Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

holender2

wartość atlantic worldmaster lata 60-te

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych kolegów.

Mam pytanie ile według Was i według zdrowego rozsądku (pomijam wartość emocjonalno - sentymentalną ;-)) można wydać na zakup leciwego Atlantica Worldmastera.

Aby nie pisać po próżnicy podłoże link do jednego z egzemplarzy który mnie interesuje.

http://allegro.onet.pl/atlantic-worldmaster-original-jak-nowy-i1430215114.html

Potrzebuje właśnie czegoś klasycznego i kilkunastoleniego a zreszta od zawsze podobał mi się stary Worldmaster.

ps a może ktoś z formu chciałby się pozbyć...

Pozdrawiam

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj Atlantika z tarcza na ktorej jest wyszczegolniona ilosc kamieni/17lub21 jewels/.Te Atlantiki posiadaja ladne i bardzo zywotne"czerwone werki.Ten pokazany przez Ciebie to lata 80-te /1978/ juz nie z takim dobrym werkiem.Nie kupuj zegarka po renowacji.Za Atlantica w dobrym stanie z czerwonym werkiem to sa lata 50-te/1950/mozesz max zaplacic 400 pln.

leszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od siebie tylko dodam, że Atlantici takie jak w linku, który pokazujesz nie mają zbyt fajnej koperty. Sam widzisz, jak wstrętnie powłoka z niego schodzi. Przychylam się więc również do powyższej opinii, żeby jednak szukać czegoś starszego. Zarówno jeśli chodzi o werk, ale również kopertę.

P.S. Jeśli chciałbyś bardziej zgłębić kwestię Worldmasterów bardzo polecam tę stronę. Przyda się również bardzo, żeby ewentualnie odrzucić w poszukiwaniach zegarki "niepewne".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.