sneer 147 #2051 Napisano 7 Października 2012 No to jeszcze raz się pochwale. Kilka dni temu dostałem w prezencie Worldmastera. Śliczna firana i tak jak Maciek pisał rzadki i ceniony model. a w dodatku w ładnym stanie- chętnie bym takiego przygarnal Niech się dobrze nosi! 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2052 Napisano 7 Października 2012 (edytowane) No nie ten znowu paczkę odebrał .......... i znowu wszędzie będą tylko wpisy sneera Ty cholero jedna !!!co tam znowu ciekawego wyciągnąłeś co??? całe szczęście, że niedługo remont dachu to może przez jakiś czas inni będą mogli się czymś pochwalić Fajny nawet bardzo fajny powiedz Piotrek mam wrażenie czy to pierwszy automat jakiego pokazałeś co ??Zmień tylko szkiełko i przetrzyj lekko kopertę żeby zniwelować mikroryski to będzie pasował do Twoich cukiereczków .....Gratuluje znowu choć wydawało mi się, że wczoraj tez Ci gratulowałem Aj tam.. co tam te pare zenitow które pokazalem i tych pare co jeszcze nie . Jedne przychodzą a inne odchodzą zreszta sam wiesz ze ruch w kolekcji jest jak najbardziej wskazany. Zaczynałem od atlanticow , doszło do 30sztuk i wkradly się zenity. Zastanawiam się co będzie następnie ...może sprzedam wszystko i kupię EL Primero takiego jak ma carlito..? Albo przeskoczyć jeszcze na inna markę , tylko nie wiem jeszcze w jakim kierunkuObiecuje ze powrzucam coś z innych marek i dziękuje za dobre słowo!Btw jak Artur mnie objedzie to postaram się nie zasmiecac forum nastepnymi zdjęciami żeby bana nie dostać! Edytowane 7 Października 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin666 0 #2053 Napisano 7 Października 2012 (edytowane) Jakiś czas już leży ale z tego co pamiętam po lekkim spa jeszcze nie pokazywałem. Przeszedł lekkie szczotkowanie i gruntowne smarowanie. Od tego momentu nakręcanie tego Zenka to cud, miód i orzeszki.A więc to co tygrysu lubią najbardziej czyli zero datowników czy innych zakłóceń w klasycznym mechaniku na szybkim bicie. wiem sneer, że z Tobą nie wygram, nawet nie próbuję Edytowane 7 Października 2012 przez Marcin666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2054 Napisano 7 Października 2012 Marcin..piękny Zenek! otwórz proszę i pokaż nam co siedzi w środku?gratulcje! ..."wiem sneer, że z Tobą nie wygram, nawet nie próbuję ".. btw dam sobie rękę uciąć że są i inne Zenki zbunkrowane gdzieś u forumowiczów tak że nigdy nic nie wiadomo 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2055 Napisano 10 Października 2012 (edytowane) dawno nic nie wklejałem tak że pozwolę sobie pokazać lotniczego zenitha - cal.120 lata 1953-1963 tarcza i szkło lekko sfatygowana ale piękny mechanizm Edytowane 10 Października 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #2056 Napisano 10 Października 2012 To był zakup impulsowy. po prostu musiałem... Dziś przyszedł, wyczyściłem kopertę, wypolerowałem szkiełko, wygumkowałem z paprochów i nalotów, wyprałem pasek i oto w całej okazałości Omega Geneve, rocznik 1975 Superflat:a na łapie wygląda tak:Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2057 Napisano 10 Października 2012 (edytowane) To był zakup impulsowy. po prostu musiałem... Dziś przyszedł, wyczyściłem kopertę, wypolerowałem szkiełko, wygumkowałem z paprochów i nalotów, wyprałem pasek i oto w całej okazałości Omega Geneve, rocznik 1975 Superflat:Moze byc .....Pozdrawiam{fajna} Edytowane 11 Października 2012 przez chronofil cytowanie zdjęć 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #2058 Napisano 11 Października 2012 Całkiem przyjemnie prezentuje się na swoim miejscu (na nadgarstku) gratulejszyn 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2059 Napisano 11 Października 2012 dawno nic nie wklejałem tak że pozwolę sobie pokazać lotniczego zenitha - cal.120 lata 1953-1963 tarcza i szkło lekko sfatygowana ale piękny mechanizm Piotrek znowu strzał w dziesiątkę, bardzo fajny jeden i drugi Strzel któregoś dnia wszystko co tam masz ;) 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2060 Napisano 11 Października 2012 To był zakup impulsowy. po prostu musiałem... Dziś przyszedł, wyczyściłem kopertę, wypolerowałem szkiełko, wygumkowałem z paprochów i nalotów, wyprałem pasek i oto w całej okazałości Omega Geneve, rocznik 1975 Superflat: Wasyl fajny impuls : ;)D Jak nie podobają mi się zegarki bez sekundników tak ten ....hmmmm piękna , gratuluję dobra robota 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2061 Napisano 11 Października 2012 (edytowane) Do mnie dziś dotarł zakupiony dwa dni temu TITUS i już także rozpocząłem grzebaninę.Nie chodził bo szlak trafił włos, poleciał do majstra na czyszczenie oraz kąpiel i po nowy włos, będzie czyszczenie mechanizmu, koperty ,wskazówek,nowe szkło i za jakiś czas pasek.Obecnie pracuję też nad atlantikiem ale to może w sobotę się pochwalę jak wyszło :D A to efekt czyszczeni tarczy reszta jak złoże do kupy. Nos to nie jest ale warto go przywrócić do życia bo tarcza i sam design jest w deskę Edytowane 11 Października 2012 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #2062 Napisano 11 Października 2012 Gratuluję wszystkim nabytków 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2063 Napisano 11 Października 2012 fajny - ta marka zawsze miala fajne tarcze - super strzał 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2064 Napisano 11 Października 2012 Oj, kupują Koledzy, kupują Gratuluję nowych nabytków! A Piotrek ma bana pewnego, jak się nie uspokoi - jest w regulaminie napisane, ze nie wolno wkurzać Kolegów zbyt czestym pokazywaniem nowych nabytków Stary - fajnie wyszła ta tarcza. To prawda, ze Titus zawsze miał ciekawe tarcze. Chyba dlatego zegarki sa dziś chętnie kupowane 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #2065 Napisano 12 Października 2012 (edytowane) Wczoraj dotarł mój najnowszy nabytek - Omega Geneve Dynamic z końca produkcji tej serii. 30 lat spędziła u jednego właściciela, cały czas na chodzie. Koronka i szkiełko niestety nieoryginalne. Reszta do przeglądu, gruntownego wyczyszczenia i polerki. Jak uważacie, czy za 700 zł opłacało się? Trochę zmęczony, ale myślę, że w dobrych rekach może odzyskać sporą część dawnego blasku. Co prawda mam też dylemat, co dalej będę z nim robił, w sumie rozglądałem się bardziej za jakimś ładnym Atlantic'em... Pożyjemy, zobaczymy... Edytowane 12 Października 2012 przez chronofil połączenie postów 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2066 Napisano 12 Października 2012 Całkiem fajny Dynamic - w pełni się zgadzam, że kosmetyka wskazana. Po kosmetyce spokojnie możesz zamienić na atlantica i jeszcze na duże piwo zostanie 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mysterious 2 #2067 Napisano 12 Października 2012 Ładna ta Omega, chociaż narazie to troszkę takie "brzydkie kaczątko" Ode mnie taka skromna parka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin666 0 #2068 Napisano 12 Października 2012 (edytowane) Ech ten złoty kolor ... gdyby nie ten stan to bym odpuścił ale mechanicznie żyleta a wizualnie myślałem że zdjęcia po tuningu były a jednak jest lepiej niż dobrze. Kaliber 1030 ale czego innego się spodziewać, przynajmniej można sobie koronką pokręcić a że chodzi fajnie to można sobie pomanipulować Siakiś szary pach i będzie gites i już mniej bling blingSpieszę donieść że ja przy zegarku nic nie robiłem ot przetarcie płynem do odświeżania złota ale zero polerki Edytowane 12 Października 2012 przez Marcin666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2069 Napisano 12 Października 2012 Ładna!...Czy ja dobrze widzę, że ma założone to pozłacane rozciągliwe paskudztwo? Jesli tak, to wspominany przez Ciebie pasek załóż jeszcze dzisiaj. Moze niekoniecznie szary. Zresztą każdy będzie lepszy od tej bransolety 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin666 0 #2070 Napisano 12 Października 2012 (edytowane) hehe jak to zobaczyłem w co jest omesia ubrana to beeeee ale co tam droga bling bling omesia nie była a stan uwierz przegenialny, allemagicy nazywają to nos. Pewnie ją na alle widzieliście ale jak widać tylko ja się skusiłem. Edytowane 12 Października 2012 przez Marcin666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mysterious 2 #2071 Napisano 13 Października 2012 Ile mm z koronką?.. W sumie nieważne taka piękna, że.. że mi ją oddaj heh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2072 Napisano 13 Października 2012 (edytowane) A Piotrek ma bana pewnego, jak się nie uspokoi - jest w regulaminie napisane, ze nie wolno wkurzać Kolegów zbyt czestym pokazywaniem nowych nabytków oj...widzę że stąpam po cienkim lodzie dlatego tym razem nie zenith zenithów kilka dopiero płynie paczką jak to mówi Stary , tak że mam nadzieję ze coś jeszcze pokaże przed świętami:) Edytowane 14 Października 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin666 0 #2073 Napisano 13 Października 2012 oj sneer ten witek jakiś zenkowaty taki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2074 Napisano 13 Października 2012 oj sneer ten witek jakiś zenkowaty taki hmmmm...masz rację! a ja sie zastanawiałem czemu on mi sie tak podobał 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #2075 Napisano 13 Października 2012 Piter, jak tak będziesz pisał "pokażę" to na pewno coś cię pokarze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach