Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimmypl

Casio G-Shock lub Edifice

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam do was pytanie, chcę/my kupić zegarek na prezent dla osoby która nosi zegarki casio (w tej chwili GW-300U)

Pod uwagę brane są dwie linie G-SHOCK i EDIFICE.

W pierwszej dwa modele: MTG-1000-1AER lub MTG-1500-1AER (oprócz dodatkowych kwarcowych wyświetlczy w tym drugim, nie wiem czym sie różnią).

W tej drugiej, ja na razie tylko EQW-M1000DB-1AER. Właściwie ostatnio pojawił sie też temat linii Oceanus, typ: OCW-650TDCE-1AVER.

Powiem szczerze że mamy troche problem z wyborem bo kilka sie pojawiło, a gość lubi zegraki Casio. Zazwyczaj sportowe g-shocki ale teoretycznie jeden już ma (z tym że na pasku a nie bransolecie i trochę starszy model ale nie dawno kupił srugi ten sam model).

Czy ktoś jest w stanie naświetlić ich zalety, wady, różnice? Wiem że to trochę rózne półki ale niewątpliwie coś je łaczy.

A może jakieś zupełnie inne modele czy nowe propozycje?

Będę wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. MTG-1000-1AER vs MTG-1500-1AER:

- ten drugi to sporo nowsza konstrukcja technologiczna, ma ToughMvt, co przekłada się na mniejszą grubość koperty i mechanizm autokorekcji wskazówek

- model ana-digi (czyli z wyświetlaczami) - w skrócie może więcej - właśnie dzięki wyświetlaczom - osobiście ten zegarek został moim G-Shockiem po wyborach i doświdczeniach

2. EQW-M1000DB-1AER - fajny dynamiczny wygląd, ale to tylko stal i szkiełko mineralne (jedno i drugie będzie się rysować) za sporą cenę, do tego Casio nie robi w linii Edifice rozwiązania ToughMvt, więc jak dla mnie - szkoda pieniędzy

3. Oceanus OCW-650TDCE-1AVER - ogólnie kierunek słuszny, bo w Oceanusach pojawia się to, co najlepsze u Casio, ale ten model jest wiekowy, na zwykłym, nieutwardzanym tytanie (będzie się rysować) - sugeruję poszukać czegoś w nowszych modelach Oceanusów

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ja też myślę ciepło własnie o tym 1500. Jakoś nie bardzo mogę znaleźć nowsze modele oceanusów. Dysponujesz jakimś linkiem do strony albo czymś podobym?

dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.