Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kubx3333333

gw-9200

Rekomendowane odpowiedzi

witam wsadziłem łapy do rismana 9200 nie zsynchronizował mi się nie wiem czemu przestawiłem sam czas a teraz mam problem cały czas po synchronizacji przestawia mi się i nie mam pojęcia co z tym zrobić a instrukcji nie mam w języku polskim jest to funkcja wc tk zwana nie wiem tylko czemu po synchronizacji powinien ustawić czas taki jaki jest aktualny a on ustawia zupełnie inny i tracę już cierpliwość ma on jeszcze wiele innych funkcji o które bym prosił żeby je skonfigurować pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz jaka masz ustawiana strefe czasowa, powinno byc BERlin lub PARis i ustaw jeszcze DST na auto. Powinno pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzisz w tryb ustawien przytrzymujac dłuzej przycisk A (gorny lewy) zaczyna migac strefa czasowa (powinno byc BER), nastepnie wciskasz raz przycisk D (dolny lewy)zaczyna migac ON lub OFF lub AUTO i do jest własnie DST, ustawiasz na AUTO i wychodzisz z trybu ustawien krotkim przycisnieciem A

DST to tak w skrocie czas letni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz zaczekac albo sprobuj zrobic reczna synchronizacje (wymuszona), w tym celu przytrzymaj dłuzej przycisk E (dolny prawy) i szukaj po domu najlepszego zasiegu czyli L3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielki dzięki kolego możesz mi powiedzieć jakie fajne bajery ma ten zegarek

Kupiles zegarek nie wiedzac jakie ma funkcje? A moze go "znalazles" albo kupiles bardzo okazyjnie - "znaleziony"?

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiles zegarek nie wiedzac jakie ma funkcje? A moze go "znalazles" albo kupiles bardzo okazyjnie - "znaleziony"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja poprosiłem o pomoc a nie o twoje mądre komentarze jak chcesz coś doradzić jak poprzedni kolega to doradź a nie interesujesz się skąd go mam e śmietnika kolego tam pracuje i jestem głupszy od ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

niestety..ale teshima ma racje..bo jak mozna kupic RISEMANA nie wiedzac co on potrafi wiec rozumowanie teshimy jest calkiem uzasadnione - a pokazywanie godzin to jest takim dodatkiem:))

-a potrafi ci pokazac temperature,ale musisz go z reki sciagnac na 15min wczesniej by nabral temp otoczenia

-potrafi Ci pokazac na jakiej jestes wysokosci jak jestes gdzies w górach

-potrafi Ci przepowiedziec pogode bo ma baromet

-a co do kółeczka czerwonego to musisz sie wysilic i przetłumaczyc instrukcje bo to zbyt skomplikowane by opisac to w kilku zdaniach

-a najlepsze jest to by to wszystko działało to musisz go karmić światłem :))

a co do tematu:zrób wszystko to co Ci poradzono wczesniej odnosnie strefy czasowej i DST a nastepnie manualnie przestaw godzine i nastepnie wymuś synchronizacje - jak to nie pomoże to polecam zegarmistrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i jestem głupszy od ciebie

Sadzac po Twoim pierwszym poscie (forma, bledy itp) i po tym, ze kupiles risemana nie wiedzac jakie ma funkcje to faktycznie chyba jestes glupszy ode mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dj.damianek: super, nie pomyslalem o "alternatywnym" Risemanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest ''alternatywny Riseman'' tylko ''Riseman na Azję i Oceanię'' :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może kolega kubx kupił Risemana bo mu się podobał??

-a potrafi ci pokazac temperature,ale musisz go z reki sciagnac na 15min wczesniej by nabral temp otoczenia

jak sie skalibruje termometr to pokazuje na nadgarstku

potrafi Ci pokazac na jakiej jestes wysokosci jak jestes gdzies w górach

w tym zegarku wysokościomoierz nie pokazuje wysokości a jedynie zmiany w wysokości w niewielkich odstępach czasowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Ja to wszystko wiem...ale chcialem to tak prosrto,najprosciej powiedziec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.