Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lamwoj

Rivado

Rekomendowane odpowiedzi

Witam oglądałem ostatni zegarek Rivado na unitasie .

Pytanie co to za marka i czy warto w nią inwestować? Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wszedłem w posiadanie zegarka RIVADO z limitowanej edycji (130/250). Zegarek prawdopodobnie na mechanizmie UNITAS ETA 6497. Zegarem ten jest w stalowej kopercie, wodoszczelność 10 bar, koronka zakręcana.

Proszę o opinię o niżej zamieszczonym zegarku i informację jaka może być jego wartość rynkowa.

post-40926-0-86501600-1312718032_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniżej kolejne zdjęcie mojego pięknego zegareczka :P

post-40926-0-68680700-1312718165_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyceniamy zegarków - zresztą skoro stałeś się jego posiadaczem to chyba wiesz ile jest wart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zegarka były dołączone takie dokumenty. Prawdopodobnie zegarek został wyprodukowany na rocznicę założenia jakiejś firmy. Zegarek wygląda jak nowy i jest na punktualnym chodzie, wskazówki i cyfry na tarczy mocno fosforyzowane.

Od dłuższego czasu przymierzałem się do zegarka z tym mechanizmem, interesowały mnie wersje military: Pilot, Marine, jednak ze względów finansowych nie mogłem sobie na nie pozwolić. Chciałem nawet złożyć taki zegarek z części zakupionych na eBay lecz i tak było by to dość kosztowne. Nieoczekiwanie stałem się posiadaczem tego zegarka i bardzo się z tego cieszę :P mimo iż na tarczy jest dziwne logo "RIVADO" to cała reszta jest według mnie bez zarzutu.

Proszę o Wasze opinie.

post-40926-0-06522100-1312719163_thumb.jpg

post-40926-0-07431700-1312719171_thumb.jpg

post-40926-0-70950700-1312719184_thumb.jpg

post-40926-0-45385700-1312719194_thumb.jpg

post-40926-0-65473100-1312719202_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, skoro masz do niego opakowanie, dokumenty i sam zegarek, i masz na dokumentach napisane jak WÓŁ ETA 6497 (Unitas), to chyba Twoje pytania są dość retoryczne. No chyba, że stwierdzenie "nieoczekiwanie stałem się posiadaczem", oznacza tyle co "szybko uciekłem z nim ze sklepu gdy tylko sprzedawca się odwrócił" :P...

Ale po głębokiej analizie, Rivaldo to marka stworzona dla sieci marketów Karstadt (niemieckich), produkująca wszystko co się sprzeda (w kategorii zegarków), od budzików na baterie AA po mechaniczne naręczne na mechanizmach "no name". Obecnie najdroższy model kosztuje +/- 169 EUR, czyli odpowiadając na Twoje pytanie co do wartości, to raczej nie więcej niż właśnie 169 EUR.

http://www.karstadt.de/Rivado/k/?kid=873318#I2NHRm5aVU52ZFc1MFBURW1abWxzZEdWeVgwTWtSbDlhU1VWTVIxSlZVRkJGV3pGZFBVaGxjbkpsYmlaelpXRnlZMmhEWVhSbFoyOXllVWxFUFRnM016TXhPQ1p3WVdkbFUybDZaVDA0TUElM0QlM0Q%3D

Limitacja Twojego modelu jest więc na 125 lecie supermarketu...

A odpowiadając na Twojego PW o dość niedorosłej treści, to nie "głaszcz" więcej napisów na płotach tylko znajdź sobie dziewczynę!

Dla zainteresowanych treść: "czcigodny kolego kiedyś przechodząc ulicą na płocie zauważyłem namalowany " jak wół" napis piz*a pogłaskałem i mi drzazga wlazła

pozdrawiam"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czcigodny expercie Pańska " głęboka analiza " tematu jak rozumiem ograniczyła się tylko do znalezienia strony http://www.karstadt.de/Rivado/k/?kid=873318#I2NHRm5aVU52ZFc1MFBURW1abWxzZEdWeVgwTWtSbDlhU1VWTVIxSlZVRkJGV3pGZFBVaGxjbkpsYmlaelpXRnlZMmhEWVhSbFoyOXllVWxFUFRnM016TXhPQ1p3WVdkbFUybDZaVDA0TUElM0QlM0Q%3D porażająca jest jak widzę Pańska wiedza szkoda że nie odnosi się ni jak do w/w modelu ETA 6497 ale i tak serdeczne bóg zapłać za zainteresowanie się tematem. Serdecznie pozdrawiam i proszę o dalsze opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.