Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

victor86

Incabloc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym zapytać o pewną rzecz, która dla niektórych może wydać się oczywista. Chciałem spytać o system antywstrząsowy Incabloc. Wiem, że został on wynaleziony w Szwajcarii w 1934 roku. Ale moje pytanie brzmi kiedy po raz pierwszy wprowadzono go do seryjnej produkcji? Czy rok 1934 jest również rokiem wprowadzenia go do "dystrybucji" czy nie?

Pozdrawiam wszystkich.

Pod Napięciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System Incabloc nie wszedł od razu do seryjnej produkcji, jego zastosowanie zależało od producentów. Do wojny większość mechanizmów nie posiadało systemów anty wstrząsowych, uwarunkowania wojenne niejako narzuciły stosowanie takich rozwiązań. Masowo ale zazwyczaj jako opcja zostały wprowadzone w latach 40-tych, prócz systemu Incabloc powstało ponad 30 rozwiązań chroniących balans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.