Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Mariusz, co jeden projekt, to lepszy... :lol: Kapitan znakomity. Co do Stalowej Pomarańczy - jest fajna, ale jednak przegrywa z Seawolfem i świetnym Kapitanem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Stalowej Pomarańczy - jest fajna, ale jednak przegrywa z Seawolfem i świetnym Kapitanem...

Dokładnie tak samo myślę :) Dlatego właśnie twierdzę że Seawolf i Kapitan mimo wszystko odstają na plus od reszty moich projektów :):lol:

carlito1 - zrobiłem wersję z GMT na "1 patyku" i beznadziejnie to wygląda- nie wrzucam bo nie ma co - tak jak jest powyżej jest dużo lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajmy że grafika grafiką a rzeczywistość może okazać się okrutna.

Szukając inspiracji znalazłem (chyba) interpretacje napoleona zrobioną przez Stenka, imo dużo traci :)

http://forum.watch.ru/picture.php?albumid=907&pictureid=10566

btw. dodam do swoich gmt, także czekajcie na mały spam z mojej strony :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"stalowa pomarańcza" jakoś do mnie nie przemawia- ta wcześniejsza jest lepsza.

ale już jestem upierd bo mariusz tak żeś nas "rozpieścił"- nie było by problemu jakby były 2 kiepskie projekty i jeden dobry - a tak?

1) KAPITAN

2) POMARAŃCZA

3) SEAWOLF2

PROPONUJĘ JUŻ NIE WRZUCAĆ DODATKOWYCH PROJEKTÓW TYLKO SKUPIĆ SIĘ NA TYCH , KTÓRE JUŻ MAMY I PODDAĆ JE DYSKUSJI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co sie spieszyć! Może któryś z Kolegów zaproponuje jeszcze coś ciekawego... skoro mają chęci to dajmy sie im wykazać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem ciekaw jak bedzie wygladała ankieta dot. wyboru projektu ( nie daj Boże z trzech czy czterech propozycji....... już się boję :):lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukając inspiracji znalazłem (chyba) interpretacje napoleona zrobioną przez Stenka, imo dużo traci :)

Dlatego od jakiegoś czasu piszę żeby nie wydziwiać za bardzo bo później będziemy mieli projekt do gruntownej przeróbki. Ja u siebie też nie wkładam jakiś hardcore'owych bajerów z tego samego powodu - wszystko co wmalowywuję jest na tyle proste do wykonania że Steinhart może nam to zrobić.

Ja temat przerabiałem już nie raz kiedy później okazywało się że producent mówił "nie to, nie tamto, tego się nie da, i tamtego też" - że po prostu taki już mam nawyk patrzenia w przód pod kątem wykonalności - po za tym użycie np wskazówek z Tritona (czy GMT którą Stenek ma gotową) też obniża nam koszta - a wskazówki akurat im bardzo dobrze wyszły więc szkoda robić akrobacje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego od jakiegoś czasu piszę żeby nie wydziwiać za bardzo bo później będziemy mieli projekt do gruntownej przeróbki. Ja u siebie też nie wkładam jakiś hardcore'owych bajerów z tego samego powodu - wszystko co wmalowywuję jest na tyle proste do wykonania że Steinhart może nam to zrobić.

Ja temat przerabiałem już nie raz kiedy później okazywało się że producent mówił "nie to, nie tamto, tego się nie da, i tamtego też" - że po prostu taki już mam nawyk patrzenia w przód pod kątem wykonalności - po za tym użycie np wskazówek z Tritona (czy GMT którą Stenek ma gotową) też obniża nam koszta - a wskazówki akurat im bardzo dobrze wyszły więc szkoda robić akrobacje :lol:

...ja idę za twoimi projektami i wskazówkami ( dot. możliwości realizacji i dosłownie) "w ciemno"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajmy że grafika grafiką a rzeczywistość może okazać się okrutna.

http://forum.watch.ru/picture.php?albumid=907&pictureid=10566

No tak, tylko to z linka to też jest grafika, a nie rzeczywistość. Do tego dużo mniej realistyczna grafika :lol:

Na tym etapie potrzebna jest dramaturgia grafiki, to trochę jak "concept car", wiadomo że jest pewne przerysowanie, ale ten etap jest jednak potrzebny. W ten sposób powstaje "charakter" zegarka. Bez niego jest skłonność do dość generycznych rozwiązań.

Dlatego na zabawę z indeksami, wskazówkami, bezelem będzie jeszcze czas. Liczyłbym tu zresztą na pomoc obeznanych z fachem zegarmistrzostwa.

Na razie (przynajmniej mi) chodzi o styl/charakter/koncepcję. Szczegóły będzie można wspólnie dopieszczać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume - oczywiście ale z drugiej strony conceptcar'y zostają na deskach projektantów ponieważ najczęściej tylko jakaś idea zostaje wcielona w życie - niemniej uważam że takie concept'y to powinny zostawać na dyskach projektantów tego zegarka a pokazywać to co będzie :lol: jak porównamy sytuację np do architektury to też trochę głupio pokazać klientowi mega wizualizację jaki to nie będzie miał wypas, a później okaże się że to tak na prawdę 3 ściany na krzyż i do tego jeszcze nie w takim kolorze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem co masz na myśli :)

Tylko ani nie ma tu relacji klient-wykonawca, ani dynamiki wielkiego przemysłu samochodowego.

Innymi słowy, to Steihart będzie podpadał pod te ograniczenia...

EDIT: dodam "a nie my, na tym etapie". :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz-a czy dasz radę zrobić wizualizację "świecenia" swoich kilku projektów? Czy przewidujesz tez luminovę na bezelu? Mam wrażenie, że na Kapitanie takie mozliwości na bezelu ma, a Stalowa Pomarańcza-nie ma. Czy może spróbujemy np. dwa kolory luminivy tak jak w wersji podstawowej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz-a czy dasz radę zrobić wizualizację "świecenia" swoich kilku projektów? Czy przewidujesz tez luminovę na bezelu? Mam wrażenie, że na Kapitanie takie mozliwości na bezelu ma, a Stalowa Pomarańcza-nie ma. Czy może spróbujemy np. dwa kolory luminivy tak jak w wersji podstawowej?

"Zwizuwalizowanie" świecenia to nie jest problem :lol: Właściwie na każdym się da - nawet na "stalowej pomarańczy" bo na bezelu luma może być tylko na tym kawałku który ma pomarańczowe cyfry, podobnie na Seawolfie żeby nie zaburzać "stalowości" reszty bezela. Na Kapitanie można też dać to co jest na bezelu czerwone - na tarczy też spokojnie mogą być 2 kolory luminowy jeśli nam na tym zależy. Zaraz spróbuję przygotować jakąś próbkę na bazie Kapitana - też jeszcze trzeba by się dowiedzieć czy kolor świecenia lumionwy jakoś nas ogranicza czy możemy mieć dowolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neptungmt4.jpg

Neptungmt1.jpg

Neptungmt2.jpg

Neptungmt3.jpg

Jak ktoś ma pomysł na nazwę to dawać, wola Neptuna to tak na szybko było :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem znaczniki godzinowe swoim wyglądem zbytnio nawiązują do "seikaczy" monster- albo mi się zdaje.

trzeci projekt ma coś w sobie na in plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś ma pomysł na nazwę to dawać, wola Neptuna to tak na szybko było :lol:

Mnie się on z poziomkami kojarzy :) (ten pierwszy). Ale Neptune's Berries to lepiej go nie nazywać :)

Może Neptune's Shield (w każym razie z 'e' przed apostrofem :) )?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie poglądowe :)

Seawolf "po ciemku"

post-19315-0-03465800-1331823417.jpg

oraz Kapitan w nocy :lol:

post-19315-0-76530200-1331823418.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 i 4 super. jak byś im doprawił jeszcze logo steinharta to byłyby "pełniejsze" i fajniejsze imo. a bez tego się pewnie nie obejdzie na koniec.

Darth ŚLEDŹ ciągle nr 1:)

Ciągnę w stronę czarnych bo to jest szansa na świetny i niedrogi zegarek tego typu. pewnie u większości z nas dołączy do kilku stalowych koleżków. niech się wyróżnia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie poglądowe :)

Seawolf "po ciemku"

post-30595-0-41093900-1331823442.jpg

oraz Kapitan w nocy :lol:

post-30595-0-72372900-1331823443.jpg

:)

Wracając do "obiecanek cacanek", weźmy na ten przykład czerwoną luminowę - chyba tylko kosmici taką mają :)

Inkrustowany bezel jak w najnowszym Rolexie, czy Omedze, też nie będzie w cenie zwykłego Tritona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seawolf1 bez czerwonych otoczek indeksów z białym świecącym dyskiem daty i diver style bezelem (z wewnętrzną skalą GMT) wciąż pozostaje moim faworytem.

Otoczki indeksów z czerwonej luminowy akuratnie nalożyć Steinhart nie da rady.

Bezel z ceramiki lub szafirowego szkła da się wytorgować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume - napisałem we wcześniejszym wpisie #388

też jeszcze trzeba by się dowiedzieć czy kolor świecenia lumionwy jakoś nas ogranicza czy możemy mieć dowolny

Więc dlatego ja od siebie nie robiłem wcześniej żadnych wizek świecenia dopóki nie mam takich informacji - kolega prosił o wrzucenie to zrobiłem z wyraźnym dopiskiem POGLĄDOWO :lol:

Co to jest wypełnianego bezela to zainteresuj się Proteuszem dokładniej :)

cena wyższa ale głównie przez wyposażenie opcjonalne w sensie 2 paski, 2 bezele, narzędzie do zmiany pasków itd - pisałem o tym wcześniej :) niemniej jeden z bezeli jest ma świecące cyfry i nie widzę żeby były tam ceny jak w Omedze czy Rolku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kapitan w nocy.....świetnie wygląda ale czy to jest realne? wydaje mi się że wskazówka minutowa powinna swoją długością zakrywać indeksy godzinowe- na tym renderze "2" jest nie do końca pokryta i średnio to wygląda (imo)

ale projekt....bajka

p.s. pozostałe dwa również

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume - napisałem we wcześniejszym wpisie #388

Więc dlatego ja od siebie nie robiłem wcześniej żadnych wizek świecenia dopóki nie mam takich informacji - kolega prosił o wrzucenie to zrobiłem z wyraźnym dopiskiem POGLĄDOWO :lol:

Co to jest wypełnianego bezela to zainteresuj się Proteuszem dokładniej :)

cena wyższa ale głównie przez wyposażenie opcjonalne w sensie 2 paski, 2 bezele, narzędzie do zmiany pasków itd - pisałem o tym wcześniej :) niemniej jeden z bezeli jest ma świecące cyfry i nie widzę żeby były tam ceny jak w Omedze czy Rolku :)

Taki bezel to zupełnie co innego - spróbuj usunąć efekt 3D ze swojego.

Luminowa nie może być dowolnego koloru w stanie nieświecącym i nie może świecić na dowolny kolor (co więcej czerony w obu przypadkach odpada, ale to zgaduję bo nigdy czegoś takiego nie widziałem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz-wizualizacja super :lol: Jak taka byłaby w rzeczywistości to w to wchodzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest nie do końca pokryta i średnio to wygląda (imo)

To efekt błędu - bo sobie źle przyciemniłem wskazówki i wyszły jak przezroczyste - już poniżej to naprawiłem :)

Taki bezel to zupełnie co innego - spróbuj usunąć efekt 3D ze swojego.

Ale dlaczego mam usuwać efekt 3D? :lol: nie rozumiem dlaczego uważasz to za zarzut - nie jest to możliwe do wykonania? Nie mówimy o wykonaniu tego z ceramiki jak w Rolku tylko w stali więc... równie dobrze możemy ze śledzia usunąć wskazówki bo ości ma tak cienkie że nikt nam nie wykona tego na 99% - Lume - nie obraź się ale zaczynasz na siłę się złośliwie czepiać...

Poniżej specjalnie dla Ciebie z niebieską luminową (taką to nawet Steinhart ma na stronie więc już nie szukałem nawet innych kolorów) - traci coś? Wg mnie nie :)

Btw z niebieską nawet chyba lepiej po ciemku niż z czerwoną :)

post-19315-0-64420600-1331823445.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.