Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

claus

moje amatorskie paski

Rekomendowane odpowiedzi

Twój rally na SNE107 wygląda niesamowicie, świetnie dobrany zestaw! Zdjęcia narobiły mi smaku :D

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rally już poszedł do nowego właściciela...Mam nadzieję że go też cieszy...Mogę "wygłodniałych nakarmić" ...hehe....tak że wiesz...Jakby co to wymiary i się zrobi ;-)...Powiem tylko że na moim skx007 też rally siedzi i zestaw wygląda powalająco...postaram się pokazać razem z nowymi produkcjami...ale na to przyjdzie pora ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i obiecane "stare torby". Styl "oldschool" z klamerkami 20mm na zegarki o uszach 18mm...prawie każdy będzie pasował...no i zabłąkał sie czarny paseczek z ochraniaczy dla hutnika...

pasek.jpg.JPG

pasek%2B%25283%2529.jpg.JPG

pasek%2B%25282%2529.jpg.JPG

pasek%2B%25281%2529.jpg.JPG

to to takie tam... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne te paski do vintage.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tutaj mój skx007 na rally...mnie się podoba bardzooo takie zestawienie...oj lubię ;-)

IMGP1490.JPG

IMGP1492.JPG

IMGP1491.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj taki rally 20/16 . Mam nadzieję że się spodoba i że nowy właściciel będzie zadowolony ;-)...pozdrówka

foto.jpg.JPG

fotot.jpg.JPG

fotok.jpg.JPG

foto2.jpg.JPG

A aparacik, dla ciekawych, to kultowy kodak disc na pierwsze dyski z kliszą ;-)...takie karty pamięci ,które trzeba było wywoływać ..hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zostałem poproszony o zrobienie paska do zegarka Diesel...oryginalny pasek baaardzo zniszczony był. Pasek w zamyśle miał być zrobiony bez plastików z oryginalnego paska...no i z grubszej skóry jak na masywny zegarek przystało ;-)...właścicielowi Diesla masywny pasek przypadł do gustu ...no i postanowiłem zrobić na szybko kilka fotek na pamiątkę tego wydarzenia.

fot.JPG

fot%2B%25281%2529.JPG

fot%2B%25282%2529.JPG

fot%2B%25283%2529.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i świetnie, niestandardowe paski pozwalają się wyszaleć. 

Jakiej grubości to jest nitka, bo ścieg wydaje się drobny, chociaż jak dla mnie pasuje bardzo dobrze. Może zegarek taki duży? ;)  Skóra ze sklepu, czy znaleźna/wzięta z czegoś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasuje jak ulał.

Nawet nie chcę wiedzieć z jakim paskiem ten zegarek jest sprzedawany,

na pewno przegrywa w przedbiegach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i świetnie, niestandardowe paski pozwalają się wyszaleć. 

Jakiej grubości to jest nitka, bo ścieg wydaje się drobny, chociaż jak dla mnie pasuje bardzo dobrze. Może zegarek taki duży? ;)  Skóra ze sklepu, czy znaleźna/wzięta z czegoś innego?

Nitka to : Tytan 60E...maszyna napędzana siłą ręki ;-). zegarek bardzo duży ,nawet jak na moją wielką łapę ( szer. aż 5cm a w uszach 30mm), skóra z odzysku oczywiście. Taką lubię najbardziej. fartuch kowala na emeryturze ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaa i jeszcze się stała taka sytuacja :

fotka.JPG

rodzinka pasiorków z klamerkami 20mm na zegareczki o uszkach 18mm...na każdy nadgarstek powinny pasować  ;-) . nity skręcane tak więc montaż zegarka bardzo prosty i przyjemny. Skóra z raportówki wojskowej, szyte na maszynie ręcznej. Klamerki Brosa.

A tu przykładowy zegareczek. Mój poljocik...

fotka%2B%25281%2529.JPG

No i tu w towarzystwie małego portfelika , który pomieści także karty płatnicze ;-)...i większy na motór gdzie się dowodzik rejestracyjny schowa...a tak się mnie nudziło...heh

fotka%2B%25282%2529.JPG

fotka%2B%25283%2529.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj taki rally 20/16 . Mam nadzieję że się spodoba i że nowy właściciel będzie zadowolony ;-)...pozdrówka

foto.jpg.JPG

fotot.jpg.JPG

fotok.jpg.JPG

foto2.jpg.JPG

A aparacik, dla ciekawych, to kultowy kodak disc na pierwsze dyski z kliszą ;-)...takie karty pamięci ,które trzeba było wywoływać ..hehe

Kudu to może nie koniecznie pasuje kolorystycznie ,ale pasek rewelka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej mi chodziło o dużo stali dla kontrastu ze skórą...hehe......lubię ten nożyk...dzięki i cieszę się że się podoba. Ale faktycznie mogłem opinela rzucić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wyszedł pasek do diesla :) No i ścieg wychodzi fajny na maszynie .

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu taki "wąski" staruszek się urodził...piękna miękka skórka w naturalnym kolorku ,zaimpregnowana tylko olejem lnianym jak za dawnych lat...pasek 20/16 ...

pasek.jpg.JPG

pasek%2B%25282%2529.jpg.JPG

pasek%2B%25283%2529.jpg.JPG

pasek%2B%25281%2529.jpg.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich pasków w wyobraźni szukam. Są świetne, mają swój charakter i klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyskrobałem ostatnio taki eksperyment...skórka lico z dwóch stron. Z jednej naturalny kolor z drugiej wisienka . Szerokość 22mm. skórka choć gruba to miękka jak trzeba. Ubrałem z ciekawości do mojego skx'a. Dla próby szyłem cieniutką czarną , żeby kontrastowało z masywnością paska. A tam sami zobaczcie co wyszło z mojego laboratorium ;-)

red.jpg

red2.jpg

red3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja miałem obawy co do tego wyrobu. Chciałem przeszyć ręcznie kremową grubszą ale postawiłem na maszynę ręczną i cienką czarną...no efekt najgorszy nie jest...ale w produkcji już inne moje zamysły. Za niedługo dam fotki. pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

claus świetna ta wiśnia tylko proponowałbym grubszy ścieg / szew.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobię z grubszym ściegiem żeby uspokoić mojego ducha ;-) Będę miał porównanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ta Twoja maszyna podoła z grubsza nitka? 10 są w sam raz...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.