Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MicRos1

stary zloty rosyjski zegarek marki czajka z 1968r.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialem zapytac czy jest mi ktos z was w stanie pomoc szanowne panie i szanowni panowie oszacowac wartosc starego zlotego rosyjskiego zegarka marki Czajka wraz z dowodem zakupu (data zakupu 1968r.) karta gwarancyjna i karta z informacja o probie zlota co najlepsze przeczyscilem go troszke i nakrecilem rano ku mojemu zdziwieniu dziala poprawnie do tej pory. wiecej zdjecia zegarka moge wyslac na adres email

post-34514-0-33362500-1294373011_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasadniczo nie zajmujemy się tutaj wycenami zegarków.

Zegarek jest dla amatora, więc cenę naprawdę trudno oszacować. Na ogól w przypadku radzieckich jest to cena złomu złota plus jakies tam pieniadze za sam zegarek. Często te "jakieś" pieniądze, to ceba podobnego zegarka w pozłacanej kopercie - czyli na ogół kilkadziesiat złotych.

Ale to zależy od konkretnego modelu, stanu zachowania itp. Niektóre sa bardziej poszukiwane, inne mniej...

Wrzuciłbyś jakies lepsze foto, bo na tym to mało co widać. Jaka jest srednica zegarka? Na posiadanych papierach powinieneś mieć podaną wagę złota - zawsze było to napisane.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze się dopatrzyłem to zegarek jest pozłacany a nie złoty - jesli dekiel jest złoty z bitymi próbami to zegarek złoty, jeśli dekilek jest stalowy to zegarek jest pozłacany. Wartość - za złoty kilkaset złotych, za pozłacany kilkadziesiąt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa z tym zegarkiem. Normalnie w złotych radzieckich zegarkach dekiel również jest złoty - na tych zdjęciach jest stalowy.... Koperta wygląda na pozłacaną

Zdjęcia są strasznie niewyraźne ale na moje oko to zegarek jest z jednej bajki a paszport z innej...

ps. zrób zdjęcia tarczy i mechanizmu w trybie makro przy dziennym świetle

Czy na tarczy nie jest napisane Kirowskie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

3,6 g złota próby 583 na kopercie w postaci powłoki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3,6 g złota próby 583 na kopercie w postaci powłoki

~3,6 grama złota próby 583 to istotnie waga damskiej czajki, kilkanaście miesięcy temu kolega Voli ją zważył komisyjnie :-) i zrelacjonował to na forum

Mam taki zegarek - wrzucę zdjęcie na forum. A co do tego że zdjęcia to podtrzymuję swoją diagnozę że jest pozłacany.

Ps. Zawsze myślałem że nawet powłoka 20 mikronów w dużym zegarku to nie więcej niż 0,5 grama czystego au....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten paszport nie jest od tego zegarka. Zegarek ze zdjęcia na 100% nie jest złoty tylko pozłacany i z tego co widzę (z tych niewyraźnych zdjęć) ten zegarek to Wiesna (pisane cyrylicą BECHA)

Wartość tego zegarka waha się w okolicach kilkudziesięciu złotych. Najprawdopodobniej jest złocony warstwą 20 mikronów albo 12,5 mikrona.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj obiecane zdjęcia złotej Czajki :( Kupiłem swego czasu żonie w ramach przekonywania do radzieckich czasomierzy :(

post-28028-0-95015000-1331808515.jpg

i sygnowany próbami dekiel

post-28028-0-52133500-1331808517.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiś czas miałem spokój, ale w tzw. międzyczasie zrobiła rozpoznanie tematu i aktualnie jej aspiracje rosną więc rozglądam się za czymś nowym.... Niestety podobają jej się ceramiczne Rado

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.