Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Vcor czy o taki efekt na wskazówkach Ci chodziło, jak na tym rolku ? Jeśli nie to poszukaj w sieci czegoś co by dawało zamierzony efekt :)

To zdjęcie wyślę do Guntera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, dokładnie o to chodziło

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważacie jednak, ze srebrne obramowki indeksów bedą się nieco gryzły z tymi ciemnymi ze wskazówek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście - skoro są srebrne otoczki indeksów to takie muszą być wskazówki, jeśli niestety wskazówki pozostaną błyszcząco czarne to takie też powinny być otoczki indeksów - ludziska, projekt MUSI być spójny a nie jak poskładany "z tego co było w magazynie pod ręką"... :)

Poszerzenie wizualne tarczy można by zrobić robiąc w DLC ten pierścień cieńszy bezela - odwrotnie jak jest w 100ATM...

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście - skoro są srebrne otoczki indeksów to takie muszą być wskazówki, jeśli niestety wskazówki pozostaną błyszcząco czarne to takie też powinny być otoczki indeksów - ludziska, projekt MUSI być spójny a nie jak poskładany "z tego co było w magazynie pod ręką"... :)

No właśnie, dopiero ten Rolek uzmysłowił mi, że wskazówki nię będą pasować do indeksów...

Może jednak warto zastanowić się nad ankietą? Bo okaże się, że większość będzie musiała wydać te dodatkowe 30 euro na srebrne wskazówki... a te z zestawu wrzuci do szuflady, zupełnie bez sensu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankiety już niestety nie przewidujemy- jej wynik jest już obecnie oczywisty i każdy, a przynajmniej większość chciałaby zegarek czytelny, czego warunkiem są nieco inne wskazówki niż te czarne (nawet w wersji połyskującej) :) Obgadam sprawę z Łukaszem i niedługo ogłosimy co się postanowiło :D Zapewniam Was, że rozwiązanie problemu słabo widocznych wskazówek wkrótce nastąpi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja głosowałem na inny projekt ale ten jest też fajny.......ale na tym etapie zaawansowania chcecie coś zmieniać?? dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawle- chodzi wyłącznie o poprawienie ramek wskazówek, ich kształt oczywiście pozostaje bez zmian. Zmiana dotyczyć będzie najpewniej ich koloru lub połysku który trzeba im nadać żeby lepiej wyróżniały się na tle tarczy i pasowały do indeksów, które są w ramkach srebrnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechu, moim skromnym zdaniem na zmianę koloru - srebny / biały jest nieco za późno... to spora zmiana w zatwierdzonym projekcie.

vcore napisał jakie wskazówki powinny być - czarne z połyskiem.

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwólcie że przegadam ten temat z Łukaszem i zadecydujemy jaka będzie forma wskazówek. Musimy podjąć ostateczną decyzję, bo w przeciwnym wypadku ciągle będą jakieś zarzuty i nigdy nie skończymy tego projektu :/ I tak pewnie po publikacji końcowego projektu od Guntera sporo osób będzie narzekało, ale nic to - każdemu nie dogodzimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to na moim projekcie ramki indeksów też były czarne/połyskliwe? Ale ja się już nie udzielam :)

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczekam cierpliwe, na Wasze wnioski :) Gunter coś może mówił w sprawie dekla?

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat dekla jest w trakcie, niestety w piatek nie mialem wiesci od Guntera, wiec nie wiem jak to obecnie wyglada. Mial problem z otworzeniem przeslanego pliku.

Co do ustalen z Lechem to jestesmy w trakcie rozmow. O naszych ustaleniach dowiecie sie jak tylko Gunter przygotuje ostateczna wersje zegarka (luma,pasek, moze jakies inne zmiany)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie, że staramy się uwzględnić, choć częściowo prośby i sugestie każdego :) Obgadaliśmy już z Łukaszem szczegóły, jak tylko dostaniemy komplet grafik, ruszamy z zapisami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

w projekcie, który wygrał, na bezelu cyfry 15, 30, 45 były czarne, tymczasem na wizualizacji przesłanej przez Guntera zostały zmienione na jasne (wypełnione lumą). Dlaczego, ktoś zmienia projekt, który został wybrany do realizacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś po drodze było to pewnie poddawane pod dyskusję, bo do tej pory nie pozwalamy sobie raczej na ingerencję w zatwierdzone projekty. Było już tyle wersji grafik, tyle projektów i drobnych modyfikacji, że nie pamiętam dokładnie, ale ta zmiana wymuszona została najpewniej przez niemożność nałożenia "czarnej" luminovy, a chcemy żeby indeksy na bezelu też świeciły. Pamiętać należy również o tym, że Gunter i jego podwykonawcy też pewnie mają swoje ograniczenia i nie wykonają wszystkiego w sposób w 100% spełniający to co widzimy na wizualkach naszych grafików. Dlatego właśnie zapis będzie prowadzony w oparciu o rysunki wykonawcze. W innym wypadku moglibyśmy się rozczarować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie, że staramy się uwzględnić, choć częściowo prośby i sugestie każdego :) Obgadaliśmy już z Łukaszem szczegóły, jak tylko dostaniemy komplet grafik, ruszamy z zapisami.

Doceniam to i jeszcze raz dzięki za wasz poświęcony czas. Osobiście byłem przeciwnikiem większych zmian w wybranym projekcie, jednak dopiero fotka Rolexa z poprzedniej strony uzmysłowiła mi, że we właściwie wszystkich zegarkach obramówki indeksów i wskazówek MUSZĄ do siebie pasować. W projekcie vcore złudne troszeczkę było jasne wypełnienie, które sprawiało wrażenie spójności. Wiem, że była już na ten temat dyskusja ale może jednak uda się przygotować 2 wersje, jedna z czarnymi wskazówkami, druga ze srebrnymi (z 30ATM). Może wtedy i wilk będzie syty i owca cała. Zegarki są robione ręcznie także nie wydaje mi się, żeby wielkim problemem było sięgnięcie po odpowiedni set przy montażu. Rozumiem, że produkcja "customowatych" wskazówek będzie kosztować, z tym, że z tego co pamiętam były to ustalenia na 25 sztuk, teraz wiemy, że będzie więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego, ktoś zmienia projekt, który został wybrany do realizacji?

Michale tak było faktycznie, ale, tak jak pisał Lechu, niestety pewne ograniczenia pochodzą od wykonawcy. Dlatego ostateczne zapisy przeprowadzimy na podstawie grafik otrzymanych od wykonawcy.

Panowie nie jest nam łatwo z Lechem, pewnie nawet odczuwamy pewnego rodzaju frustrację :) Chcemy dogodzić wszystkim, ale to nie jest możliwe :)

Pamiętajcie, że był czas na wybrzydzanie, niektórym bardzo się spieszyło, inni się nie udzielali, inni wręcz przeciwnie. Klamka zapadła ... projekt i tak rzuca na kolana, ja jestem z niego bardzo zadowolony, wiem że już zaczynają zgłaszać się chętni z poza naszego forum, nawet z poza naszego kraju :)

Co do spójności indeksów i wskazówek to macie 100% racji, w związku z tym podjęliśmy decyzję, że indeksy zostaną pokolorowane na czarny połyskliwy (zgodnie z zamysłem Vcor'a). Będzie to grało ze wskazówkami i do tego wyciągnie, poprzez kontrast, białą lumę :) Do tego taki zestaw, bardziej współgra zarówno w wersji stalowej jak i w DLC

Jeśli Gunter nie zrobi nam czarnych wskazówek, to wówczas robimy srebrny kpl. ale tylko w takim przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Zegarki są robione ręcznie także nie wydaje mi się, żeby wielkim problemem było sięgnięcie po odpowiedni set przy montażu. Rozumiem, że produkcja "customowatych" wskazówek będzie kosztować, z tym, że z tego co pamiętam były to ustalenia na 25 sztuk, teraz wiemy, że będzie więcej.

Niestety to nie przejdzie, z tego co pisał mi Gunter to on i tak musi zamówić min. 100 szt. Czyli do naszych dwóch wersji musiał by zamówić 200 szt wskazówek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- kończymy ankiety.

1. Luma:

Wygrywa opcja numer 3 czyli:

Bezel od 0 do 15 w tym kropki, wskazówka min. i godz. zielone, reszta niebieska

Takie też zestawienie kolorystyczne lumy pójdzie do produkcji :)

2. Komplet pasków:

Wygrywa opcja numer 2 czyli:

Guma + gumoskóra z niebieską nicią

Dzięki za oddanie głosów!

Z projektem wychodzimy już na prostą i wielu powodów do dyskusji być nie powinno- z Łukaszem podjęliśmy decyzję, mam nadzieję słuszną i uwzględniającą po części sugestie dot. czytelności i spójności projektu.

Jak tylko otrzymamy komplet grafik, ruszamy z zapisami. Mam nadzieję, że pierwsze dni zapisów to będzie druga połowa nadchodzącego tygodnia. Mamy sporo chętnych, jak pisał Łukasz również z zagramanicy :) W związku z tym, żeby każdy miał równe szanse "wzięcia" zegarka, o zapisach poinformuję nawet dzień wcześniej, a przynajmniej będzie to kilka godzin. Trzymajcie kciuki za ostateczne rysunki i grafikę dekla :)

Łukaszu- jeszcze w kwestii wskazówek- może zapytaj Guntera czy nie byłoby opcji poszerzenia, dla chętnych oczywiście, zestawu o komplet wskazówek z innego modelu lub standardowych z 30ATM. Wielu osobom mogłoby to być na rękę, a 30EUR to nie majątek i wszystko byłoby zrobione za jednym razem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już mamy dogadane z Gunterem, że chętni mogą dokupić kpl. od 100 lub 30 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem, ale myślałem, że będzie to możliwe w drodze indywidualnego zamówienia, poza limitacją, itd. Ale jeśli można od razu zamówić, w jednym pudełeczku i przesyłce to git :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie zapisów i tego co piszecie, że jest duże zainteresowanie - również spoza forum. Czy będzie limit 1 sztuka na głowę? Wolałbym uniknąć sytuacji, w której ktoś wyskoczy, że bierze 4 zegarki - dla siebie i kolegów. Moim zdaniem pierwszeństwo w zapisach i wyborze numeru powinny mieć osoby, które np. brały udział we wszystkich ankietach od początku (w razie potrzeby pomogę w przygotowaniu takiej listy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również opowiadam się za tym, jednak z zaznaczeniem, iż jednej osobie zaangażowanej w temat przysługują dwa zegarki - jeden w stali i jeden w DLC. Niemniej w ostatniej ankiecie udział wzięło 25 osób, więc nie powinniśmy mieć chyba tego typu "problemów", ale jak pisze Kolega wyżej - lepiej dmuchajmy na zimne.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.