Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Janu1

Specjalistów proszę o pomoc Gucci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakiś czas temu córka dostała w prezencie od swojego chłopaka zegarek jak poniżej na fotkach , fabrycznie nowy. Podobno jest to b. dobra marka jednak mam pewne wątpliwości czy nie należy do klasy butikowych szwajcarów.Tym bardziej że kosztował ponad 2 tys. zeta.

Bardzo proszę o ocenę tego zegarka pod względem jakości mechanizmu i marki do zapłaconej ceny. Będe wdzięczny za wszelkie uwagi.

357a7b6e43ba1d85m.jpg

7eabdae9634500a1m.jpg

d2a8200469c10dc5m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gucci to jest bardzo dobra marka? Może i jest, ale raczej nie w dziedzinie zegarków, tylko ciuchów i perfum (mogę nie być obiektywny, bo Gucciego w modzie nie trawię). Nie wiem, co jest w srodku w tym zegarku, ale zdaje się, że jakiś popularny prosty kwarc. Jeśli ktoś chce wydać za ten zegarek 2kzł, to oczywiście mu wolno, ale nie kupuje tu raczej niczego, poza logo...

Zresztą ta cena to zdaje się gruba przesada, bo tak na szybciutko:

http://allegro.pl/gucci-zegarek-damski-dokumentacja-1500l-799-euro-i1333035853.html

http://www.designertimepieceforless.com/index.php?main_page=product_info&products_id=1

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrej jakości zegarki fashion ;)

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podtrzymuje to co powiedział Chronofil. Przecież na nim nawet nie widać, która godzina ;)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka zegarków żadna. Ot kawałek ładnego metalu z kwarcowym mechanizmem.

Na stronie Gucci za 202$, z czego na mój gust 150$ za logo ;)

EDIT: Chronofil, te z allegro to pewnie repliki (słabe wykonanie), których mnoga w sieci :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

repliki

Jeśli już, to podróby, nie żadne repliki. "Replika" to co innego. Gdzie jak gdzie, ale na tym forum wielbicieli zegarków po prostu nie wypada używać nowomowy propagowanej przez sprzedawców podróbek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu poniżej paragon za zakup .Ten Gucci kosztował ponad 2 tysiaki!

0ad1f02a734fb399m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

dobrej jakości zegarki fashion ;)

+1

Marka zegarków żadna. Ot kawałek ładnego metalu z kwarcowym mechanizmem.

Na stronie Gucci za 202$, z czego na mój gust 150$ za logo :P

EDIT: Chronofil, te z allegro to pewnie repliki (słabe wykonanie), których mnoga w sieci :)

Faktycznie z punktu widzenia zegarmistrzowskiego to nic specjalnego. Nie mniej zegarki są bardzo fajne, kobietom się podobają, tym bardziej że Gucci to świat mody i Panie to "kupują".

Co do mechanizmu, rzadko kiedy kobiety wybierają mechaniki. Zegarek ma działać bez względu na to czy go używają, czy nie. Fajne feszyny i tyle.

Co do ceny - jak zareaguje przeciętny laik na ulicy jak pokażecie mu swój zegarek i powiecie, że kosztował np. 5000zł. Popatrzy na was ze zdumieniem i popuka się w głowę. Każdy zegarek jest tyle wart ile jesteśmy w stanie za niego zapłacić, a wszyscy płacimy za logo, na każdym kroku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu poniżej paragon za zakup .Ten Gucci kosztował ponad 2 tysiaki!

Cóż...Magia nazwy marki czyni cuda... ;)

Zegarek zdecydowanie nie warty tej kwoty, ale tak jak napisał kolega Jacek powyżej, paniom może się podobać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zegarek zdecydowanie nie warty tej kwoty.

A konkretnie, dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety był już w naprawie co prawda na gwarancji.Naprawde to nie mogę uwierzyć ze tyle mógł kosztować.Co prawda kupiony był w Galerii Krakowskiej.Jak zobaczyłem rachunek to zdębiałem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A konkretnie, dlaczego?

Jaką przewagę ma ten zegarek za ponad 2k (poza logo Gucci) nad innymi zegarkami fashion za 500-600 zł?

Idąc tym tropem równie dobrze można powiedzieć, że warto dać 2k za Armaniego, bo to fajny zegarek jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jaką przewagę ma ten zegarek za ponad 2k (poza logo Gucci) nad innymi zegarkami fashion za 500-600 zł?

Idąc tym tropem równie dobrze można powiedzieć, że warto dać 2k za Armaniego, bo to fajny zegarek jest.

Jaką przewagę? Jakość, przede wszystkim. A Armani za 2 koła nie jest fajny. Armaniego od Gucci'ego dzieli przepaść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-mechanizm

-szkło

-jakość wykonania

...

-mocna rozpoznawalna marka to taki bonus ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie tylko, gdyby na tarczy nie stało Gucci, to czy ten zegarek kosztowałby 2,3k?

Świetną jakością wykonania charakteryzują się damskie kwarcowe Zodiaki grubo poniżej 1k.

I jeszcze jedno pytanie - czy panie kupując ten zegarek bardziej zwracają uwagę na jakość wykonania, czy na logo Gucci?

Pytanie z gatunku tych retorycznych ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że w zegarkach fashion wybiera się wg. marki więc ocochosi ;)

a dla kobiet różnica między "Gucci" a np. "Zodiac" jest kolosalna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że w zegarkach fashion wybiera się wg. marki więc ocochosi :P

Bingo! :)

Właśnie o to chodzi, że w przypadku zegarków fashion płaci się przede wszystkim za markę, za logo na tarczy, co cały czas usiłuję powiedzieć i dlatego napisałem, że moim zdaniem 2,3k za ten zegarek Gucci to zdecydowanie za dużo, ponieważ przytoczony tu przeze mnie Zodiac reprezentuje ten sam poziom jakościowy, a kosztuje 3 razy mniej.

dla kobiet różnica między "Gucci" a np. "Zodiac" jest kolosalna :)

A to już napisałem w poprzednim poście... ;)

W większości przypadków kobiety kupują zegarki Gucci bo to Gucci, a nie dlatego, że są świetnie wykonane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czepiasz sie marki, nie samego zegarka który jest znacznie lepszy niż większość zegarków fashion.

Idąc tym tropem:

Po co kupować zegarek marki np. TH zamiast np. Certiny mimo że poza designem i marką się nie różnią?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż to. Nic dodać, nic ująć.

ale lepszego dla kogo? Dla Ciebie? Dla Pawła?

Pkt patrzenia zależy od pkt siedzenia...

dla wiekoszosci z nas za te pieniadze lepszym wyborem byłby zegarek bardziej "zegarkowej" marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, w zaczarowanym świecie mody to jest normalka. Wychodzi najnowsza kolekcja i powiedzmy że jakaś kiecka kosztuje 5000. Mija parę miesięcy, mija sezon mody.. i jest przecena. Ta sama kiecka kosztuje 500

Dokładnie tak samo jest z tym zegarkiem. On należy do świata mody, jest po prostu dodatkiem jubilerskim. To jest gadżet, który ma swoją cenę, ale 'w sezonie'. Po sezonie jest wyprzedaż... bo trzeba zrobić miejsce na następne kolekcje i gadżety.. interes musi się kręcić ;)

To nie jest Rolex czy Omega, że będzie trzymał cenę przez lata, a jak będzie miał 30 lat, to będzie jeszcze droższy :P

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bingo! ;)

Właśnie o to chodzi, że w przypadku zegarków fashion płaci się przede wszystkim za markę, za logo na tarczy, co cały czas usiłuję powiedzieć i dlatego napisałem, że moim zdaniem 2,3k za ten zegarek Gucci to zdecydowanie za dużo, ponieważ przytoczony tu przeze mnie Zodiac reprezentuje ten sam poziom jakościowy, a kosztuje 3 razy mniej.

A to już napisałem w poprzednim poście... :P

W większości przypadków kobiety kupują zegarki Gucci bo to Gucci, a nie dlatego, że są świetnie wykonane.

Wg mnie nie zabardzo wykonanie jest na poziomie, ponieważ proszę spojrzeć na fotki ,zegarek noszony jest od święta a jak się porysował. Poza tym był już w naprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A paragon jest na pewno od tego zegarka?

Zdaję sobie sprawę, że na niektóre osoby działa magia logo (stąd np. na Forum taka masa przyprawiających już o mdłości zapytań o Armaniego) i niektóre osoby są w stanie dużo zapłacić za przeciętny zegarek, byle miał "lansową" nazwę.

Ale gdy popatrzeć na paragon, a potem na zdjęcia zegarka ... ;):P:)

Płacz i zgrzytanie zębów.

Przepraszam za szczerość, ale dla mnie ten zegarek wygląda jak podróbka.

Oprócz "magii logo" wydaje mi się też, że mamy w tym przypadku do czynienia ze zjawiskiem marketingowym polegającym na tym, że wprawdzie ten Gucio mógłby kosztować znacznie mniej (a cena i tak pokrywałaby zarówno koszty produkcji, jak i zysk producenta, sprzedawcy, właściciela logo itp.). Ale ktoś sobie pomyślał, że jeśli ustalimy na ten zegarek cenę dużo wyższą, to osobom słabiej zorientowanym (a tacy stanowią większość na rynku) wydawać się będzie, że to coś z wyższej półki. Więc paradoksalnie - gdy więcej kosztuje, wtedy więcej osób go kupi, bo uzna, że coś za 2,5 tys. musi być dobre. Taka "magia wyższej ceny", która to cena ma sugerować, że jest to coś lepszego od wymienionego już Zodiaca w cenie np. 1 tys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.