Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

No niestety, projekt jest domknięty panowie :) Poczekajmy co nam odpowie na podesłane materiały Steinhart i czy w ogóle wszystko co zawarliśmy w projekcie jest wykonalne. Być może sam zaproponuje jakieś drobne modyfikacje tak żebyśmy mieli projekt technicznie wykonalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie wiem - nic z tego co chciałem nie ma w projekcie, który wygrał... :)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtku- zadecydowała większość. Ja również głosowałem na inny projekt tarczy, ale nie jest tak, że w tej nie ma elementów które mi się podobają. Różnice nie są aż tak diametralne i równie chętnie zapiszę się na zwycięzcę jakby zapisał się na "przegranego". Podobnie jak w przypadku rosyjskiego Napoleona będziemy zapisywać się na podstawie tego co podeśle nam Steinhart, bo oni zrobią projekt wykonawczy na podstawie naszych wizualizacji. Wtedy może się okazać, że również inne drobne elementy będą niewykonalne w założonym budżecie. Poczekajmy spokojnie na odpowiedź Guntera, cenę, formę zapłaty i czas realizacji - wtedy będziemy się decydować na zakup lub go odpuszczać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wiem, wiem - wiem, ze mam tez wolny wybór... Nie rozumiem jednak wyeksponowanej wskazówki GMT a "schowania" sekundnika, nie kumam cienkiej wskazówki minutowej... Dekla nie bede wspominał:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prześpij się z tym Spinerku, pomyśl. Ja póki co czekam na finalne wizualki od grafików (z tymi drobnymi zmianami o których pisałem), wysyłamy to do Guntera i czekamy na info. Dopiero wtedy chętni zadecydują :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy. Wiadomo już ile czasu to zajmie Gunterowi? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko będę miał jakiekolwiek wieści od razu wrzucę. W zwiazku z tym projektem jestem na forum nadzwyczaj często i staram się na bieżąco ogarniać wszystkie Wasze pytania :lol: Wieczorami zamiast pisać magisterkę podsumowuję ankiety :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłałem projekt do Guntera, czekam na odpowiedź. Poprosiłem, aby dobrze sie zapoznał i przedstawił ewentualnie swoją wizualizację tego projektu. Zapytałem o czas realizacji, cenę, dekiel, opakowanie i certyfikat.

Spodziewam się, że Gunter będzie miał jeszcze sporo pytań co do realizacji, ale zobaczymy co czas pokaże :lol:

Jak tylko otrzymam odp. zaraz napiszę co i jak :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gunter już mi odpisał i bardzo mu się nasz projekt podoba.

Informacje od Stenka :

Projekt jest do wykonania w 100% - tarcza i dekiel

Pytanie o umieszczenie limitacji, czy pasuje wam na 9 ?

Prośba Guntera o podanie Czcionki do numerów limitacji, czy ma skorzystać ze swoich ?

Aby obniżyć koszty wysyłka będzie jednorazowa, do jednej osoby, która roześlę zegarki po Polsce (koszt wysyłki Guntera to 15 euro, my możemy miec wysyłkę w Polsce za jakieś 15 złotych - np. wysyłajtaniej.pl - do uzgodnienia)

Płatność każdy z nas realizuje osobno, poprzez stronę Guntera, po otrzymaniu kodu

Przedpłata 50 euro :rolleyes:

Obecnie poprosiłem o wycenę trzech wersji pakietu limitacji (dwa paski, pudło drewniane, narzędzia) przedstawięje po otrzymaniu odpowiedzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z ciekawości pytam ta wskazówka minutowa została taka cienka/mała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne informacje! :D

Takie trzy zestawy to dobre rozwiązanie, nie każdy skazany jest na pakiet najdroższy, może skorzystać z nieco skromniejszego. Ja właśnie z takiego chyba skorzystam, bo planuję dorzucić Stenkowi bransoletę, której w żadnym z zestawów raczej nie będzie. Choć kto wie - może ceny okażą się baaardzo atrakcyjne, czekamy :D

Jako, że ciągnę ten wózek od strony formalnej to mogę zająć się ogarnięciem rozsyłki po kraju :D Rozważę również ucieczkę za granicę z tym cennym ładunkiem i rozprzedanie wszystkiego na zagranicznych forach :rolleyes:

Limitację zrobiłbym na 9tej, ale "naszą" czcionką dobraną przez DMNa, który odpowiedzialny jest za wygląd dekla to i boku koperty również B) Czcionka Guntera, przynajmniej ta spomiędzy uszu Marine jest nieciekawa :/

Czekamy na wycenę zestawów, ostateczną akceptację projektu i startujemy, mam nadzieję od przyszłego tygodnia, z zapisami!

@ksylo1- tak, zostaje ta która widoczna jest na finalnym projekcie. Tak zadecydował lud :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wskazówki to została cienka, ale jeśli koszty będa nie akceptowalne i będziemy robić mody w celu ich obniżenia to może wykorzystamy oryginalne Tritona lekko zmodyfikowane np. lumą, ale póki co jest jak na projekcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na projekt "wykonawczy" Guntera. Będzie jeszcze przed ostatecznymi zapisami?

Rozumiem, że kwestia DLC pozostaje otwarta do czasu sporządzenia listy chętnych i zebrania 15 na DLC?

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapisy ruszą jak tylko dostaniemy projekt wykonawczy, z ewentualnymi zmianami naniesionymi przez Guntera, bo być może takie będą niezbędne. W wątku zapisowym znajdzie się tenże projekt + nasz render, żeby chętni wiedzieli na co się zapisują i jak to to będzie wyglądało :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne wieści, nie myślałem że pójdzie tak gładko :rolleyes:

Limitację zrobiłbym na 9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wątku zapisów bym zrobił oprócz zapisu na numer od razu czy ktoś weźmie w ( stal, dlc, "stal / dlc" ). Sam głosowałem za opcją stal... ale patrząc na ostatnie ankiety i wypowiedzi osób w nich glosujących sporo głosów jest za dlc. Osobiście mi aktualnie bez różnicy.. jak wezmę w dlc kupuje sobie orange monster ;P

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby równie gładko poszły zapisy i zebranie 25 chętnych :rolleyes: O DLC na razie nawet nie marzę, choć ciągle się waham czy nie wziąć czarnucha...

Zapisy mam zamiar zrobić w następującej formie:

Jeden wątek, projekt wykonawczy + render stali i DLC, ceny poszczególnych zestawów (jeśli oczywiście będą do wyboru) i prośba o wybór zestawu spośród:

1. Stal : zestaw 1 (najbogatszy) zestaw 2 (standard) zestaw 3 (zestaw mini)

2. DLC : zestaw 1, 2 lub 3 (z zastrzeżeniem, że w grę wchodzi tylko DLC, jeśli nie dojdzie do realizacji to nie kupuję stali)

3. DLC : zestaw 1, 2 lub 3 (jeśli DLC nie uda się zrealizować to gotowy jestem kupić wersję stalową)

Pasują Wam takie opcje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby równie gładko poszły zapisy i zebranie 25 chętnych :rolleyes: O DLC na razie nawet nie marzę, choć ciągle się waham czy nie wziąć czarnucha...

Zapisy mam zamiar zrobić w następującej formie:

Jeden wątek, projekt wykonawczy + projektowy stali i DLC, ceny poszczególnych zestawów (jeśli oczywiście będą do wyboru) i prośba o wybór zestawu spośród:

1. Stal : zestaw 1 (najbogatszy) zestaw 2 (standard) zestaw 3 (zestaw mini)

2. DLC : zestaw 1, 2 lub 3 (z zastrzeżeniem, że w grę wchodzi tylko DLC, jeśli nie dojdzie do realizacji to nie kupuję stali)

3. DLC : zestaw 1, 2 lub 3 (jeśli DLC nie uda się zrealizować to gotowy jestem kupić wersję stalową)

Pasują Wam takie opcje?

mnie pasuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasi.

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

promuje to trochę DLC dodałbym 4 pozycję w sensie:

1. STAL : zestaw 1, 2 lub 3 (z zastrzeżeniem, że w grę wchodzi tylko STAL, jeśli nie dojdzie do realizacji to nie kupuję DLC)

2. STAL : zestaw 1, 2 lub 3 (jeśli STAL nie uda się zrealizować to gotowy jestem kupić wersję DLC w opcji (x) )

3. DLC : zestaw 1, 2 lub 3 (z zastrzeżeniem, że w grę wchodzi tylko DLC, jeśli nie dojdzie do realizacji to nie kupuję stali)

4. DLC : zestaw 1, 2 lub 3 (jeśli DLC nie uda się zrealizować to gotowy jestem kupić wersję stalową w opcji (x))

i pokryjemy wszystkie możliwości :rolleyes:

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc opcje mamy wykorzystane w pełni, oby tylko nie doszło do zbytniej polaryzacji i udało się zrealizować choć jedną wersję :rolleyes: Będzie trochę zabawy z podliczeniem chętnych, ale nie takie rzeczy robiłem. Będą to deklaracje ostateczne i pełna gotowość do zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wskazówki to została cienka, ale jeśli koszty będa nie akceptowalne i będziemy robić mody w celu ich obniżenia to może wykorzystamy oryginalne Tritona lekko zmodyfikowane np. lumą, ale póki co jest jak na projekcie.

Mam nadzieje więc, że będziemy musieli ciąć koszty... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty mi tu Wojtuś nie uprawiaj czarnowidztwa, bo zegarek realizować będziemy na Gwiazdkę :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wyjaśnienia, zapytam Guntera jak to jest z tym DLC, czy on to robi na miejscu na gotowych kopertach stalowych, wówczas wiadomo będzie, że wystarczy min. 25 osób z czego do wyprodukowania DLC będzie musiało być min 15 chętnych. Wtedy 10 na pewno dostanie stal :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.