Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Sąsiad

ETA 6498.1 (Unitas?) warto???

Rekomendowane odpowiedzi

Jadę dziś (jak się wyrobię) na przymiarkę zegareczka który mi się bardzo spodobał na ETA 6498-1:

- na stronie producenta werku ETA.CH nie widzę tego numeru (jest 6498-2), ale trochę poczytałem forum i mechanizm fajny, tylko co oznacza ta jedynka, jakaś modyfikacja?

- jaką dokładność bez regulacji mogę osiągnąć realnie (z Waszego doświadczenia)?

- marka znana na świecie, z długą ciekawą historią, jednak jej nazwy nie będę wymieniał z pewnych względów uznajmy wiec że "no name" na poziomie wykonania "lepszych" Atlatica (2500-5000zł), na pewno rzadki model w kraju (i na forum):

szafirowe szkiełko, wodoszczelnosć raczej na zachlapanie, w/w ETA 6498-1, nówka sztuka z gwarancją 2 lata, koperta stal (szlachetna), 42mm wygląd raczej klasyczny, ale nie tylko do garniaka.

Warto było? Warto, już kupiłem, foto na dole ;)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak możemy doradzić Ci czy warto jak nie wiemy co to za zegarek.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no znając jego cechy jakie opisałem to można chyba ;)

- to jeszcze pytanie dodatkowe: ile i co można najtaniej dostać na ETA 6498 z szafirem?

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez szafiru na unitasie były najtansze adriatica zdaje sie ok 700zl i glycine ok 1100zl ....z szafirem mysle ze 1400zl to cena OK....ale zalezy co to za zegarek. Atlantic nie ejst dla nas forumowiczow wyznacznikiem jakości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki Glycine na unitasie miałeś za 1100zł?

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WARTO za te pieniądze???

Jasne, że warto. Jeżeli się tylko Tobie podoba to warto nawet przepłacić. Przecież ten zegarek ma Ciebie cieszyć na co dzień. A mechanizm jest bardzo dobry i fajnie, dość donośnie tyka :) :)

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantic nie ejst dla nas forumowiczow wyznacznikiem jakości :)

Wiem, wiem ;)Jestem już po oględzinach i mi wydaje się że jest lepiej wykonany od wspomnianego Atlantica, tylko chyba mocno niedoceniany jak już też gdzieś wyczytałem. Oglądałem wcześniej jakiegoś tańszego ML i miałem podobne (amatorskie) odczucia jak dziś Tego trzymałem.

Jasne, że warto. Jeżeli się tylko Tobie podoba to warto nawet przepłacić. Przecież ten zegarek ma Ciebie cieszyć na co dzień. A mechanizm jest bardzo dobry i fajnie, dość donośnie tyka :) :)

Ano bardzo mi się podoba :) , no i jest dosyć unikalny jak na te półkę.

Na żywo okazał się bardziej garniturowo koszulowy niż myślałem, ale może ciekawym paskiem można jakoś to załatwić (w razie czego będę myślał później :) ).

A mechanizm, hmm... no właśnie, chciałbym sporą dokładność, a to model powystawowy więc sobie leżał, i tak leżał sobie trzy-pieć lat (dokładnie się nie dowiedziałem ile). Przez jakiś czas był nienakręcany. Zakładając że 2-3 lata leży odłogiem, to przegląd tego mechanizmu jest konieczny od razu przez regularnym użytkowaniem?

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki Glycine na unitasie miałeś za 1100zł?

Miałem z Incursore, taka uboższa wersja której Ty nie sprowadzasz. Ale bez szafiru. Powinieneś wiedzieć jako dystrybutor że taka istnieje? :)

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/detail.e.jsp?ID_Group=100007&ID_Display=10000G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem z Incursore, taka uboższa wersja której Ty nie sprowadzasz. Ale bez szafiru. Powinieneś wiedzieć jako dystrybutor że taka istnieje? :)

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/detail.e.jsp?ID_Group=100007&ID_Display=10000G

Ten zegarek kosztuje oficjalnie ponad 2200zł, i jest oferowany przez polskiego dystrybotora. Mam ten model w sklepie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek kosztuje oficjalnie ponad 2200zł, i jest oferowany przez polskiego dystrybotora. Mam ten model w sklepie.

Ja kupiłem za 260 euro jakis rok temu może wiecej normalnie w sklepie tyle, że nie w PL wersje na pasku....Mam płakać że było tak tanio? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem za 260 euro jakis rok temu może wiecej normalnie w sklepie tyle, że nie w PL wersje na pasku....Mam płakać że było tak tanio? :)

Na wakacje do Włoch jeździsz :) :) ,

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kolega Sasiad nie ma na myśli ALFEXA?

Jutro się pochwalę jeżeli kupię, ale też i powiem jeżeli nie kupię :)

Tak sobie myślę że jeżeli niektóre moje Ruski leżały wiele lat i je nakręciłem, w miarę równo chodzą, to mechanizm tej klasy który przeleżał nienakręcany nawet 4 lata nie powinien wskazywać uchybień z tego względu :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bulova

To już możesz pokazać go w całej okazałości .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W weekend chyba premiera ;) nie dam rady wcześniej ogarnąć fot.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem z Incursore, taka uboższa wersja której Ty nie sprowadzasz. Ale bez szafiru. Powinieneś wiedzieć jako dystrybutor że taka istnieje? ;)

;)

wiem że taka istnieje, ale wiem też że tyle nie kosztowała nawet jak frank był po 2 złote :)

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.