Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Janu1

Specjalistów proszę o pomoc Gucci

Rekomendowane odpowiedzi

A paragon jest na pewno od tego zegarka?

Zdaję sobie sprawę, że na niektóre osoby działa magia logo (stąd np. na Forum taka masa przyprawiających już o mdłości zapytań o Armaniego) i niektóre osoby są w stanie dużo zapłacić za przeciętny zegarek, byle miał "lansową" nazwę.

Ale gdy popatrzeć na paragon, a potem na zdjęcia zegarka ... :blink::blink::blink:

Płacz i zgrzytanie zębów.

Przepraszam za szczerość, ale dla mnie ten zegarek wygląda jak podróbka.

Oprócz "magii logo" wydaje mi się też, że mamy w tym przypadku do czynienia ze zjawiskiem marketingowym polegającym na tym, że wprawdzie ten Gucio mógłby kosztować znacznie mniej (a cena i tak pokrywałaby zarówno koszty produkcji, jak i zysk producenta, sprzedawcy, właściciela logo itp.). Ale ktoś sobie pomyślał, że jeśli ustalimy na ten zegarek cenę dużo wyższą, to osobom słabiej zorientowanym (a tacy stanowią większość na rynku) wydawać się będzie, że to coś z wyższej półki. Więc paradoksalnie - gdy więcej kosztuje, wtedy więcej osób go kupi, bo uzna, że coś za 2,5 tys. musi być dobre. Taka "magia wyższej ceny", która to cena ma sugerować, że jest to coś lepszego od wymienionego już Zodiaca w cenie np. 1 tys.

Parago na 100% jest od tego zegarka ,ponieważ córka była przy zakupie a gwarancja także na podstawie paragonu.Zegarek kupiony w Galerii Krakowskiej w sklepie z zegarkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrej jakości zegarki fashion :blink:

Niestety był już w naprawie co prawda na gwarancji.

Wg mnie nie zabardzo wykonanie jest na poziomie, ponieważ proszę spojrzeć na fotki ,zegarek noszony jest od święta a jak się porysował. Poza tym był już w naprawie.

:blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkim forumowiczom serdecznie dziękuję za uwagi w temacie.Potwierdziły tylko moje przypuszczenia odnośnie butikowych marek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

taaa...

i jeden przypadek mówi o całej marce :blink:

poza tym nie wiem jak zegarek był użytkowany... ale Ty wiesz że te zegarki są do "duszy" a ja nie będę starał się tego zmieniać

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale Ty wiesz że te zegarki są do "duszy" a ja nie będę starał się tego zmieniać

Możesz wskazać/zacytować miejsce, w którym coś takiego powiedziałem?

Powyższe zestawienie cytatów dałem po to, żeby pokazać, że odbiór jakości zegarka przez różne osoby może być jak widać diametralnie różny.

Już to mówiłem, ale widzę, że muszę powtórzyć jeszcze raz. Mając obok siebie 2 zegarki wykonane na takim samym poziomie jakościowym nie zapłacę za jeden z nich 3 razy więcej tylko dlatego, że ma na tarczy logo Gucci, które to logo winduje cenę zegarka do takiego poziomu(vide przykładowe 2,3k zł). Ot i cała filozofia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz wskazać/zacytować miejsce, w którym coś takiego powiedziałem?

Powyższe zestawienie cytatów dałem po to, żeby pokazać, że odbiór jakości zegarka przez różne osoby może być jak widać diametralnie różny.

można domniemywać czytając wcześniejsze posty... jak tak to odbieram.

Już to mówiłem, ale widzę, że muszę powtórzyć jeszcze raz. Mając obok siebie 2 zegarki wykonane na takim samym poziomie jakościowym nie zapłacę za jeden z nich 3 razy więcej tylko dlatego, że ma na tarczy logo Gucci, które to logo winduje cenę zegarka do takiego poziomu(vide przykładowe 2,3k zł). Ot i cała filozofia.

hmmmm... mało zegarków wżyciu widziałem, ale zastanawia mnie co może być konkurencją dla tego segmentu zegarków w jakim znajduje sie gucci i jednoczesnie są "wykonane na takim samym poziomie" ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można domniemywać czytając wcześniejsze posty... jak tak to odbieram.

Domniemywać? :blink: Ale żadnej mojej wypowiedzi nie zacytujesz na poparcie Twoich domniemywań? :blink:

co może być konkurencją dla tego segmentu zegarków w jakim znajduje sie gucci i jednoczesnie są "wykonane na takim samym poziomie" ??

A jaki to segment? Jakie jeszcze marki należą Twoim zdaniem do segmentu, w którym jest Gucci? Nie interesuje mnie jakieś sztuczne pozycjonowanie marek tylko na podstawie nośnej nazwy(Gucci).

Co do konkurencji to chociażby wspominany już Zodiac, jeżeli miałeś kiedyś w ręce jakikolwiek zegarek tej marki, to będziesz wiedział, że jakość wykonania stoi na znakomitym, bardzo wysokim poziomie, cena w stosunku do omawianego tu Gucciego średnio 3 razy niższa.

A tak w ogóle to proponuję już zakończyć tą nieco jałową dyskusję - Ty lubisz zegarki Gucci, uważasz, że ponad 2k za ten zegarek to dobra cena, ja uważam przeciwnie i może przy tym pozostańmy... :blink:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko zodiac nie jest konkurencją dla gucciego.

Z tego co widzę na stronie zodiaca to damskich,delikatnych zegarków nie uświadczysz.

Piszesz że za tą cene to można kupić co innego o takiej jakości, ale co divery? piloty?

Konkurentami mogą być Diesel, DKNY, Fossil, Armani... etc

nie lubuje się w tych zegarkach tylko jestem przekonany o ich co najmniej dobrej jakości i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Degustatorr, to, co wstawiłeś, to są "normalne" zegarki - z normalną kopertą, uszami itd. Ten Gucci natomiast to tak naprawdę designerska bransoletka pełniąca funkcję zegarka. Na takie produkty też jest rynek i nie oznacza to, że są od razu złej jakości lub niewarte swej ceny. Po prostu to jest inny segment niż ten, którym jesteśmy zainteresowani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tomek, bez urazy, ale te Zodiaki wyglądają jak trend sikory Michaela Korsa za 500zł :blink: Stylistycznie to jednak nie to co Gucci. Z zegarkami Gucci'ego miałem do czynienia przez 1,5 roku, więc wiem co piszę, że są OK i dobrze wykonane. Nie twierdzę, że te Zodiaki są złe, ale one wyglądają jak zegareczki dla różowych landrynek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Degustatorr, to, co wstawiłeś, to są "normalne" zegarki - z normalną kopertą, uszami itd. Ten Gucci natomiast to tak naprawdę designerska bransoletka pełniąca funkcję zegarka. Na takie produkty też jest rynek i nie oznacza to, że są od razu złej jakości lub niewarte swej ceny. Po prostu to jest inny segment niż ten, którym jesteśmy zainteresowani.

Ależ ja tego nie kwestionuję, twierdzę tylko, że dla mnie ponad 2k za zegarek z tego wątku to dużo za dużo, a to, czy jakaś pani da za ten zegarek 2,5, czy 10k to tylko i wyłącznie jej sprawa.

Tomek, bez urazy, ale te Zodiaki wyglądają jak trend sikory Michaela Korsa za 500zł :blink: Stylistycznie to jednak nie to co Gucci. Z zegarkami Gucci'ego miałem do czynienia przez 1,5 roku, więc wiem co piszę, że są OK i dobrze wykonane. Nie twierdzę, że te Zodiaki są złe, ale one wyglądają jak zegareczki dla różowych landrynek.

Jacek, być może masz rację. Pokazałem te zegarki, by udowodnić, że Zodiac ma w swojej ofercie damskie zegarki wcale nie gorzej wykonane od zegarków Gucci. A co do gustu się nie wypowiadam. I tyle.

Jeżeli rozpatrujemy ten zegarek tylko w kategorii biżuteria, to ok, niech kosztuje sobie i 10k, ale wtedy traktujmy go jak bransoletkę, a nie zegarek.

Z mojej strony EOT, nie samym Guccim człowiek żyje... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając obok siebie 2 zegarki wykonane na takim samym poziomie jakościowym nie zapłacę za jeden z nich 3 razy więcej tylko dlatego, że ma na tarczy logo

Ale ludzie skłonni są płacić i 10x więcej. Przykład: Rolek Submariner i Seiko Sumo :blink:

No dobra, może przykład nie jest idealny, ale wiecie o co chodzi.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.