Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pointman

Tissot couturier oryginał/podróba - prośba o opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam prośbę do znawców modelu i sytuacji z podróbkami na allegro:

Znalazłem ofertę użytkownika:

http://allegro.pl/nowy-tissot-t035-617-16-051-00-couturier-i1406383765.html

Sprzedawca proponuje mi możliwość zakupu powyższego modelu tylko z bransoletą z 999pln.

Na Allegro widziałem, że sprzedał już trochę zegarków - komentarze pozytywne.

Jednak pewnie nikt dokładnie nie sprawdzał tego co kupił;)

Użytkownik zarzeka się, że zegarki są 100% oryginalne zresztą pisze to na aukcji powyżej.

Oczywiście jeśli chodzi o gwarancję to jest karta - nie podbita :D

Czy jest to możliwe, aby były to faktycznie oryginały z USA lub innego źródła:)

PS. Po czym można poznać czy to podróbka w tym modelu...?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissoty podrabiają na potęgę - zwłaszcza popularne modele jak ten. Ja bym sobie darowal

Nawet fotek nie wrzucil

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissoty podrabiają na potęgę - zwłaszcza popularne modele jak ten. Ja bym sobie darowal

Nawet fotek nie wrzucil

A możesz mi podać jakiś adres w Warszawie, gdzie mogę

kupić ten model po normalnej cenie i 1000% oryginał???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dziś oglądałem orginalnego Tissota Couturier T035.617.16.051.00 we Wrocławiu (Magnolia Park,)cena 1420zł wygląd i jakość wykonania rewelacyjna mimo mojego młodego wieku jestem bardzo uczulony na tym punkcie...

Ze względu że obecnie nie mogę kupić tego zegarka za taką kwote postanowiłem poszukać na allegro.

Wylicytowałem więc http://allegro.pl/nowy-tissot-t035-617-16-051-00-couturier-folia-i1456421255.html jednak mam podejrzenia czy to nie jest podróbka ? Fotki moga być prawdziwe ale nie muszą... koleś ma tych zegarków dość sporo.... kolejna rzecz co znalazłem to prawdopodobne powiązanie konta WordWatch gdzie kupiłem zegarek a innym kontem http://allegro.pl/nowy-tissot-t035-617-16-051-00-couturier-i1406383765.html

POza tym ceny wysyłki te same, aukcje niemal identyczne w obu przypadkach piszę że 100% orginał i w ciagu 2 dni możliwy jest zwrot.

Znalazłem jeszcze jednego sprzedawce z Krakowa ale w jego przypadku rzekomo jest fvat nip regon itd ale pozostałe elementy aukcji są podobne http://allegro.pl/nowy-tissot-couturier-t035-617-16-051-00-krk-fv-i1444303368.html

Co o tym wszystkim sądzicie ? Ewentualnie czy i gdzie kupić najtaniej taki zegarek orginalny najlepiej wyprodukowany w Szwajcarii, bo podobno Tissot ma też fabryke w Chinach i Usa...

Z góry dzięki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdzie nie kupisz Tissota czy Certiny z ceną niższą niż 75% ceny katalogowej. Ja bym nie ryzykował. Tissoty podrabiają na potęgę.

Każdy zegarek Tissota, który wychodzi z poza Szwajcarii jest PODRÓBĄ.

Nie takiej możliwości żeby finalny, kompletny i gotowy produkt wyszedł z innego kraju.

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę mieć pewność że to podróba bo jeśli koeleś pcha to na allegro w dużych ilościach to nie do przyjęcia jak dla mnie takie coś należy tępić i zwalczać, zaryzykowałbym kupienie wylicytowanego zegarka przeze mnie by potwierdzić to iż jest podróbką i później ewentualnie odesłać, zgłosić oszustwo tylko jakie prawdopodobieństwo że koelś przy odesłaniu zegarek odbierze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

własnie odsyłam tą podróbkę http://allegro.pl/tissot-couturier-t035-617-11-051-00-nowy-gwar-24mc-i1494743779.html. Piersze wrażenie OK, po dokładnym sprawdzeniu stoper działał ok 20 pomiarów, próba przestawienia daty zakończyła się na zablokowaniu datownika gdzieś pomiedzy 6 a 7. Przyciski chodząciężko, plamki niebieskiegolakieru na koronce, niestarannie wykonane śrubki na bransolecie, ostre krawędzie bransolety oraz przycisków, gwarancja na papierze z makulatury, jakośc ksero z akademika, etykieta z cena przyczepina na postrzepionym sznurku cos tak jak dratwa. Ostrzegam przed tym sprzedawcą, na maila potwierdzał oryginalnośc towaru! Kupiłem 3 zegarki na Allegro wszystkie podróbki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz kolega wyjątkowy niefart, może warto zarzucić zakupy zegarkowe na allegro (choćby tego konkretnego modelu) i przejść się do sklepu.

P.S. Aukcja już wygasła, możesz podać nick tego sprzedającego? Może w ten sposób uchroni się innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.