Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki chłopaki taki był plan od samego początku :) :) Arturze masz racje :Djak nie posmaruje to nie pojadę ;)

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko kiedy wpisuję "ochy i achy", ale teraz nie mogę sobie darować.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna jak założysz to nie będziesz mógł się z nią rozstać, a na bransolecie to w ogóle nie czuć że zegarek jest na ręku. Gratulacje fajna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna, pewno że fajna - gratulacje :)

Ale co to, same omegi są na świecie?

Dla równowagi taki od Kolego z forum nabyty:

post-23302-0-95488000-1351197765_thumb.jpg

post-23302-0-91148300-1351197785_thumb.jpg

z takim K881 w środku:

post-23302-0-27249900-1351197907_thumb.jpg

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje Artur nowego nabytku! Sliczota! Ja mam nadzieje ze dziś paski do mnie dotrą...

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna jak założysz to nie będziesz mógł się z nią rozstać, a na bransolecie to w ogóle nie czuć że zegarek jest na ręku. Gratulacje fajna ;)

Dziękuję :D. Bransoleta też już została pozyskana. Jeszcze tylko przegląd, drobny lifting i mam nadzieję, że niedługo pochwalę się Omesią na nadgarstku.

JLC piękny, szczególnie faktura tarczy, gratuluję.

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wreszcie dotarło 10 sztuk pasków, jeden znalazł miejsce przy Zenku i w ten sposób rodzina się rozrasta..Cal. 2532, lata 1964-67, f = 21600 A/h, power reserve 50h,

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&a166&2uswk&Zenith_2532

img2275s.jpg

img2269wi.jpg

img2272cl.jpg

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje Artur nowego nabytku! Sliczota! Ja mam nadzieje ze dziś paski do mnie dotrą...

JLC piękny, szczególnie faktura tarczy, gratuluję.

Dzięki :)

wreszcie dotarło 10 sztuk pasków, jeden znalazł miejsce przy Zenku i w ten sposób rodzina się rozrasta..Cal. 2532, lata 1964-67, amplituda 21.600

Do twarzy mu z tym paskiem. Popraw tylko o tej amplitudzie, bo jeszcze kto uwierzy ;)

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek faktycznie mu do twarzy z ta jaszczurką :) Rewelacja stan!!! no i ta Twoja kniga robi wrażenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek faktycznie mu do twarzy z ta jaszczurką :) Rewelacja stan!!! no i ta Twoja kniga robi wrażenie ;)

Książka genialna! może nie ma wszystkich standardowych przedstawicieli ale są linie i mają podane przykłady oraz opisy mechanizmów, lata produkcji, ilości itd...

poniżej przykład cal 2531 lata 1964-66

img2285n.jpg

img2279ws.jpg

img2282m.jpg

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-48316-0-76432300-1351443847_thumb.jpg

post-48316-0-74450000-1351443580_thumb.jpg

wprost z dzisiejszej gieldy..... ;)

rozmiar Tissota 33mm

rozmiar Delbany 36mm... ;)

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

poiuyt pięknie zachowane to Seiko. I zdjęcia niezłe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie - fajnie pstrykniete fotki - w podobnych klimatach Maciek pstryka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się Prezes ucieszy :lol:

A seiko bardzo ładne - gratulacje.

@Cook - czyli nie ma to, jak giełda ;) Fajne nabytki - warto odświezyć. Gratki :)

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się chwalę:

3993b098b4165a50med.jpg

6ee8b4a723273f9cmed.jpg

Tak całkiem świeży nabytek to to nie jest bo trafił do mnie miesiąc temu, ale... nadal cieszy.

W osłupienie wprawił mnie za to fakt że bohater zdjęć ma odchył czasowy 5s na 24h, jak na moje laickie oko to chyba niezły wynik. Dodam jeszcze że już przestało mi przeszkadzać że poprzedni właściciel niezbyt umiejętnie go „czyścił” i starł część napisu „Oryginal” z tarczy, przy okazji lekko ją wyginając.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny.

Sprawdź jednak czy w środku jest odpowiedni mechanizm. Wygięcie tarczy występuje często w składakach, gdy osoba składająca dany zegarek na siłę stara się dopasować tarczę do mechanizmu.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny.

Sprawdź jednak czy w środku jest odpowiedni mechanizm. Wygięcie tarczy występuje często w składakach, gdy osoba składająca dany zegarek na siłę stara się dopasować tarczę do mechanizmu.

Sprawdzałem - znaczy zegarmistrz sprawdzał - to była pierwsza rzecz jaką zrobiłem po odebraniu zegarka i wszystko wyglada na O.K.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietam jak jakieś czas temu cieszylem się z Atlantica pierwszego którego kupiłem do kolekcji... Do momentu kiedy to Jacek nie sprowadził mnie na ziemie uswiadamiajac ze mój piękny Varldmastarur z niebieskim ringiem to...... malowanka :D . Zaraz poszedł na Allegro osiągając 3x wyższa cenę niż cena zakupu.

Gratuluje nabytku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arturze...ostatnio wklejam same mechanizmy, tak że dziś pozwolę sobie pokazać nowy nabytek ;)

Zenith Sporto z pięknym mechanizmem 40-T pokryty niklem, z dolną sekundą, lata produkcji tego mechanizmu to 1947-1963

img2332d.jpg

img2333mr.jpg

img2335l.jpg

img2341u.jpg

parami podobno wyglądają lepiej...

img2344sy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arturze...ostatnio wklejam same mechanizmy, tak że dziś pozwolę sobie pokazać nowy nabytek ;)

Zenith Sporto z pięknym mechanizmem 40-T pokryty niklem, z dolną sekundą, lata produkcji tego mechanizmu to 1947-1963

Bana nie dostajesz tylko ze względu na dzisiejszy świąteczny dzień. Ale - uwazaj! :lol:

Pięknie się kolekcja rozwija - gratulacje :)

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek znowu strzał w dziesiątkę nie nudzi Ci się to już??? pochwal się jakimś trupkiem dla odmiany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za dobre słowo, ale teraz nastepne pewnie dopiero wklejal bede w okolicy Swiat żeby bana nie złapać .... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi