ZAX 1 #51 Napisano 2 Maja 2011 Buran69 gratulacje- kolejny fajny zegarek (jak będziesz chciał któregoś sprzedać to daj znać myślę że się dogadamy)Do mojej kolekcji dołączył kolejny bardzo długo wyczekiwanyyyyyy Glashutte Spezimatic "TELEWIZOREK" (takich modeli jest jak na lekarstwo) . Mechanizm GUB 75 na 26 kamieniach. Pozdrawiam ZAX. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #52 Napisano 2 Maja 2011 Masz jakieś linki do stron z GUB-ami,poza tymi podanymi przez Piotra? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZAX 1 #53 Napisano 2 Maja 2011 Linki hm używał głownie te podane przez Piotra ale w necie jest sporo informacji na temat GUB'ów.Pozdrawiam ZAX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #54 Napisano 6 Maja 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #55 Napisano 8 Maja 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #56 Napisano 8 Maja 2011 Fajne!Te moje staruszki mimo 50 na karku chodzą jak się patrzy,naprawdę solidna firma,tylko tarcza w obu jest w ten sam sposób wyblakła,tak jakby farba przereagowała,ale to tylko dodaje im charakteru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1325 #57 Napisano 8 Maja 2011 Kiedyś była moda na malutkie zegareczki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZAX 1 #58 Napisano 8 Maja 2011 Yargoth bardzo fajne te Twoje GUB'y szczególnie ten pierwszy. A u mnie 2 kolejne automatyczne Glashutty kupione w Czechach. W zegarkach mechanizmy GUB 74 na 26 kamieniach.W przyszłym tygodniu wybieram się znów na "łowy" ... przyznam że było warto. Sami zobaczcie. Pozdrawiam ZAX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9063 #59 Napisano 8 Maja 2011 Fajne są 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #60 Napisano 9 Maja 2011 Fajne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasjonat 0 #61 Napisano 9 Maja 2011 (edytowane) Oglądam te Wasze zegarki Panowie i są naprawdę fajne. Super jest to że dzisiejsze GO czerpie garściami z własnych (nie kłóćmy się proszę o to słowo) tradycji :-)Np cała linia Senator to nic innego jak odnowione Wasze cudeńka - po małym liftingu.....To dobrze że mając do czego się odwołać, właśnie to robią i wychodzi im to z klasą! Edytowane 9 Maja 2011 przez pasjonat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZAX 1 #62 Napisano 9 Maja 2011 (edytowane) Kolega Pasjonat dobrze mówi.Dla przykładu dodam zdjęcia współczesnych Senatorków jak to określił Kolega Pasjonat po liftingu a w poście #29 pierwowzory. Zgadzam się z Kolegą: "...że mają do czego się odwołać właśnie to robią i wychodzi im to z klasą..." Pozdrawiam ZAX Edytowane 9 Maja 2011 przez ZAX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość D@dik #63 Napisano 10 Maja 2011 Zax... te czeskie łowy Ci się udały, a szczególnie ta niebieska kosteczka wygląda apetycznie - gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kicha 6 #64 Napisano 10 Maja 2011 Witam i dziekuje za zaproszenie Kolego ZAX.Przeczytalem wszystkie posty,zobaczylem wszystkie zdjecia,i doszedlem do wniosku ze FORUM jest bardzo udane.W moich zbiorach znajduje sie takze pare"staruszkow" pamietajacych jeszcze stare czasy,ale pod wzgledem dokladnosci chodu,nie odbiegaja duzo od ETA.Zegarki maja juz okolo 50-ciu lat,a moznaje jeszcze dzisiaj nosic do garnituru.Postaram sie zamiescic pare zdjec z moimi GUBAMI Trzy rzeczy nie wroca nigdy;wypowiedziane slowo,przezyte zycie i stracony czas Cytat znaleziony w manufakturze GLASHÜTTE ORIGINAL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZAX 1 #65 Napisano 11 Maja 2011 Kolego Kicha witamy serdecznie i czekamy na zdjęcia Twoich zegarków. D@dik dzięki za słowa uznania. Na weekend znów ruszamy z narzeczoną zwiedzać i "łowić" okazje- trzeba łączyć przyjemne z pożytecznym . Pozdrawiam ZAX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kicha 6 #66 Napisano 13 Maja 2011 Halli halloWitam wszystkich klubowiczow.Prosze nie traktowac mnie jako - nowy,a juz sie chwali co ma.Wydaje mi sie ze to FORUM istnieje po to zeby wymienic sie doswiadczeniami i pokazac co sie z takim "trudem" zdobylo na jarmarkach ,halach targowych a takze na ALLEGRO.Jako ze jeszcze nie mam zbyt duzo doswiadczenia z zamieszczaniem zdjec,jestem sam ciekawy,co mi po paru zarwanych nocach i dniach spedzonych przed komputerem udalo sie wypocic.Jako pierwsze zdjecie,zamieszczam SPEZIMATICA kal.75 o troche innej tarczy w jasnobrazowym kolorze.Jezeli zdjecie nie bedzie wyrazne zamieszcze jeszcze raz,tym razem troche wieksz (bede probowal)Pozdrawiam kicha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZAX 1 #67 Napisano 13 Maja 2011 Kolego Kicha śliczny zegarek i do tego rzadko spotykany pod względem tarczy.Bardzo się cieszę że ten temat tak fajnie się rozwija i zyskuję dzięki takim ludziom - oby tak dalej . Pozdrawiam ZAX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kicha 6 #68 Napisano 15 Maja 2011 Halli halloPo ponownym przejzeniu wszystkich zamieszczeonych zdjec,nie zauwazylem nigdzie modelu SPEZICHRON.Werk na 22 kamieniach,mniejszy brat SPEZIMATICA,nie tak powazany ale pomimo tego wydaje mi sie bardzo fajny zegarek.W moich zbiorach znajduje sie taki, a wiec moj SPEZICHRON kal.11-26 o dobrzezachowanej tarczy,koperta z lekkimi przetarciami,co w tym wieku nie jest niczym strasznym.Pomimo dobrego zlocenia 20 mikronow koperty nosza pietno czasu.Jako dzieci mielismy nie raz poobdzierane kolana i lokcie.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZAX 1 #69 Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Witam Kolegów po długim czasie mojej nieobecności. Ostatnio troszkę zaniedbałem forum a szczególnie "ten" temat.Dodam tylko że jestem zarobiony a zegarki to kosztowne hobby.Postaram się to nadrobić Przez okres mojej absencji na KMZiZ przybyło kilka nowych zegarków w kolekcji ale teraz pokażę tylko 5 .Na razie tyle... przyjemności trzeba sobie dawkować Zegarki z pierwszego zdjęcia zostały odkupione od Armiana (kolegi z forum KMZiZ) i dla Niego- WIELKIE dzięki. Do osób zainteresowanych: jestem ciekawy co myślicie o zegarze ze zdjęcia nr 3??- taka ciekawostka Pozdrawiam ZAX Edytowane 10 Czerwca 2011 przez ZAX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9063 #70 Napisano 10 Czerwca 2011 Piękna ta ciekawostka 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #71 Napisano 11 Czerwca 2011 Ciekawostka 1 klasa! Co do Ślicznotek odkupionych -> Cała przyjemność po mojej stronie! Bardzo się cieszę ,że się podobają i mogą cieszyć innych.Handelek i współpraca z szanownych kolegą Zax'em to esencja profesjonalizmu. Niech się noszą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZAX 1 #72 Napisano 18 Czerwca 2011 (edytowane) Witam Kolegów bardzo serdecznie. Dodaję zdjęcia ostatnio kupionych zegarków (bracia zegarka- post #58) W zegarkach: mechanizm GUB 75. Zdjęcie nr 3- brüder zusammen Jeśli chodzi o "ciekawostkę" to też uważam jak koledzy- piękna . cdn... Pozdrawiam ZAX Edytowane 18 Czerwca 2011 przez ZAX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9063 #73 Napisano 18 Czerwca 2011 (edytowane) Ależ cie wzięło . Cóż - ani trochę się nie dziwię Edytowane 18 Czerwca 2011 przez pmwas 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZAX 1 #74 Napisano 24 Czerwca 2011 Witam. Dla zainteresowanych: http://chronos24.pl/basel-2011-glashutte-original-sixties-square-tourbillon/ . Warto przeczytać i puścić wodze wyobraźni o posiadaniu takiego cacka . Pozdrawiam ZAX. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beata 0 #75 Napisano 11 Lipca 2011 Witam Kolegów po długim czasie mojej nieobecności. Ostatnio troszkę zaniedbałem forum a szczególnie "ten" temat.Dodam tylko że jestem zarobiony a zegarki to kosztowne hobby.Postaram się to nadrobić Przez okres mojej absencji na KMZiZ przybyło kilka nowych zegarków w kolekcji ale teraz pokażę tylko 5 .Na razie tyle... przyjemności trzeba sobie dawkować Zegarki z pierwszego zdjęcia zostały odkupione od Armiana (kolegi z forum KMZiZ) i dla Niego- WIELKIE dzięki. Do osób zainteresowanych: jestem ciekawy co myślicie o zegarze ze zdjęcia nr 3??- taka ciekawostka Pozdrawiam ZAXWitam! Chciałabym sie dowiedzieć więcej (jeśli jest taka mozliwość oczywiscie) o tym zegarku z brązową tarczą, dostałam taki sam od mojego taty i myslałam że jest to stary bezwartoscowy zegarek, a jak zaczęłam szukać w internecie to okazało się ze nie do końca tak jest. Bardzo proszę o jakieś informacje na jego tema GLASHUTTE Spezimatic 26 RUBIS (w rózowym złocie i z brazową tarczą). Z góry bardzo dzięmuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach