Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Co taka cisza panowie?"Stary" wszystich zgasil nowa "Omega"? :):);)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co taka cisza panowie?"Stary" wszystich zgasil nowa "Omega"? :):);)

bez dwóch zdan...

ale zakupy trwają bo w sumie do gwiazdki bliżej niż dalej - u mnie dwa nowe zenithy (szkła do wymiany - na polerke nie mam zdrowia...)

1510919602.jpg

1511443202.jpg

Maciek, kiedy rozpoczynasz zajęcia z fotografii zegarków - musze się zapisac .. :rolleyes:

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niezmiernie mi miło że "spidi" tak się spodobał a raczej jego stan :D zdjęcia robię lustrzanką sony alfa nic wyszukanego zawsze w oknie kuchennym bo tam najlepsze światło, Pejter czas najwyższy żebyś do mnie wpadł jak będziesz przejazdem chwalić się za bardzo nie mam czym bo ostatnio zmniejszyłem ilość na rzecz jakości ale coś tak do obejrzenia się znajdzie :lol:

PS.

Piotrek gratuluje nowych Zenitów zaraz będziesz miał więcej Zenitów niż miałeś atlantików jak będziesz kupował w takim tempie to nie nadążysz ich odświeżać :lol:;)

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, chciałbym zaprezentować zegarek który jakiś czas temu kupiłem od kolegi z forum :)

W zasadzie poza wymianą paska i przejechaniem magicznym cape codem, to nic z nim nie robiłem :)

post-53603-0-25152100-1349458237_thumb.jpg

post-53603-0-15978600-1349458245_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki rozmiar? co tyka w środku? - gratki ładna

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie pojawił się następny zenek, tym razem Sporto

1512923421.jpg

Pilot jeszcze na przeglądzie u zegarmistrza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piękna sztuka B) wygląda jak nówka :) gratulacje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki stary,jeszcze by sie cos dzis znalazło w automacie ale musze zdjecia dorobic...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, muzeum Zenitha obrobiłeś, czy jak? :blink:

Gratuluje nabytków :)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze raz się pochwale. Kilka dni temu dostałem w prezencie Worldmastera.

Niestety był strasznie zasyfiony z zewnątrz, a szkielko było tak zmatowiałe, że nie było widać tarczy :/

Dzisiaj sobie usiadłem, wziąłem kilka wacików, wodę, mydło, papier scierny, magiczną ściereczkę, oraz oczywiście drinka^^ i po godzinie wyszło takie coś :)

Zdjęcie dla porównania z koleżanką :)

post-53603-0-74887700-1349555315_thumb.jpg

post-53603-0-12048100-1349555325_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety był strasznie zasyfiony z zewnątrz, a szkielko było tak zmatowiałe, że nie było widać tarczy :/

Dzisiaj sobie usiadłem, wziąłem kilka wacików, wodę, mydło, papier scierny, magiczną ściereczkę, oraz oczywiście drinka^^ i po godzinie wyszło takie coś :)

No, bardzo ładnie wyszło. Gratulacje :) Usiądź jeszcze na 5 minut i załóz mu jakąś pasującą koronkę.

Koleżanka też niczego sobie ;)

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koronka już zamówiona - oryginalna ^^ leci gołębiem pocztowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z gory przepraszam za jakosc zdjec.. ;)

ale po pierwsze

moj fotograf ma wolne...

po drugie

ciekaw jestem waszych opinii :)

post-48316-0-19514100-1349558828_thumb.jpg

post-48316-0-68050800-1349558884_thumb.jpg

dodam ze koperta sygnowana jest od wewnatrz

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, muzeum Zenitha obrobiłeś, czy jak? :blink:

Gratuluje nabytków :)

o kurcze...Artur tak to wygląda? :o

te zegarki to jakas choroba albo nałóg..zaczynam sie o siebie martwic... :rolleyes:

1510580731.jpg

1510580733.jpg

img2229k.jpg

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kurcze...Artur tak to wygląda? :o

te zegarki to jakas choroba albo nałóg..zaczynam sie o siebie martwic... :rolleyes:

To trzeba leczyć! Szybko, szybko, bo to bardzo groźne i strasznie szybko się rozwija! Zenithofilia? Zenithomania?

Boże, żeby tylko nie było zaraźliwe... :mellow::lol:

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obawiam sie ze to drugie stadium po atlantikomanii..i zarazliwe diabelnie na 100% :blink:

uleczyć może tylko...El Primero.... <_<

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie :( ten znowu paczkę odebrał :(................ i znowu wszędzie będą tylko wpisy sneera :lol: Ty cholero jedna !!!co tam znowu ciekawego wyciągnąłeś co??? całe szczęście, że niedługo remont dachu :lol: to może przez jakiś czas inni będą mogli się czymś pochwalić :P

Fajny :) nawet bardzo fajny powiedz Piotrek mam wrażenie czy to pierwszy automat jakiego pokazałeś co ??

Zmień tylko szkiełko i przetrzyj lekko kopertę żeby zniwelować mikroryski to będzie pasował do Twoich cukiereczków ;) .....Gratuluje znowu :( choć wydawało mi się, że wczoraj tez Ci gratulowałem :blink:

Edytowane przez Stary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze raz się pochwale. Kilka dni temu dostałem w prezencie Worldmastera.

No piękna ta firanka nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, że to jeden z najbardziej poszukiwanych egzemplarzy, więc prezent jak najbardziej ciekawy i posłuchaj Artura zapoluj na oryginalną koronkę z dużym "A"bo koperta całkiem ładna no i fajnie się prezentują na poduszkach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z gory przepraszam za jakosc zdjec.. ;)

ale po pierwsze

moj fotograf ma wolne...

po drugie

ciekaw jestem waszych opinii :)

post-48316-0-19514100-1349558828_thumb.jpg

post-48316-0-68050800-1349558884_thumb.jpg

dodam ze koperta sygnowana jest od wewnatrz

Fajny nabytek wydaje mi się ,że zegarek pochodzi z okolic roku 1935-1940r bardzo słabo widać numer na mechanizmie ale z tego co udało mi się wyczytać z tych tragicznych zdjęć :) to tak bym ja datował. Po za faktem, że tarcza zachowana dość dobrze i sekundnik wydaje mi się być oryginalny to wskazówki godzinowa i minutowa powinny być do pary a każda jest z innej bajki. Obstawiam, że minutowa jest dołożona choć godzinowa wydaje mi się troszkę zbyt duża to moim zdaniem tak właśnie powinien wyglądać komplet dokładnie tak jak wskazówka godzinowa powinny wyglądać obie.

Mniej więcej tak powinien wyglądać komplet

http://www.google.pl/imgres?start=224&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=642&tbm=isch&tbnid=DkyHXc1qu9z-pM:&imgrefurl=http://www.theoldwatchshop.com/omegarc2.html&docid=ZAUTXLC2000VoM&itg=1&imgurl=http://www.theoldwatchshop.com/omegapics/Dscn16498.jpg&w=640&h=480&ei=UkZxUKGOOYzPsgb194GACw&zoom=1&iact=hc&vpx=724&vpy=89&dur=2154&hovh=194&hovw=259&tx=112&ty=100&sig=116715281172517615759&page=10&tbnh=139&tbnw=185&ndsp=24&ved=1t:429,r:34,s:224,i:117

;) Ale generalnie nie ma się do czego przyczepiać, trzeba o nią zadbać bo to żadkość i wymaga małego nakładu pracy ale warto moim zdaniem, lekka polerka czyli odświeżenie koperty, skompletowanie wskazówek, nie czepiam sie koronki bo nie wiem czy w latach 30tych stosowano już sygnowane korony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No piękna ta firanka nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, że to jeden z najbardziej poszukiwanych egzemplarzy, więc prezent jak najbardziej ciekawy i posłuchaj Artura zapoluj na oryginalną koronkę z dużym "A"bo koperta całkiem ładna no i fajnie się prezentują na poduszkach ;)

O to miło wiedzieć, jak juz wspomniałem czekam na koronkę - od razu ja zamówiłem :) jak przyjdzie, to lecę do zegarmistrza na przeglądzik. Najlepsze jest to, że zegarek przeleżał kilkadziesiąt lat w szufladzie (zegarek dziadka mojej dziewczyny)i bez problemu odpalił i chodzi punktualnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukiwany jest ze względu na tarcze,jej fakturę i design, dyz bardzo ciężko kupić taki egzemplarz w ładnym stanie, w środku siedzi zazwyczaj to co w innych jemu podobnych atlantikach Eta lub jakiś AS lub http://archiwumallegro.pl/atlantic_worldmaster_tarcza_firanka-2053134457.html, ale w tym wypadku pierwsze skrzypce zawsze gra tarcza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza w bardzo dobrym stanie, mysle, ze te brudy zejdą po przejechaniu pędzelkiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny nabytek wydaje mi się ,że zegarek pochodzi z okolic roku 1935-1940r bardzo słabo widać numer na mechanizmie ale z tego co udało mi się wyczytać z tych tragicznych zdjęć :) to tak bym ja datował. Po za faktem, że tarcza zachowana dość dobrze i sekundnik wydaje mi się być oryginalny to wskazówki godzinowa i minutowa powinny być do pary a każda jest z innej bajki. Obstawiam, że minutowa jest dołożona choć godzinowa wydaje mi się troszkę zbyt duża to moim zdaniem tak właśnie powinien wyglądać komplet dokładnie tak jak wskazówka godzinowa powinny wyglądać obie.

Mniej więcej tak powinien wyglądać komplet

http://www.google.pl/imgres?start=224&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=642&tbm=isch&tbnid=DkyHXc1qu9z-pM:&imgrefurl=http://www.theoldwatchshop.com/omegarc2.html&docid=ZAUTXLC2000VoM&itg=1&imgurl=http://www.theoldwatchshop.com/omegapics/Dscn16498.jpg&w=640&h=480&ei=UkZxUKGOOYzPsgb194GACw&zoom=1&iact=hc&vpx=724&vpy=89&dur=2154&hovh=194&hovw=259&tx=112&ty=100&sig=116715281172517615759&page=10&tbnh=139&tbnw=185&ndsp=24&ved=1t:429,r:34,s:224,i:117

;) Ale generalnie nie ma się do czego przyczepiać, trzeba o nią zadbać bo to żadkość i wymaga małego nakładu pracy ale warto moim zdaniem, lekka polerka czyli odświeżenie koperty, skompletowanie wskazówek, nie czepiam sie koronki bo nie wiem czy w latach 30tych stosowano już sygnowane korony :)

Dzieki

Masz racje,orginalna jest tylko wskaza sekundowa..... :) .Wynalazlem go w "rupieciach" u swojego zegarmistrza.... :) Ja datuje go na 1938r{widze numer :) }.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi