Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

darkblue77

Festina czy Adriatica

Rekomendowane odpowiedzi

witam

znalazłem dla siebie 2 zegarki w cenie ok 450 zl jeden to festina 16294-1, drugi Adriatica A8124.1231QF, obydwa z drugiej reki ale w stanie praktycznie nie noszonym, poradzcie co lepiej bo szczeze mowiac nie znam sie na tym za bardzo, a potrzebuje cos na codzien..

post-33634-0-77642500-1297952588_thumb.jpg

post-33634-0-30132400-1297952751_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spójrz na to przez pryzmat funkcjonalności. Adriatica to jest kalendarz dzień-miesiąc-data-moon. Festina to chronograf, czyli przyrząd do pomiaru czasu start-stop-reset. Czyli dwa zupełnie inne przyrządy. Co dla Ciebie będzie bardziej przydatne?

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym adriatica w tym wydaniu to klasyka a festina sport. Jeśli ubierasz się częściej elegancko/koszula itd to Adriatica jeśli bardziej sportowo luźno to Festina :) ...na plus Festiny to, że ma nakładane indeksy jeśli się nie mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli z wyglądy, to jak najbardziej Adriatica. Funkcja chrono, w praktyce rzadko się przydaje. Ja bym brał Adriatice.

Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

znalazłem dla siebie 2 zegarki w cenie ok 450 zl jeden to festina 16294-1, drugi Adriatica A8124.1231QF, obydwa z drugiej reki ale w stanie praktycznie nie noszonym, poradzcie co lepiej bo szczeze mowiac nie znam sie na tym za bardzo, a potrzebuje cos na codzien..

Witaj.

Jako markę, zdecydowanie wybrał bym Adraiticę, nie ma co do tego wątpliwości. Festina na dzień dzisiejszy, to chiński twór, który niestety ma duże problemy z jakością i to jest to co najbardziej zraża do tej marki. Natomiast jeżeli pytasz o wygląd i estetykę, to oczywiście lepszy wygląd i estetykę posiada ten model, który bardziej podoba ci się.

Pozdrawiam.

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli szukasz zegarka w podobnym stylu to ja polecam:

post-33805-0-17668000-1298104269_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.