Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

macbart

Pytanie o autentycznosc Certina DS Action

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginał najszybciej można poznać po:

1. obwódkach stopera (na 10 i 2) i sekundniku (na 6) - zewnętrzna jest ciut grubsza od wewnętrznej i jest minimalny odstęp. Na podróbkach obwódki są równej grubości i jest większa przerwa między nimi.

2. oryginał ma indeksy minutowe (kreski) krótsze niż indeksy na tarczkach stopera na 10 i 2.

3. T jest idealnie nad 8 i nie jest symetryczne z indeksem na 12.

post-35714-0-11903000-1298124333_thumb.jpg

oryginał post-35714-0-96710400-1298124669_thumb.jpg podróba? post-35714-0-63962500-1298124901_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy na oględziny posiadaczy i wnioski.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. obwódkach stopera (na 10 i 2) i sekundniku (na 6) - zewnętrzna jest ciut grubsza od wewnętrznej i jest minimalny odstęp. Na podróbkach obwódki są równej grubości i jest większa przerwa między nimi.

2. oryginał ma indeksy minutowe (kreski) krótsze niż indeksy na tarczkach stopera na 10 i 2.

wygląda więc na to że wszystkie te zegarki zakupione na aukcjach allegro włącznie z moim mogą być podróbkami...czekam więc jeszcze na 2-gą opinię ekspertów ze swatch group.

Pozdrawiam wszystkich -Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś kupuje coś za 1/3 wartości to chyba nie powinien się dziwić co ma.

CERTINArk.jpg

Nawiasem mówiąc się trochę przewróciło w główce Certinie 800$ za sikor

z takim werkiem i to jeszcze przed wypadkiem Roberta?

Wszystko psieje......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś kupuje coś za 1/3 wartości ...

jak to wyliczyłeś Watsonie ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś kupuje coś za 1/3 wartości to chyba nie powinien się dziwić co ma.

ja zapłaciłem 940 zł czyli ponad 1/2 ceny sklepowej(1799zł)za zegarek bez gwarancji tak więc wcale nie tak mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglądałem zegarki certiny w sklepie-dokładnie standardową wersję certiny ds action (wersja z roku 2006) i są rzeczywiście te róznice o których pisał wcześniej kolega.Również porównując ze zdjęciami certiny ds action robert kubica 2006 z artukułów znajdujących sie na necie.dlaczego więc są te róznicę?ktoś mi jest w stanie powiedzieć?

http://www.motofanshop.com/zegarek-certina-robert-kubica.html

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/20436-recenzja-certina-ds-action-chrono-robert-kubica/

http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=2438.0;topicseen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!mam ważną informację odnośnie tych zegarków-sprawę przedstawiłem bezpośrednio certinie s.a.switzerland i oto odpowiedz (po angielsku)

Dear Mr. Czyzewicz,

I was sorry to learn of your problem with what appears to be a fake Certina watch.

Your problem certainly caused a lot of comments on the zegarkiklub.pl forum.

Kindly send the pictures of the watch in question to me.

Either by return mail, or by post at:

Stanley Bark

Swatch Group Poland

Country Manager

ul.Marynarska 15, 02-674 Warszawa

tel. +48 22 256 81 19, fax +48 22 256 8110

Please note that we have an arrangement with Allegro.pl whereby they remove all watches deemed by ourselves to be fakes at our request.

Best Regards,

Stanley Bark

dzis wysłałem zdjęcia i czekam na odpowiedz-ewentualnie wyślę swój zegarek do analizy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mlynarz

Po pierwsze:

Nie wiem czemu moj post został usuniety. Czyzby przeszkadzał czyims interesa?

Po drugie:

Po raz kolejny mowie, ze wiekszosc osob wypowiadajacych sie na forum nie ma dlugiego na nim stazu. Czy to nie dziwne.

Po trzecie:

czyzewicz, nie umiesz przetlumaczyc nawet listu! To co napisala Certina nie było twierdzeniem ale przeproszeniem i prosba o zgloszenie sie do grupy swatch ze swoimi watpliwosciami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mlynarz

czyzewicz, angielski perfekt. Jak dla mnie cała ta sprawa to szukanie dziury w całym.

Tlumacze:

Przykro mi było się było dowiedzieć o tym problemie, że zegarek firmy Certina WYDAJE SIĘ być fałszywy.

Twój problem z pewnością spowodował wiele komentarzy na ten temat na zegarkiklub.pl.

Prosimy o wysłanie zdjęcia oglądać z zapytaniem do mnie.

Droga emailowa lub listownie pod adresem:

Stanley Bark

Swatch Group Polska

Country Manager

ul.Marynarska 15, 02-674 Warszawa

tel. +48 22 256 81 19, fax +48 22 256 8110

Zwróć uwagę, że mamy umowe z Allegro.pl, za pomocą których możemy usunąć wszystkie zegarki uznanych przez nas za podróbki na naszą prośbę.

Z poważaniem,

Stanley Bark

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"I was sorry to learn of your problem with what appears to be a fake Certina watch"-a to znaczy "było mi przykro gdy dowiedziałem sie o twoim problemie którym wydaje sie byc podrobiony zegarek certiny" -to nie są przeprosiny(,no bo i za co?)

zdjęcia wysłałem wczoraj i czekam na odpowiedz.Panie młynarz Pan użył automatycznego tłumacza i efekt tego nie do końca brzmi po polsku,ja w Anglii mieszkałem 6 lat i znam co nieco ten język-i dlaczego stoi Pan po drugiej stronie barykady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś otrzymałem maila od Pani ze Swatch Group Polska(Warszawa)-chcą zobaczyć zegarek na miejscu,wyślą wiec po niego kuriera.to bardzo miła wiadomość.na pewno powiadomię wszystkich o wynikach weryfikacji przez ekspertów. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz świadomość, że jak to fake to po zegarku?

Pozdro.

Trudno,zaryzykuję..zresztą po co mi podróbka?a mając oświadczenie od swatch g. będę miał podstawy żeby ubiegać się o zwrot pieniędzy od sprzedającego.A jeżeli jest to oryginał to otrzymam przydatny dokument który podniesie rzeczywistą wartość zegarka no i oczywiście nie będę miał już żadnych wątpliwości.. a jeśli mój to oryginał to pozostałe certiny z tego forum raczej też.zobaczymy więc.Pozdro. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mlynarz

Rada dla wszystkich kupujacych. Zastanówcie się logicznie przed zakupem, nowy zegarek(teraz???) po takim czasie. Zawsze trzeba pytać o dowód zakupu. Ten zegarek jest z 2006. To jest istne igranie z losem, i tu nie chodzi tylko o ten zegarek ale o kazdy. Trzeba myśleć logicznie. Uwierzcie nie ma okazji, to jest tak jak z samochodami i innymi rzeczami. Panie czyzewicz, nie stoje po niczyjej stronie, jestem osoba rozsądna i rozważną, więc dziwi mnie to jak pozniej ludzie płacza ze im krzywda się dzieje, jak chcą się tanio przylansić. Ten zegarek teraz powinien kosztować ze 4000zł!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym 4000zł, to trochę przesadziłeś(to tylko kwarc), za mniej więcej tyle to chodziła wersja z valjoux.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mlynarz

post-35714-0-11903000-1298124333_thumb.jpg

oryginał post-35714-0-96710400-1298124669_thumb.jpg podróba? post-35714-0-63962500-1298124901_thumb.jpg

No i wiarygodnosc Twojej tezy upada. Kolega z forum sprzedaje taki zegarek wraz z certyfikatem:

http://allegro.pl/zegarek-certina-ds-action-kubica-oryginal-gratis-i1461525672.html

Powstrzymajcie sie od zbednych komentarzy. Bo z tego co widze, kazdy interpretuje zdjęcia na swój sposób, korzystny dla siebie.

Atylla 4000zł, to była realna cena za ten zegarek w 2007 roku. Gdzie na poczatku przy zakupie kosztował on 1799zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj wysyłam swój zegarek do weryfikacji-ale wygląda na to że nie mam się o co martwić.Zaświadczenie będzie bardzo przydatne,mam też nadzieję że te zegarki zyskają też na wartości bo ostatnio ceny na aukcjach spadły poniżej 900zł-ten zegarek naprawdę jest wart więcej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wiarygodnosc Twojej tezy upada. Kolega z forum sprzedaje taki zegarek wraz z certyfikatem:

http://allegro.pl/zegarek-certina-ds-action-kubica-oryginal-gratis-i1461525672.html

Powstrzymajcie sie od zbednych komentarzy. Bo z tego co widze, kazdy interpretuje zdjęcia na swój sposób, korzystny dla siebie.

Atylla 4000zł, to była realna cena za ten zegarek w 2007 roku. Gdzie na poczatku przy zakupie kosztował on 1799zł.

Nic nie upada....

Proponuje przeczytać watek w całości - albo przynajmniej 4 stronę wątku - kolega Maciej.u dostał certyfikat na zegarek nr. 138 - a teraz puszcza najprawdopodobniej fake na allegro pomimo:

Witam

Byłem dziś w SWATCH GROUP w Warszawie ze swoim zegarkiem ( 110/720/PCS ).

Przyglądali sie mu dwóch fachowców. Jeden stwierdził że oryginał drugi ( ten który podpisał oświadczenie "Maciej.U" zawahał sie i powiedział ze ma wątpliwości ) W sumie spędziłem tam 1,5h i zostałem zaproszony za 2 tygodnie kiedy wróci kierownik z urlopu.

Teraz nasuwa sie pytanie czemu w/w zegarki dostały pismo o oryginalności a mój nie ?! Odpowiedz dostałem z ust fachowca "przyjrzałem sie teraz dokładniej niż poprzednio i mam wątpliwość... i co do poprzednich dwóch sztuk też"

za 2 Tygodnie mam pojawić sie z całą dokumentacją do SWATCH GROUP i mój zegarek będzie jeszcze raz oddany do opinii...

Zarazem chciałbym uspokoić wszystkich posiadaczy gdyż jak sami w salonie powiedzieli "może szukamy dziury w całym?

PS. Macieju oczekuj na kontakt z SWATCH GROUP bo do Ciebie napiszą żebyś wysłał ponownie zegarki.

Pozdrawiam

Jeżeli SWATCH GROUP uzna zegarki za podróbki to za ten numer kolega Maciej może mieć nieprzyjemności (wykorzystując unieważniony certyfikat i mając o tym wiedzę w piśmie ze Swatch Group)... Oj nieładnie, nieładnie...

Pozostaje mieć nadzieję, że zegarki są oryginalne...

PS:

Po pierwsze:

Nie wiem czemu moj post został usuniety. Czyzby przeszkadzał czyims interesa?

Po drugie:

Po raz kolejny mowie, ze wiekszosc osob wypowiadajacych sie na forum nie ma dlugiego na nim stazu. Czy to nie dziwne.

Po trzecie:

czyzewicz, nie umiesz przetlumaczyc nawet listu! To co napisala Certina nie było twierdzeniem ale przeproszeniem i prosba o zgloszenie sie do grupy swatch ze swoimi watpliwosciami.

Pochwal się swoim stażem na forum (21 luty 2011) - a może mlynarz (5 postów - wszystkie w tym temacie) i Maciej_u (1 post) to ta sama osoba? A zegarek pójdzie min. za 1590 zł.... hmmm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo intrygujące..mój zegarek dotrze do swatch group prawdopodobnie w poniedziałek i okaże się więc kto tu ma rację..panie choccookie to bardzo interesujące hipotezy,punkt dla Pana :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mlynarz
a może mlynarz (5 postów - wszystkie w tym temacie) i Maciej_u (1 post) to ta sama osoba? A zegarek pójdzie min. za 1590 zł.... hmmm...

Rozgryzłeś mnie...

chococoocockie, a co maja zegarki o numerach 138 i 200 do zegarka o numerze 110? Tamte dostały certyfikaty. A 110 nie dostało.

Piszesz, bijesz dużo piany, a sam nie ustalisz jak jest w rzeczywistości. Jesteś osobą mało wiarygodną jak dla mnie, może nawet zegarka nie posiadasz. Różne rzeczy na forach widziałem, kazdy na forum jest anonimowy i może pisać co chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może nawet zegarka nie posiadasz

: D

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwólcie panowie ze sie skromnie wypowiem i wzbogace swój staż o drugiego posta.

Panów teorie kto jest kim na tym forum i kto ma podróbkę a kto oryginał są naprawdę zadziwiające.

Nawiasem mówiąc i komentując jednego z wypowiadających się posiadanie oryginałów i podróbek o tych samych numerach to jak wygrać w totka choć to kiepskie porównanie ale tak samo niedorzeczne jak te insynuacje które ciężko się czyta i mam wątpliwości o dojrzałości zabierających głos w ten sposób.

To ja jako pierwszy po nabyciu wątpliwości czytając to forum jako nowy użytkownik i waszych wypowiedzi wiedziałem gdzie zgłosić się prosząc o weryfikacje zegarków i podałem to do Waszej wiadomości.

Nikt nie dostarczył na forum takiego lub zadnego innego oświadczenia i było Wam źle ja dostarczyłem i jest jeszcze gorzej?.

Nikt ze Swatch Grup po wizycie innego forumowicza nie kontaktował się ze mną mimo posiadania moich danych Tele-adresowych. Nikt kto nie jest pewnym opinii nie decyduje sie na wystawienie takiego oświadczenia narażając reputacje Switch grup i całej marki.

Sądzę również, że podróbki zegarków rozpoznaje sie na pierwszy rzut oka. Tym bardziej ze jest to zegarek wart jedyne 1200zł a jedynie limitacja wygórowała cenę na 1790.

Podzieliłem się z Wami tym co udało mi się ustalić samodzielnie a spotkałem się z krytyką i oskarżeniami . Sprzedaję jedną sztukę czego nie ukrywam i sprzedaje jako oryginał bo tak stwierdził Swatch Grup po zobaczeniu tych właśnie zegarków.

Tym postem kończę moja przygodę z tym forum, bo myślę że moja wiedza w tym temacie jest jak kropla wody w porównaniu z tymi co tutaj się wypowiadają. A każda wypowiedź dla dobra sprawy i tak spotka się z kolejną krytyką. Pozdrawiam i życze wszystkim by temat okazał się wyssanym z palca. Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porawie omyłkowe Swatch grup na Swatch Group bo znow mi sie dostanie:-) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.