Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Wizualizacja świetna, zrobili wszystko dokładnie tak jak było w zamyśle (Prawie) - mam jedynie uwagę co do wskazówki GMT, proponowałbym aby jej końcówka była w formie trójkąta równobocznego, bardziej odróżniała by się od sekundowej. I moja propozycja co do świecenia: Wskazówka minutowa, oraz cały zakres od 15minut na zielono, godzinowa niech zostanie niebieska.

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i wydaje mi się, że grot sekundnika ginie przy tym wielgachnym GMT!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu co do ankiety z kolorem lumy to proponuję takie kombinacje do wyboru:

1. już ją mamy

2. już ja mamy, ale kropeczki wszystkie zielone

3. Bezel od 0 do 15 w tym kropki, wskazówka min. i godz. zielone, reszta niebieska

4. Bezel cały w zieleni w tym 30 i 45, wskazówki całe w zieleni w tym sekunda i GMT, indeksy niebieskie

Panowie pozostałe elementy zostają bez zmian :)

Projekt był już zatwierdzony, był czas na poprawki. Zawsze będzie coś, komuś nie grało, rozumiem to, ale klamka zpadła :)

NIE MIESZAJMY :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i wydaje mi się, że grot sekundnika ginie przy tym wielgachnym GMT!

GMT jest chyba zawsze postawniejsze od sekundy :)

176983d1290082919-steinhart-proteus-gmt-le-proteusproto14.jpg

Picture_15.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pozostałe elementy zostają bez zmian :)

Projekt był już zatwierdzony, był czas na poprawki. Zawsze będzie coś, komuś nie grało, rozumiem to, ale klamka zpadła :)

NIE MIESZAJMY :)

Dokladnie. Nie mieszajmy już. Projekt jest fantastyczny. Moim zdaniem to, że wskazówka minutowa ma lume w innym kolorze jest świetne, potrzebne i dobrze przemyślane (czas nurkowania, kropeczki w tej samej lumie). I widzę, ze pasek z niebieskim przeszyciem znalazł się tez w projekcie. Gunter wie co dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda dostosuję się do zdania większości, niemniej - ja bym już nic nie zmieniał, ograniczając się do wyboru zestawu pasków.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt wygląda fantastycznie :) i zgadzam się z przedmówcą nie zmieniajmy już nic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie sirluke1 dobrze prawił - godzinowa na zielono, podobnie jak świecenie bezela, razem z 30 i 45...;-) Pierwsze 15min i tak będzie wyróżnione gęstymi kropkami... Godzinowa musi mieć inny kolo niż indeksy - za mało ma lumy aby tak cudować z czytelnością - nie dajmy sie zwariować - najpierw to jest zegarek a potem dopiero nurek - jak sie obudzisz w nocy masz wiedzieć, która jest godzina a nie się ciężko zastanawiać...

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spinnerku nie łudź się, że luma będzie Ci całą noc świecić :)

Dobra prawiliśmy z Lechem na PW i wymodziliśmy tak - jutro pojawią się dwie ostatnie ankiety:

1. paskowa

2. luminowa

Ankiety do niedzieli wieczorem, udział biorą tylko chętni. Potem dogrywam z Gunterem temat produkcji :)

Wiem, że jest demokracja, ale po tych dwóch ankietach zapada TOTALITARYZM - czyli resztę ogarniam ja i Lechu :) :)

Panowie i Panie inaczej nigdy nie dopniemy tego projektu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy będzie mógł ktoś z grafików wpisać okienko daty w kształcie trapecji w indeks godz. 6 (taki, jak na godz. 3 i 9, te trzy indeksy w razie potrzeby mogą być odrobinę poszerzone), i zrobić dysk kalendarza pokryty białą luminową BG W9 z czarną datą? Poglądowo. Chyba się prosi.

Kolorowych kropek na bezelu pomiędzy 0 i 15 min. jest za dużo. Wystarczy dwie zielone prez 5 min.

Wskazówki min. i godz. czytelniejsze srebrzyste, jak indeksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nosz, na chwilę forum z oka spuścić i już człowieka omija... :)

Nooo, ładnie to wyszło.

Optuję za zieloną lumą w godzinowej. reszta cycuś. Czekam na wersję DLC...

Edyta:

Czy ja słusznie myślę, że na bezelu wskazania kwadransowe (0, 15,30,45) są wklęsłe (i wypełnione luminovą), a wskazania 24-godzinne są wypukłe? zajebioza...

Zastanawiam się jszcze tylko, czy "nóżki" wskazówki godzinowej i minutowej nie powinny być tej samej szerokości. Teraz minutowa ma jakby szerszą nóżkę...

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spinnerku nie łudź się, że luma będzie Ci całą noc świecić :)

Eee... no - tak dobieram zegarki aby bez problemu świeciły naświetlone koło północy do rana... :)

A już diver, ze swoimi przerysowanymi indeksami i wskazówkami MUSI tak swiecić... :)

Howhg!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtuś- poprosimy Ojca Jakuba o garść jego magicznego proszku, nałożymy i będzie 48h świeciło :)

Jak już pisał Łukasz, dziś w godzinach wieczornych startują dwie OSTATNIE ankiety. Mamy już właściwie finalizację projektu więc potrwają one nie dłużej niż do soboty/niedzieli, tak żeby zapisy mogły ruszyć w pierwszej połowie przyszłego tygodnia, jak tylko dostaniemy ostateczne rysunki dekla, DLC i ew. wersji po zmianach kolorów świecenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DLC kontra STAL :)

post-5518-0-52227400-1305186240_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja słusznie myślę, że na bezelu wskazania kwadransowe (0, 15,30,45) są wklęsłe (i wypełnione luminovą), a wskazania 24-godzinne są wypukłe? zajebioza...

Łosiu dokładnie tak to wygląda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje największe zmartwienie teraz brzmi czy brać stal czy dlc :) 2 nie wchodzą w grę .. kiedyś głosowałem za stalą, ale męczy mnie dlc strasznie :)

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1 :)

Gunter potwierdził, że kolory są dokładnie zgodne z podanymi mu wzorami Pantone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje największe zmartwienie teraz brzmi czy brać stal czy dlc :) 2 nie wchodzą w grę .. kiedyś głosowałem za stalą, ale męczy mnie dlc strasznie :)

Mam dokładnie ten sam dylemat. Wprawdzie biorę dwa (drugi dla znajomego) więc może jakoś z tego wybrnę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DLC kusi lecz myslę sobie, że jak dla mnie ma dwie wady: taki czarny klocek na łapie bedzie wygladał jak duzy gshock i jest za bardzo "toolowaty"... Znacznie ogranicza się też paskowo temat bo nijak go nie widzę w bardziej eleganckich (ale grubych) pasiorach w stylu "struś" czy "krokodylek" innych niż czarne... Ale to dla mnie :)

Gdyby sam bezel tak zrobic to by był najlepszy kompromis (jak w 100ATM)...

Chociaż myślę też, że w srebrnej wersji bezel bedzie bardzo fajnie wyglądał i nawiązywał polerowanymi cyframi GMT (bowiem górna ich powierzchnia bedzie polerowana?) do otoczki wskazówek i indeksów... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otoczka wskazówek nie będzie srebrna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego w wersji DLC na bezelu są czarne kreski? Czy znalazły się tam przypadkowo czy może było to zamierzone? Bo w stalowej nic takiego nie dostrzegam. Chodzi o te krechy pod indeksami 15, 45 oraz przecinającą indeks na 12 i 6

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otoczka wskazówek nie będzie srebrna ;)

Mam nadzieję, że żartujesz? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtku nie żartuję, wskazówki są czarne wypełnione białą lumą

Vcore te kreski to pewnie jakiś błąd w grafice ;) Teraz za bardzo ich nie widzę, ale jak wrócę do domu to popatrzę (w pracy mam bardzo ciemny ekran ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtku nie żartuję, wskazówki są czarne wypełnione białą lumą

Łukasz, ale to przecież kpiny są jakieś - mizerna ilość lumy, strasznie cieńka minutowa i to wszystko w czarnych obwódkach na tle czarnej tarczy? ;);)

No ja wymiękam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.