Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART. Ankieta: Model, modyfikacje.

Jaki Steinhart powinien trafić do limitacji?  

50 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Podsumowanie:

Przyszedł czas na podsumowanie ankiety. Nastąpiło to nieco wcześniej niż było zakładane, ale nie ma sensu już jej przedłużać. Zerknijcie na wyniki i na to co dzieje się w wątku ogólnym - Triton zmiażdżył przeciwników :)

Oficjalnym zwycięzcą pierwszej ankiety zostaje: Steinhart Triton 30ATM

A teraz pora na wyniki cząstkowe głosowania:

Pyt. 1: Jaki typ zegarka preferujesz?

Lotnik - 7 głosów

Diver - 28 głosów

Pyt. 2: Który model preferujesz?

STEINHART "TRITON 30ATM" - 23 głosy

STEINHART "OCEAN Forty-Four GMT BLACK" - 4 głosy

STEINHART "OCEAN 1 VINTAGE red" - 0 głosów

STEINHART "OCEAN 1 BLACK" - 1 głos

STEINHART "Nav.B-Uhr vintage TITAN" - 0 głosów

STEINHART "Nav B-Uhr II 44 mm Handaufzug" - 7 głosów

STEINHART "Nav B-Uhr II 44 mm automatic" - 0 głosów

Pyt. 3:

a) czy zegarek powinien być opatrzony barwami narodowymi?

Tak - 6 głosów

Nie - 27 głosów

b ) czy na zegarku powinno znaleźć się logo KMZiZ?

Tak - 15 głosów

Nie - 16 głosów (o mały włos, ale jednak nie)

Pyt. 4: Czy chcesz żeby zegarek powstał do czerwca i będziesz w stanie zgromadzić na niego fundusze?

Tak - 31 głosów

Nie - 2 głosy

Proszę moda o zamknięcie tematu, a wszystkich zapraszam do kolejnych ankiet i tematów, które przybliżą nas do finalizacji naszego projektu :)

Bardzo proszę o ponowne oddanie głosu osoby które już go oddały. Nie wpisujcie jednak po raz kolejny potwierdzenia w wątku. Zapraszam również kolejnych chętnych! :)

W związku z błędnym działaniem ankiety z dwoma pytaniami zmodyfikowałem ankietę i jest tylko jedno, które powinno załatwić sprawę. Kolejną modyfikacją jest okrojenie ankiety o różne wersje tego samego modelu zegarka. Mamy sygnał od Steinharta, że modyfikacjami może zostać objęte wszystko oprócz korpusu koperty więc bezel i tak będzie poddany modyfikacjom. Głosy osób, które oddane zostały na jakiś wariant kolorystyczny tego samego modelu, potraktowane zostaną przy zliczaniu jako głos na model, a nie na wariant modelu.

To by było na tyle modyfikacji. Serdecznie przepraszam za zamieszanie, ale niezależnie ode mnie ankieta odmawiała współpracy :/ Poza tym robiłem tą ankietę niejako na ślepo, bo nie wiedzieliśmy co Steinhart pozwoli modyfikować i czy w ogóle pozwoli (musimy uzbierać 25 chętnych).

Ruszamy z ankietą dot. modelu i modyfikacji (wstępnie) zegarka Steinhart w edycji limitowanej.

Potrwa ona do 10 marca 2011 r. (przesunąłem datę o 3 dni z powodu poślizgu związanego z błędnym działaniem ankiety)

Przewidywana jest dogrywka obejmująca dwa zegarki z największą ilością głosów. Potrwa max 3 dni.

Mała instrukcja do ankiety:

1. Wybierzcie model zegarka (modele, które mogą zostać poddane modyfikacjom znajdują się poniżej, w pytaniu nr 2).

2. Poniżej zdjęcia modeli ze strony producenta:

1) STEINHART "TRITON 30ATM"

post-25253-0-72437500-1331821754.jpg

2) STEINHART "OCEAN Forty-Four GMT BLACK"

post-25253-0-14184300-1331821756.jpg

3) STEINHART "OCEAN 1 VINTAGE red"

post-25253-0-38730500-1331821757.jpg

4) STEINHART "OCEAN 1 BLACK"

post-25253-0-37469500-1331821758.jpg

5) STEINHART "Nav.B-Uhr vintage TITAN"

post-25253-0-57844200-1331821759.jpg

6) STEINHART "Nav B-Uhr II 44 mm Handaufzug"

post-25253-0-75198500-1331821760.jpg

7) STEINHART "Nav B-Uhr II 44 mm automatic"

post-25253-0-84081400-1331821761.jpg

3. Wypowiedzcie się czy chcecie aby na zegarku znalazły się jakieś barwy narodowe (dyskretne oczywiście) oraz czy chcecie, aby na zegarku znalazło się logo Klubu. Ankiety nie tworzę, bo w tym wątku więcej pytań dodać do niej nie mogę, a rozwlekać na 10 tematów nie ma sensu. Przejrzę głosy, zliczę za i przeciw i zdecydujemy później.

4. Określcie się czy w czerwcu bylibyście gotowi do zapłaty za zegarek- wystarczy jak wpiszecie w wątku, nie ma sensu robić ankiety z takim pytaniem. Realizacja pewnie będzie możliwa dopiero w czerwcu lub lipcu więc jest trochę czasu na uzbieranie funduszy. Cena powinna zamknąć się w max 450EUR :)

5. Potwierdźcie swój głos pisząc odpowiedni komentarz, żeby później nie wyszło na to że "ktoś sobie poklikał".

Mały wzór(wrzućcie to do swojej wypowiedzi, potwierdzającej głos):

Pyt. 1 - (wpisujemy typ)

Pyt. 2 - (wpisujemy model)

Pyt. 3 - (barwy narodowe: tak/nie, logo klubu: tak/nie)

Pyt. 4 - tak/nie (nie, w przypadku jeśli realizacja ma być później)

Świadomie oddaj swój głos obywatelu :) Do roboty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logos

Pyt. 1 - Lotnik

Pyt. 2 - Nav-B Uhr II 44m hand driven

Pyt. 3 - barwy narodowe: nie, logo klubu: tak

Pyt. 4 - tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyt. 1 - Lotnik

Pyt. 2 - Nav B-Uhr II 44 mm Handaufzug

Pyt. 4 - tak (zależy ile)

Życzę wszystkim miłego dnia. Kornel, syn Mirosława

Miłośnik zegarków i fotografii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, nie wiem dlaczego nie widać Waszych głosów na Nav-B :/ Zaraz coś pokombinuję, cierpliwości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyt. 1 - Diver

Pyt. 2 - 2) STEINHART "TRITON

Pyt. 3 - barwy narodowe: NIE

- logo klubu: NIE

Pyt. 4 - Raczej TAK

Ale nie wykluczam że jak przejdzie w głosowaniu inny model np. lotnik to też będę ZA :)

Nie mogę zagłosować w ankiecie ... error mi wyskakuje :/

ZMIENIŁEM GŁOS NA TRITONA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Utworzę ankietę raz jeszcze, bo coś się sknociło :/ Proszę Was- oddajcie głos raz jeszcze za jakieś pół godziny lub jutro, a jeśli nie będzie hulało to dopiero jutro jak wyjaśnię kwestie techniczne. Przepraszam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Wypowiedzcie się czy chcecie aby na zegarku znalazły się jakieś barwy narodowe (dyskretne oczywiście) oraz czy chcecie, aby na zegarku znalazło się logo Klubu.

Lechu, logo klubu jest własnością Stowarzyszenia KMZiZ, więc nie ma znaczenia czy ktoś z chętnych na zegarek się na logo zgadza czy nie, gdyż Steinhart na który głosujecie to prywatna inicjatywa, nie wspierana w żadne sposób przez KMZiZ.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip- owszem jest to prywatna inicjatywa, ale być może chętni na zegarek zadecydują że chcieliby aby zdobiło go logo Klubu, którego są członkami. Pisałem już w tej sprawie do Staruszka - odpowiedział że jeśli wystąpimy do Zarządu o udzielenie pozwolenia na wykorzystanie logo to nie powinno być problemu. To chyba uczciwe rozwiązanie...? :)

Mariusz- nie wtykałem do ankiety wszystkich zegarków z oferty, bo naprawdę zrobiłby się niezły mętlik. Chciałem żeby był jak najszerszy wybór z palety, ale nie mogę dać wszystkich. Modele z GMT również się znalazły, z lini Forty-Four. Wybierz coś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem:

1. Diver

2. Triton 30ATM

3. barwy narodowe: nie / logo klubu: nie (bo to nie zegarek klubowy)

4. tak

EDIT:

Już wiem dlaczego go nie ma - ale on ma dla mnie tę zaletę że ma 42mm a FF ma 44 czyli niebezpiecznie zbliża się do Tritona... :)

EDIT2:

Nie wiem czy sens był do ankiety też wkładać wersje kolorystyczne tego samego zegarka - zakładam że w razie czego zmiana koloru bezela na nasz jest możliwa chyba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip- owszem jest to prywatna inicjatywa, ale być może chętni na zegarek zadecydują że chcieliby aby zdobiło go logo Klubu, którego są członkami. Pisałem już w tej sprawie do Staruszka - odpowiedział że jeśli wystąpimy do Zarządu o udzielenie pozwolenia na wykorzystanie logo to nie powinno być problemu. To chyba uczciwe rozwiązanie...? :)

Jak najbardziej, jeśli tak to trzymam kciuki :)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz- mam taka nadzieję że można będzie zmodyfikować również kolory bezela, ale póki co wybierzmy to co najbliżej naszym gustom:-) na projekty przyjdzie wkrótce czas:)

Filip- dzięki! Każdy kciuk się przyda:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyt. 1 - Diver

Pyt. 2 - Triton

Pyt. 4 - tak

Myślę, że od razu napiszę i tym nikogo nie urażę - okoliczności jakie uruchomiły tą inicjatywę czyli wypłynięcie zdjęcia Tritona kolegów zza wschodniej granicy tak mną potargało, że napiszę od razu iż interesuje mnie tylko tego typu "odważny" projekt. Tak jak pisałem mam nadgarstek 16,5 cm i kilka zegarków, z których największy ma 42mm i krótkie uszy :) Nie o to chodzi. Mamy szansę dość niskim kosztem otrzymać coś nietuzinkowego. Jeśli chodzi jeszcze o wymiary - weźcie koledzy pod uwagę to, że Triton ma koronkę na 4 godzinie i raczej wygodniejszy będzie dla wąskich nadgarstków od Ocean Forty-Four GMT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyt. 1 - Diver

Pyt. 2 - Triton

Pyt. 3 - barwy narodowe: tak, logo klubu: tak

Pyt. 4 - tak

Nie zagłosowałem ponieważ wyskakuje błąd :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyt. 1 - Lotnik

Pyt. 2 - Nav-B Uhr II 44m hand driven

Pyt. 4 - tak

Z ankietą nadal coś nie tego więc zagłosuję później.

Jednak szanse lotnika marnie widzę przy takiej ofensywie nurków :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyt. 1 - Diver

Pyt. 2 - Triton

Pyt. 3 - barwy narodowe: nie, logo klubu: nie

Pyt. 4 - tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.diver

2.Triton

3.Nie/Tak

4.Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. diver

2. triton

3. tak/(nie (niekoniecznie)

4. tak

Im będzie bardziej "odjechany" tym lepiej

W zasadzie to jest moje jedyne kryterium - odwaga w stylu kolegów z Rosji, reszta (model, kolor, oznaczenie) to detale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dalej Errora ! :

[#10355] Musisz wybrać odpowiedź w każdym pytaniu ankiety.

Przecież zaznaczam do jasnej anielki że DIVER oraz STEINHART "OCEAN Forty-Four GMT BLACK"

Ankieta traktuje mnie jakbym nie zaznaczył i nie był zarejestrowany !?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) diver

2) triton 30

3)NIE/ TAK

4) tak

p.s.wyrzuca mnie z ankiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyt. 1 - Diver

Pyt. 2 - Triton

Pyt. 4 - tak

Myślę, że od razu napiszę i tym nikogo nie urażę - okoliczności jakie uruchomiły tą inicjatywę czyli wypłynięcie zdjęcia Tritona kolegów zza wschodniej granicy tak mną potargało, że napiszę od razu iż interesuje mnie tylko tego typu "odważny" projekt. Tak jak pisałem mam nadgarstek 16,5 cm i kilka zegarków, z których największy ma 42mm i krótkie uszy :unsure: Nie o to chodzi. Mamy szansę dość niskim kosztem otrzymać coś nietuzinkowego. Jeśli chodzi jeszcze o wymiary - weźcie koledzy pod uwagę to, że Triton ma koronkę na 4 godzinie i raczej wygodniejszy będzie dla wąskich nadgarstków od Ocean Forty-Four GMT.

+1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod uwagę trzeba jeszcze wziąć pewien standardowy czynnik - a mianowicie ile osób będzie chętnych do zakupu tego zegarka. Jedni będą chcieli spokojniejszą stylistykę - inni głosują za odjechaną. Jedni chcą pilota - inni divera. Jedni 42mm - drudzy że im większy tym lepszy i 45mm w grubej kopercie jest ok. Dlatego to że ktoś zagłosuje w tej ankiecie że np w czerwcu może zapłacić to nie znaczy że się na zegarek zapisze - dopóki nie będzie ostatecznie wiadomo jaka jest baza i jak wygląda projekt to nie ocenimy kto się zapisze - nawet ja nie jestem w stanie powiedzieć czy będę go brał czy nie bo jak na to odpowiedzieć skoro nic nie wiemy :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja napiszę tak- w ankiecie zapisałem się na tritona ale ......w przypadku gdy wygra omego-rolexowaty diver ze śr.42- i projekt będzie fajny-też się skuszę. nie zależy mi szczególnie na średnicy. sądzę że będzie dużo pomysłów i projektów i coś fajnego wybierzemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Diver

2) Triton

3) nie / obojętne

4) raczej tak :lol:

Powiem szczerze.....dla mnie idealnie byłoby gdyby Triton był taki jak u Rosjan w ich projekcie z tym, że zamienić czerwone barwy na PIĘKNY GŁĘBOKI POMARAŃCZ :unsure:

Ich błękit jest bajeczny!!

Tylko czy można podebrać "część ich projektu" ?? Jak sądzisz lechu_wroc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mogę zagłosować, ale u mnie wygląda to tak:

1. Diver

2. Triton

3. Tak / Nie - nie jest to zegarek klubowy

4. Tak

Ja jestem za odważnym projektem :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.