba o swoich rodaków i zegarki przed wysyłką przejdą specjalną kontrolę jakości :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu zaraz z wadą ?

Mam i nie mogę złego słowa powiedzieć :lol: Żadnych niedoróbek czy też innych felerów . Chyba , ze miałem tzw. farta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur, owszem, Ty jak i Ja mieliśmy zegarki bez najmniejszej skazy, ale poczytaj nie tylko nasze forum jak to jest z innymi posiadaczami tych zegarków. Mimo wszystko uwielbiam te zegarki i chciałbym żeby bardziej popracowali nad ostateczną kontrolą jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jeśli przedstawimy odpowiednio temat - "propagacja marki w Polsce i zatarcie dotychczasowej niezbyt pochlebnej opinii" to może się przyłożą i nie będzie żadnych kwasów ;)

No chyba, że na powyższym im nie zależy... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur, owszem, Ty jak i Ja mieliśmy zegarki bez najmniejszej skazy, ale poczytaj nie tylko nasze forum jak to jest z innymi posiadaczami tych zegarków. Mimo wszystko uwielbiam te zegarki i chciałbym żeby bardziej popracowali nad ostateczną kontrolą jakości.

Faktycznie , mogłoby być lepiej . Ale , aż tak wielkiej tragedii nie ma :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że nie ma :lol:

Ale jeżeli jednemu koledze się przytrafia egzemplarz z krzywym napisem, drugiemu odpada koronka, trzeciemu wskazówka, a jeszcze inny ma kropki na tarczy czy niedokręcone srubki to coś na rzeczy niestety jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet mnie nie straszcie, bo czekam właśnie na Marine :/ Wiem, że ze Stenkiem parę osób miało problemy, ale zegarek tak mi się spodobał że zaryzykowałem :lol:

Jeśli chodzi o edycję limitowaną to byłbym również wstępnie zainteresowany, pod warunkiem że będzie to diver, bo na wiosnę będę się za jakimś kolejnym rozglądał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu, będzie dobrze. W najgorszym wypadku nie ma najmniejszych problemów żeby wymienić zegarek. Tylko znów to czekanie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, nie ma co dywagować, albo wchodzimy w temat, stawiając Steinhart'owi stosowne warunki albo odpuszczamy i po temacie.

Edytowane przez Michał 73

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michale- obyś miał rację ;) Ale z drugiej strony czekanie jest cholernie przyjemne, przynajmniej ja tak je odbieram :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co Ty, poważnie? Ja tam czekać nie lubie, ostatno się już wyczekałem na zapas :lol:

Swoją drogą musze przyznać, że Steinharciki były u mnie wyjątkowo szybko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mój też już właściwie na miejscu. W piątek był już pod Poznaniem więc we Wrocławiu będzie pewnie pojutrze :lol:

A wracając do tematu limitacji- chcielibyście coś z bieżącej kolekcji zmodować czy czekać na jakąś premierę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli macie na myśli stworzenie zegarka na poziomie tego Napoleona to jestem zdecydowanie za takim pomysłem. Zegarek nokautuje - mnie tym bardziej bo oprócz nurkowania jestem akwarystą morskim, a Rosjanie właśnie od ryby czerpali natchnienie co do wyglądu i nazwy tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt rzeczywiście przepiękny, tylko ten rozmiar Tritona... jest potężny, a to mocno zawęża grono chętnych. Ocean One Vintage Red jest fajną bazą, bo można by w końcu zrobić z niego zegarek nie udający Rolexa (choć mi się osobiście bardzo podoba i chodzi za mną od kilku dni :lol: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, rozumiem tych co mieli jakieś wpadki ze swoimi egzemplarzami. Lecz muszę przyznać, że po drugiej ( dokładnej tym razem ) regulacji mój Aviation GMT późni się 2 sek na dobę :) ( jak chronometr :) ) i trafił mi się naprawdę dopracowany piękny egzemplarz :lol: Tak więc jestem szczęściarzem. Więc jest to możliwe ;)

Sądzę, że jeśli Pani Ania "by docisnęła" szefa to mogłoby się to udać......stworzenie jakościowego dobrego modelu divera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi