Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

PROTEUS bardzo faaaajny - widziałem go już wcześniej na stronie S. Bardzo podoba mi się to że wymienili werk z 2824 na 2893 i dzięki temu ma GMT - osobiście to rzadko miałbym okazję tego użyć ALE po pierwsze chciałbym to mieć w jakimś zegarku (dobra okazja jest) a dwa że dzięki temu ma się lepszy werk - tyle że Proteus ich wyszedł coś 553 Euro - ale zakładam że jest to wypadkowa rabatu, znaczących przeróbek, wymiany werku no i jeszcze konkretnego graweru na deklu :) ani dużo ani mało - jeśli nie chcemy przekraczać 450E to odpadamy - jeśli jesteśmy w stanie dołożyć te ok 400zł to była by niezła opcja :D Po za tym nas może wyjść taniej bo tam jeszcze mają do tego Proteusa bardzo bogate wyposażenie opcjonalne z którego możemy zrezygnować w części :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiązując do tego co napisał Mariusz to ja jestem zdecydowanie za tym żeby zrobić zegarek zarówno z super kopertą, jak i super dekielkiem-nawet kosztem wyższej ceny. Patrząc na wizualizację dekielka jaka zrobił Mariusz dla klubowej Glycinki, a potem pokazanie przez firmę możliwości graweru-to szkoda mi super projektu Mariusza. Co do werku to mi osobiście GMT nie jest do niczego potrzebne.

Nazwa IMPERATOR mi się podoba ale wtedy raczej zwykłej flądry nie damy na dekiel bo to będzie profanacja. :D Nie mam pod ręką żadnego zdjęia ale może do IMPERATORA pasować będzie dekiel z hełmem płetwonurka w dawnym stylu-taki metalowy ze śrubami mocującymi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla klubowej Glycinki, a potem pokazanie przez firmę możliwości graweru-to szkoda mi super projektu Mariusza.

No ja nie ukrywam że też myślałem że grawer okaże się grawerem i jako taki w ogóle był projektowany bo myślałem że to będzie tak wypukłe jak dekiel np w Omedze... :) jednak później okazało się że grawer to nie grawer tylko właściwie przetłoczka która ogólnie po prostu zarysowuje wzór... - jak to finalnie będzie wyglądało nie wiem - ale wg mnie zdecydowanie nie tak dobrze jak to miało wyglądać... :D

Co do werku to mi osobiście GMT nie jest do niczego potrzebne.

No ok ale różnica wynosi ok 100Euro za wszystko czyli dodatkowy bezel, dodatkowy pasek, narzędzie do zm.p, werk itd - czy gdyby się okazało że sama wymiana werku 2824 na 2893 to koszt powiedzmy 20 Euro to nie wymieniłbyś? Ja zrobiłbym to bez wahania nawet gdybyśmy nie montowali wskazówki GMT (którą ja bym i tak dokupił) - ale po prostu wg mnie werk jest lepszy a różnica w cenie prawie żadna :)

Dekiel z hełmem płetwonurka jest taki trochę sztampowy i "oklepany" więc sądzę, że powinniśmy najpierw rozważyć inne opcja a do niego wrócić jak nic nie znajdziemy :)

PYTANIE

Czy Steinhart może nam wysłać te wspomniane wcześniej rendery które mają służyć przygotowaniu limitacji? Nie muszą być do wsystkiego - wyraźnie widać że prowadzi na chwilę obecną Triton a za nim prawie równo 2 zegarki - więc to są max 3 zestawy do wysłania czyli nic (a pewnie i tak mają gotowe już). A żeby to fajnie opracować to trzeba na to trochę czasu poświęcić więc prace mogły by trwać równolegle, a później wrzuciło by się projekty tego zegarka który wygra w ankiecie. Ja nie potrzebuję nawet renderów tylko ortogonalne rysunki żebym nie musiał improwizować z proporcjami czy kształtami... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak GMT ma kosztować 20 EUR to może być. Na wakacjach do wykorzystania. :)

Co do graweru to mam nadzieję, że w Tritonie uda się zrobić to porządnie-chociaż ten Prometeus też nie ma powalającej jakością grawerki. Co do hełmu-jeżeli mówisz, że sztampa to nie ma sprawy. Na pewno coś fajnego zaproponujesz. :D

Ma ktoś może zdjęcie Rusowego Tritona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No grawer za głęboki też nie jest ale i tak podejrzewam że na żywo będzie wyglądał lepiej niż tłoczony z naszego klubowego... :) a co do GMT to nie chodzi mi tylko o samą funkcję ale ogólnie o cały werk... 2893 to jest werk z trochę wyższej półki niż 2824 - większa rezerwa, więcej możliwości regulacji, dodatkowa (fajna) funkcja itd - uważam że warto to wykorzystać - btw zobacz sobie np na DOXE SUB z GMT jak jest cena w stosunku do normalnej - po za tym na wersje z GMT w nie ma "special price" a na normalną jest więc coś jest na rzeczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argument o jakości werku zdecydowanie do mnie przemawia i jakby dodatkowa wskazówka była jakaś fikuśna-np z trójzębem to też by mogła być :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn mnie obecny jej kształt się podoba chociaż jest "mega diverowato klasyczny" - niemniej pytanie czy S nam taki np trójząb wykona :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbować zawsze warto :D Wskazówki w edycji "wschodniej" też chyba były wykonywane indywidualnie ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie orientuję się - po prostu fajnie by było jakby np Pani Ania kiedyś z nami tutaj pokonwersowała bo pytań jest bez liku :) bo wiesz - zaprojektować można - tylko czy firma nam to wykona :D a tak z innej beczki to mnie na razie widzi się granat+pomarańcz albo żółty+czarny. Seledynowe zielenie bym odpuścił bo nie wiem czy widzieliście te limitowane monstery i minimonstery - tam wg mnie to bardzo średnio wyszło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Granat i pomarańcza wydaje sie super tylko czy nie przytłoczy koperty. Tam zdaje się, że koperta jest niewielka, a dosyć szeroki bezel. Stąd kolory jakie wybrali Rusowie i w ogóle cały projekt jak dla mnie jest suepr. :D Co do Pani Ani...mam nadzieję, że mimo milczenia, firma pozwoli nam na dużą inwencję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn koperta sama jako taka właśnie nie jest mała - chyba że chodziło Ci o tarczę :D no ale trzeba to jakoś sprytnie "rozegrać" :) dlatego właśnie fajnie by było mieć to o co pytałem powyżej czyli jakąś bazę do przygotowania wizualizacji :)

BTW - zauważyłeś że sami zapisaliśmy całą stronę wątku? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście chodziło mi o tarczę. :) Triton mnie już interesował w wersji klubowej, więc ten temat z odważnymi modyfikacjami wpisuje mi się idealnie. :D Cena też jest do zaakceptowania i fakt, że zakres modyfikacji może byc prawnie nieograniczony jest więc o czym rozmawiać. Zastanawiam sie tylko czy czas ankiety do 10 marca nie jest za długi-bo jak narazie lider jest zdecydowany. Dojdzie do tego dogrywka dwóch modeli, więc czas projektowania mocno sie oddala. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale się rozgadaliście.......takich dwóch jak was trzech to ani jednego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już w wątku z ankietą napisałeś że dogrywka jest w sumie bez sensu bo co ona nam da? Od tego jest głosowanie aby wybrać bazę a później Ci którzy głosowali na co innego albo się przyłączą albo nie do tego co wygrało. Przecież chyba nie zrobimy 2 limitacji :)

ale się rozgadaliście.......takich dwóch jak was trzech to ani jednego :)

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas wspominacie o wersji z granatem i pomarańczą, a może biel z błękitem na tarczy? Jest jeden nurek dość fajny z takim zestawem, może nie bardzo odjechany, ale można by popracować nad indywidualnością , absolutnie wziąć tylko zestaw kolorystyczny:

whiteblu02.jpg

Dekiel z jakimś morskim motywem ok może jakaś ośmiorniczka, (tyle że taki motyw był chyba w Orsie Monstrum)

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki- fajną burzę mózgów robicie :D Włączę się do niej dziś wieczorem jak znajdę jakiś ciekawy motyw na dekielek i pomysł na tarczę :)

Przemek- piękna propozycja! Podobają mi się jasne tarcze.

Myślałem nad motywem na dekiel i jakoś ciągnie mnie w stronę okrętów, żaglowców, łodzi. Rybki jakoś mi nie podchodzą. Może coś z motywem Fryderyka Chopina? Żaglowiec miał ciężkie przejścia w ub. roku...

post-25253-0-05848200-1331822530.jpg

Piękny jest.

Może uzyskalibyśmy jakieś wsparcie od armatora? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nick555 - no ten jest bardzo fajny tylko że on też wygląda dobrze przez wzór koperty (+ bezel) - jest po prostu taka lżejsza niż ta z Tritona ale można by pomyśleć :) co prawda niespecjalnie lubię białe tarcze w diverach ale w tym który pokazałeś wygląda na prawdę nieźle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas wspominacie o wersji z granatem i pomarańczą, a może biel z błękitem na tarczy? Jest jeden nurek dość fajny z takim zestawem, może nie bardzo odjechany, ale można by popracować nad indywidualnością , absolutnie wziąć tylko zestaw kolorystyczny:

Co do błękitu to czemu nie warto się zastanowić. Co do koloru białego...ja osobiście nie przepadam za tarczami z białym kolorem. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już w wątku z ankietą napisałeś że dogrywka jest w sumie bez sensu bo co ona nam da? Od tego jest głosowanie aby wybrać bazę a później Ci którzy głosowali na co innego albo się przyłączą albo nie do tego co wygrało. Przecież chyba nie zrobimy 2 limitacji :)

Dokładnie tak. A Ci co będą głosowali na inny model niż ten co wygra w tej ostatecznej rozgrywce i tak pewnie go nie kupią, więc taka sztuka dla sztuki to się robi. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może uzyskalibyśmy jakieś wsparcie od armatora? :)

Tzn co masz na myśli? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel z jakimś morskim motywem ok może jakaś ośmiorniczka, (tyle że taki motyw był chyba w Orsie Monstrum)

jestem zdania żeby cyferblat był ciemnej barwy- zauważcie że triton ma 45mm!!! jasne barwy ( tym bardziej biały) znacznie powiększają tarczę. mam marinę 44 a wyglada jakby miała 47. dobrze byłoby dostać rendery tritona- inaczej by wyglądał nasza dyskusja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie akcent polski gdzieś jak się wpasuje można dać ale nie fiksujmy się w tym temacie.

Moja propozycja:

sea devil

lub

manta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn co masz na myśli? :)

Myślałem nad jakimiś szkicami, ciekawymi zdjęciami, włączeniem się do dyskusji, itp. :D Oczywiście o sponsoringu nie mówię :)

A nie myśleliście o granatowej tarczy?

Granat świetnie współgra z ogólnym konceptem zegarka nurkowego:

post-25253-0-72235600-1331822533.jpg

Wiem, że Patek średnio diverowaty, ale chodzi mi właśnie o taki kolor.

Nie mówię o niebieskim jak w rosyjskim projekcie tylko o granacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jakąś fajnę latarnię morską? Nie widziałem nigdy takiego motywu na deklu. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.