bat73 508 #12626 Napisano 27 Września 2019 Nie no gratuluję nie o to chodzi ale pytam bo być może szkło zniekształca. Na zdjęciu "MOY" się nie zgadza."Automatic" ma 2 różne A"Chronometer" ma 2 różne O i 2 różne RW "officially" C nie wystaje a w "ceritfied" już tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bat73 508 #12627 Napisano 27 Września 2019 Doczytałem trochę i w sumie...W artykule na temat tarcz Constellation znalazłem takie zdjęcie :Przedstawia ono jak przypuszczam przykład oryginalnej tarczy i zawiera identyczne "mankamenty" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #12628 Napisano 28 Września 2019 Doczytałem trochę i w sumie...W artykule na temat tarcz Constellation znalazłem takie zdjęcie :Screenshot_2019-09-28 Microsoft Word - Condialdefinitive part 2 doc - Constellation_Dials_Part_2 pdf.pngPrzedstawia ono jak przypuszczam przykład oryginalnej tarczy i zawiera identyczne "mankamenty" Masz za to nagrode Pie Pan DeLuxe i czarny Seamaster. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bat73 508 #12629 Napisano 28 Września 2019 Prawde powiedziawszy nigdy specjalnie się nie interesowałem "Pie Panami". Nie to żeby mi się nie podobały. Niemniej jednak wolałem klasyczne Seamastery. Ze względu na ich dość wysokie ceny na rynku pojawiło się masę kombinowanych sztuk z tarczami współczesnej "aftermarketowej" produkcji co dodatkowo zniechęciło mnie do tego modelu. Tym bardziej cenna jest niekombinowana sztuka w takiej kondycji. Natomiast lektura artykułu na temat oryginalności tarcz Constellation była fascynująca. Jak się okazuje sprawy nie są takie proste jakby się wydawało...Dawaj więcej zdjęć swoich skarbów.Niech cieszą również nasze oczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #12630 Napisano 28 Września 2019 Jak wolisz,od zakrystii ? Czy od przodu ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bat73 508 #12631 Napisano 28 Września 2019 :wub: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #12632 Napisano 29 Września 2019 Polubilem Longinesa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #12633 Napisano 29 Września 2019 Titus nabyty w piątek Eta 1121 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #12634 Napisano 30 Września 2019 Obywatel. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #12635 Napisano 3 Października 2019 Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 139 #12636 Napisano 3 Października 2019 Wow, ale piękniś! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EdwardNygma 199 #12637 Napisano 5 Października 2019 Zegarek trochę kombinowany, ale polska data zawsze cieszy ( przynajmniej mnie) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39842 #12638 Napisano 5 Października 2019 Bardzo ładny zegarek. Napisz proszę, co oznacza "trochę kombinowany"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #12639 Napisano 5 Października 2019 Zwykle stare sikory ,Pie Pan czy cos kolo tego . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EdwardNygma 199 #12640 Napisano 5 Października 2019 Bardzo ładny zegarek. Napisz proszę, co oznacza "trochę kombinowany"?Na pewno koronka była wymieniona, i to na taką, która nie pasuje.Do tego, mam wrażenie że ten zielony ring jest pomalowany i wcześniej było tam coś innego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #12641 Napisano 5 Października 2019 @skand Takie piękne zegarki a takie lichutkie zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #12642 Napisano 5 Października 2019 @skand Takie piękne zegarki a takie lichutkie zdjęcia. Nie wszystkie zegarki sa fotogeniczne . Te lepiej wyszly 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #12643 Napisano 5 Października 2019 A próbowałeś robić zdjęcia nadgarstkowe, w świetle dziennym przy oknie?Ja oczywiście nie jestem guru fotograficznym ale w wyżej wymienionych okolicznościach łatwiej o ostrość i oświetlenie zegarka.Przy 20 zdjęciach telefonem zawsze można wybrać jedno, wykadrować i powiększyć.Zegarki vintage są trudne do fotografowania a wszyscy lubimy ostre zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bat73 508 #12644 Napisano 5 Października 2019 Muszę się przyłączyć do prośby o lepsze zdjęcia kolekcji kolegi "skanda". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #12645 Napisano 6 Października 2019 Zrobilem test,lepiej ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #12646 Napisano 6 Października 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #12647 Napisano 6 Października 2019 @skand niektóre zegarki masz ok.Ale nie musisz cały czas pokazywać ich w tym jednym temacie bo są tematy z tym związane!A w tym chwalimy się nowymi nabytkami a nie odgrzewamy stare kotlety cały czas! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skand 36 #12648 Napisano 6 Października 2019 @skand niektóre zegarki masz ok.Ale nie musisz cały czas pokazywać ich w tym jednym temacie bo są tematy z tym związane!A w tym chwalimy się nowymi nabytkami a nie odgrzewamy stare kotlety cały czas! Podgrzej nowego kotleta ,to mnie nie uswiadczysz ze starymi w tym temacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #12649 Napisano 6 Października 2019 Podgrzej nowego kotleta ,to mnie nie uswiadczysz ze starymi w tym temacie? Nierozumiem skoro nic nowego nie kupiłem to nie wstawiam tu zdjęć bo to się mija z celem w jakim powstał ten temat.Jak coś kupię to napewno tu się pojawi jak będzie Vintage oczywiście. Ps.A później będę się chwalił w innych tematach ku temu poświęconych! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #12650 Napisano 6 Października 2019 Nie tylko na forum wstawia zdjecia, na grupach fb też ich pełno. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach