battrek 52 #5701 Napisano 29 Lipca 2014 Dzięki za info! Owszem Hera jest srebrna :-) Bebechy pokazuję. Może ktoś napisać jakie są lata produkcji tego dziełai jaka jest jakość tego zegarka? Apropos bransolety do Tissota. Napewno będę zmieniał na pasek, więc o to się nie martwię.Interesuje mnie czy ten mechanizm to coś wartościowego?Tissot kaliber 784-2nr ref: 44620-2X A Roamer? niewiele wiem o firmie. W necie też niewiele. Żona ma kwarca już od wielu lati jakość wykonania jest świetna jak na pieniądze, które kosztował.Będę wdzięczny za kilka słów w sprawie moich ostatnich zakupów :-) Serdecznie pozdrawiam! Jan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek_k 7 #5702 Napisano 29 Lipca 2014 Nad tym Tissotem zatrzymala mi sie reka na chwile jak przegladalem aukcje ale jak zobaczylem ze nie ma orginalnej bransolety to sobie odpuscilem. Pomijajac ten fakt to bardzo fajny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #5703 Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) battrek- bransoleta w tissocie jeśli nawet nie jest oryginalna to przypomina oryginalną więc ja bym zostawił ten zegarek na tej bransolecie i nie zmieniał na pasekhttp://forums.watchuseek.com/f62/tissot-should-i-get-racing-touch-heritage-pr516-755605.html Edytowane 30 Lipca 2014 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5704 Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) @CIESLUT To trudno określić, iż ona pozostaje oryginałem?Tissot po prostu powinien dostać takową jak i "pekary", okular z dizainem tych lat oraz bryczką z deski MAESTRO PINFARINYlub np Triumh-a Spitfire mk1-3 z obowiązkowymbiałym jedwabnym szalikiem i skórzaną pilotkąjak naczelny raydowiec PRL z filmu "Fucha"Ludwik Benoit. Edytowane 30 Lipca 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #5705 Napisano 30 Lipca 2014 trafić oryginalną bransoletę na rynku wtórnym to jak wygrana w totolotka 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #5706 Napisano 30 Lipca 2014 No zobaczymy. Będę szukać :-) Myślę, że na tą chwilę to i tak fajny sikor :-) Pomocy w zidentyfikowaniu mojej Hery :-) Czy Roamer nie jest wart żadnego komentarza? Oto moja kolekcja: http://bokszczanin.pl/jan%20bokszczanin.galeria.php?iid=17 Jak na nowicjusza w uzależnieniu zegarkowym chyba OK :-) I do tego doszły jeszcze trzy... Pozdrawiam! Jan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #5707 Napisano 30 Lipca 2014 battrek Kolekcja różnorodna, widzę, że dopiero zaczynasz " zbieractwo ", kolekcja będzie z czasem ewaluować, mnie podoba się Zuan i Striela na werku 3133, no i oczywiście Zenith !Pozdrawiam 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #5708 Napisano 30 Lipca 2014 Szczerze mówiąc na tą chwilę brakuje mi tylko jakiegoś fajnego allweather: do pływania i ogólnie sportowego.Jeśli ktoś miałby jakąś sugestię to będę wdzięczny. Powinien to być automat, szwajcar, z bezelem, podwójny datownikno i jakiejś dobrej firmy. Seiko już mam, więc chodzi o coś analogicznego tylko ze szwajcarskiej półki :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #5709 Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Oto mój Atlantic, leżakował do 2010 r. Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez kasparov 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #5710 Napisano 1 Sierpnia 2014 Masz do niego jakieś papiery? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #5711 Napisano 1 Sierpnia 2014 Zaginęły podczas przeprowadzki w PRLu, a były niemieckie, zegarek kupiony w zagłębiu Ruhry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #5712 Napisano 1 Sierpnia 2014 A może dojdziesz kiedy był kupiony? I pokaż go trochę lepiej, kiepska ostrość, nie widać koronki i dekla... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #5713 Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Proszę Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez kasparov 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #5714 Napisano 1 Sierpnia 2014 Tata go kupił ~lat 60. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #5715 Napisano 1 Sierpnia 2014 Jesteś pewien, że to lata 60? System antywstrząsowy wskazywałby na okres późniejszy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5716 Napisano 1 Sierpnia 2014 Stawiam na koniec siedemdziesiątych i początek osiemdziesiątych... 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi_Leg 261 #5717 Napisano 1 Sierpnia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #5718 Napisano 1 Sierpnia 2014 Kupiony na forum ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #5719 Napisano 1 Sierpnia 2014 Stawiam na koniec siedemdziesiątych i początek osiemdziesiątych...Ja aż takim specjalistą to nie jestem. Jest to stary zegarek, ale na chodzie i ładnie się prezentuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5720 Napisano 1 Sierpnia 2014 Z pewnością jest to bardzo ładny zegarek, a po przesmarowaniu będzie chodził jeszcze przez następne kilkadziesiąt lat. Chodziło mi tylko o to, że lata sześćdziesiąte to zupełnie inne modele. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #5721 Napisano 1 Sierpnia 2014 A co sądzicie o tym zegarku?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #5722 Napisano 1 Sierpnia 2014 c.d 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5723 Napisano 1 Sierpnia 2014 Ładna Omega z 1934-1935 roku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5724 Napisano 1 Sierpnia 2014 Przede wszystkim niesamowita dedykacja. Jako pamiątka rodzinna coś bezcennego. Czy ten zegarek jest powiązany z Twoja rodziną? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5725 Napisano 1 Sierpnia 2014 Dedykacja wyglada mi na współczesna...... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach