Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

no to marudzenia ciąg dalszy - na tym zoomie widać, tak jak Lechu pisał, że ze wskazówką sekundową rzeczywiście coś jest nie tak (wygląda jak wycięta z folii)- oby to też było złudzenie jak w przypadku pierścienia sekund

to chyba na tyle w temacie

czyli mamy dwie kwestie do wyjaśnienia/potwierdzenia

pozdrawiaM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda tak pewnie dlatego że jest lakierowana, a nie barwiona termicznie

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślę, że jest to kwestia odbić na lakierze pokrywającym wskazówkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do szpar między tarczą a pierścieniem wewnętrznych to sądzę że nie będą widoczne w normalnych warunkach, trzeba brać pod uwagę że na zdjęciach zegarek jest około 3x większy niż w rzeczywistości, a do tego zdjęcia zrobione przy ostrym oświetleniu

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jak dla mnie prezentuje się bardzo dobrze.

Mam pytanie dotyczące koloru użytego do tarczy (fale,tło),obrysu wskazówki godzinowej i minutowej

oraz obrysów indeksów godzin.

Czy w tych wszystkich przypadkach jest wykorzystany jeden kolor (odcień) czarnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego ...

na tym polega cała zabawa, że będziemy mieli 66 niepowtarzalnych zegarków,

ale kupujemy je tylko na podstawie projektu i zdjęć - nikt ich nie miał, nikt nie widział na żywo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypomnę, że w zestawie będą 2 paski i dodatkowo po ciężkich bojach srebrna,stalowa koronka, dla tych, którzy oczekują bardziej stonowanej wersji np do garniaka (żarcik)

a Ci, którzy chcą zegarkiem wybić komuś zęby, domówili sobie jeszcze bransoletę!

jak dla mnie bomba,

Chciałem zapytać gdzie można domówić bransoletę, bo chyba mi coś uciekło....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do szpar między tarczą a pierścieniem wewnętrznych to sądzę że nie będą widoczne w normalnych warunkach, trzeba brać pod uwagę że na zdjęciach zegarek jest około 3x większy niż w rzeczywistości, a do tego zdjęcia zrobione przy ostrym oświetleniu

Zgadzam się z Vcore'm. Jak rozmawiałem z dziewczynami ze Steinharta, to one nawet nie wiedziały o co mi chodzi :D

Miały zegarek w ręku w czasie rozmowy i mówiły, że nie widzą szpar, że zegarek jest bardzo, bardzo ładny. Nie mam jeszcze od nich odpowiedzi na wysłanego maila, zawierającego zdjęcie ze zbliżeniem tego "problemu".

Tu dla przykładu pomniejszone zdjęcie, mniej więcej do oryginalnego rozmiaru zegarka. Jeśli nawet tam te szpary są to wnioskując po ich wielkości, jakieś 0,2 - 0,3 mm będą one nie do załuważenia.

post-5518-0-96899200-1327338935_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, widzę że zamówiłem ale tyle się to już ciągnie, że zapomniałem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajnie wyszedł Wodniczek w realu. :P Patrząc na to ostatnie małe zdjęcie Lecha zastanawiam się tylko, czy bezel nie jest zbyt szeroki w stosunku do tarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm.

Jedna rzecz mnie tknęła po dłuższym wgapianiu się w prototyp oraz w wizualizacje z pierwszej strony tego wątku:

Bezel sprawia wrażenie, jakby był dość mocno pochyły i opadał na zewnątrz.

Tymczasem w oryginalnym Tritonie i w naszym projekcie chyba też, a także w niemieckiej Tiefsee, ktorą ostatnio dość często oglądałem, bezel jest płaski (albo prawie płaski) i niemal równy ze szkłem.

Czy to nas niepokoi?

Prawdę mowiąc, wolałbym płaski, bo wtedy caly zegar jest bardziej kanciasty i wredny. Gdy tymczasem bezel opadający na zewnątrz optycznie go zmniejsza.

co panowie sądzą?

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba po raz kolejny jest to efekt zdjęcia wykonanego pod kątem. Pomęcze Guntera jutro o kolejne :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

należy założyć, że wiedzą co robią - trochę zegarków w swoim życiu już naklepali !

oczywiście "Kontrola najwyższą formą zaufania"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie dotyczące wskazówek z oryginalnego tritona. Będzie można domówić zestaw z wersji standardowej? Wiem że była o tym gatka wcześniej ale się nie wychylalem żeby wątek nie uciekł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz lepiej to wygląda... aż się boję zapytać o termin :P ale wolałbym wiedzieć trochę wcześniej, żeby fundusze zorganizować.

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech się nie śpieszą z produkcją bo euro tanieje , kwietniu kupimy zegarek za 100zł :P A tak na poważnie to raczej za 120.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówka sekundowa jest szersza niż w projekcie. Wykończenie fal przy okienku daty i osi wskazówek jest inne niż w projekcie, dużo mniej ciekawe.

Fale w projekcie robią wrażenie na zmianę matowych (wgłębienia) i polerowanych (grzbiety), daje to bardzo ciekawy efekt. Na zdjęciu nie widać tego

post-32398-0-43473000-1327384853_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę racji masz, że sekundnik powinien być cieńszy od szpilki a nie taki ordynarny

trzeba poczekać na zdjęcia bez Makro

a ogólnie to ja do wczoraj zastanawiałem się, która wskazówka jest sekundnikiem, a która GMT tongue.giftongue.giftongue.gif

no nic - wygrał ten projekt, a nie KAPITAN, który moim skromnym zdaniem miał je lepiej zaprojektowane wskazówki

a, że w głosowaniu udziału nie brałem, więc pretensji nie mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sprawie sekundowej - racja, dla mnie to najsłabszy punkt zegarka, możnaby ją jeszcze dopracować - zrobić cieńszą i lepiej polakierować.

Co do proporcji i wyglądu zegarka na zdjęciach - poczekajmy na zdjęcia z pewnej odległości, robione węższym kątem, bo te mocno przekłamują mam wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu zapytam Guntera, czy jest jeszcze możaliwość wykonania czego kolwiek inaczej :P

Co do tarczy. Tarcza jest matowa o jednolitej fakturze. Żeby fale były z połyskiem, musiał by być naklejane na matową gładką tarczę. Tu tak nie jest. Do tego połyskliwe fale zlewały by się z połykliwymi wskazówkami i indeksami.

Burns, niebieska jest sekunda a pomarańczowa GMT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no przecież wiem, tyle języczków wstawiłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tez myślałem, ze wiesz, ale gwoli ścisłości to było :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.