Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

_Łukasz

Dekiel podforumowego zegarka rosyjskiego - "Burza Mózgów"

Rekomendowane odpowiedzi

W tym temacie będziemy prowadzić dyskusję na temat dekla projektowanego zegarka rosyjskiego. Na razie możecie wrzucać wszystkie pomysły jakie Wam wpadną do głowy - później trzeba będzie to wszystko sprecyzować i ustalić osteczną wersję.

Na razie nie wiemy czy dekiel będzie w jakiej wersji będzie dekiel (przeszklonej, pełnej czy może do wyboru) w związku z czym rzucajmy pomysłami związanymi z jedną i drugą wersją. Dzięki temu jak już się to wyjaśni będziemy mieli mniej roboty i szybciej dojdziemy do finału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest Dekiel ...

mc-dekiel.png

Jeśli dostanę fotę od MC to podmienię pliki, o ile fota nie będzie zrobiona makaronem w mglistą noc :/

Zastanówmy się dobrze ... jakie informacje na Deklu, a jakie na tarczy.

Jak dobrze pójdzie to będzie Spphire Glass,

All stainlesa można wywalić razem z water resistantem .

Będzie miejsce na okolicznościowy napis / limitację

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niechętnie pozbędę się logo producenta na korzyść przeszklenia

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są już jakieś wieści z MC? Jeżeli na odpowiedzi mamy kilka tygodni czekać to niestety ale chyba będziemy musieli sobie to darować pomimo tego, że chętnych zdaje się przybywa bo jak tak ma się to rozwijać to nigdy do finału nie dojdziemy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale burza, tornado wręcz :)Czy któraś z osób bezposrednio zaangazowanych mogłaby sie wypowiedziec jaki jest stan tego pomyslu i jego realnosc? Brakowalo chetnych , namawialem kilka osob spoza forum i teraz nie wiem , co im mowic:(

Jezeli realizacja pomyslu upadla ,prosze te osoby o smiale oswiadzcenie i zamkniecie tematu. Dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Realność ... to zależy ... od nas.

MC powiedziało że dalej będzie trzymać się jednego i tego samego :

Ma wpłynąć do nich zaliczka od 50 osób na zegarek, wtedy uruchomią realizację.

Mam nadzieję ze w tym tygodniu uda się wymyślić parę projektów dekla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko jest utworzyć projekty dekla mając zdjęcie na którym jest on uwieczniony pod kątem a MC nie spieszy się z wysłaniem zdjęcia dekla od góry. Bez tego ciężko jest ukończyć projekt dekla a dopiero po tym można byłoby zweryfikować ilość chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba przecież tworzyć dekla ze zdjęcia które pochodzi z Youtube czy innego, ale już na tej bazie zrobiłem swój szybki projekt.

Chociaż wolałbym zamiast tego raczej przeszklony dekiel z widokiem na Molnie, ewentualnie jak się da z jakimś grawerem bezpośrednio na werku ;) to przedstawiam pomysł żeby przetrzeć dekielkowe szlaki. Nie zajmuję się kreśleniem w krzywych, a tak pewnie trzeba wykonać projekt, więc moją fantazję ograniczyło to co mogę samodzielnie zrobić:

post-33863-0-88489700-1331839041.jpg

Uploaded with ImageShack.us

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MC stwierdziło ze ten mechanizm jest nudny i nie ma po co szkła wsadzać ...

Niepotrzebnie koszty urosną ... itd itp

Mi się podoba, mam Aviatora z przeszklonym deklem i wygląda za***iście !

Jeszcze dziś dodamy dekle. Jak tak myślę ... to chyba zaszaleliśmy z tematem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jeden mój projekt, mniej oszczędny, oczywiście wersja językowa w zależności od tego jaki projekt tarczy będzie wybrany w ostatecznej ankiecie.

Wydaje mi się że napis jak na górze "Wyprodukowano w Rosji dla grupy 50 osób w Polsce" jest bardziej wymowny niż Made in Russia i podkreśla wyjątkowość zegarka ;)

post-33863-0-89783500-1331839043.jpg

Uploaded with ImageShack.us

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też Ok . Prawdopodobnie finalny dekiel to będzie jakaś hybryda wielu projektów i pomysłów ;)

dekle in progress ... jeszcze chwilę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto kilka moich projektów...

Wybaczcie za te projekty, niektóre są dziwne i mało atrakcyjne.

Chodziło mi głównie o pomysł, który można by było wykorzystać w jakiś inny sposób.

Poza tym przepraszam też za jakość projektów...

dekiel_001.jpgdekiel_002.jpgdekiel_003.jpg

dekiel_004.jpgdekiel_005.jpgdekiel_006.jpg

dekiel_007.jpgdekiel_008.jpgdekiel_009.jpg

Propozycje i sugestie mile widziane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

005 - pomysł z mapą Polski mi się podoba. Tylko wywaliłbym te granice województw, a np. dał najważniejsze rzeki.

Aczkolwiek Sąsiadowa wersja 2 bardziej do mnie przemawia.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne, o to przecież chodzi ;)

Natomiast z wersji Djsamera podoba mi się to, że wszystko napisane jest po polsku. Nie dość, że rzadko spotykane w dzisiejszych czasach, to jeszcze podkreśla fakt, że zostało tu, w kraju, zaprojektowane.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu coś się ruszyło :)

Kilka projektów jest bardzo ciekawych. Zastanawiam się czy napis edycja limitowana jest potrzebny skoro znalazł już się na tarczy. Myślę, że w jednym miejscu wystarczy ale już chyba za późno na usuwanie go z tarczy więc może dobrym pomysłem byłoby coś w stylu projektu 8 - z napisame "polska edycja" albo z zupełnym pominięciem tej informacji poza numerem z limitacją :)

PS By szybciej się wszystko wyjaśniło może ustalmy dermin do którego trwa "Burza Mózgów" a później przejdźmy do ankiety i na drodze głosowania wybierzmy w końcu najciekawszy dekiel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt jest Rosyjsko Polski, co byście powiedzieli na MIGa na deklu? Rosyjski samolot z Polską szachownicą na skrzydle :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok ale ... To nie jest wersja MIG tylko Sturmovik ... Wtedy trzeba by było wywalić logo z sekundnika ... a z tego co wiem jest remis jeśli chodzi o to czy ma w nim coś być czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok ale ... To nie jest wersja MIG tylko Sturmovik ... Wtedy trzeba by było wywalić logo z sekundnika ... a z tego co wiem jest remis jeśli chodzi o to czy ma w nim coś być czy nie.

Nie ma remisu - zmieniłem zdanie i wygrał projekt czysty w obrębie sekundnika.

Panowie, ruszmy dupska i droprowadźmy ten projekt do końca.

To jest moim zdaniem warte uwagi!

dekiel_011.jpg

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się dziś rozpisałem , że ho,ho.

Napiszę tak, tylko bez obrazy proszę - te dekle trochę mi plakietkami w stylu TOP GUN zalatują. Pewnie piloci taką manierę mają, i inne branże też... . Migi i te f-16 muszą sobie zasłużyć na wizerunek umieszczany na naszych czasomierzach - na to się na szczęście nie zanosi.

Teraz trochę konstruktywniej - mamy już szachownicę, a może uhonorować Panów Żwirkę i Wigurę , lub Stanisława Skalskiego (bo to są prawdziwe chluby RP lotnictwa) - tylko nie wiem jak niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.