Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Maro66

Timex Chronographs

Rekomendowane odpowiedzi

Nooo toż to sama prawda. Swojego oddałem na gwarancje (i zamieniłem sobie na inny model w tej samej cenie :D ).

Teraz pomyślmy jak to podświetlanie w Timexach jest zrobione. Według mnie jest to diodka przylepiona do płytki rozpraszającej światło. W moim zegarku ta diodka się zapewne odkleiła... ale czy "mała, nieświecąca kreska" na godzinie 6 to zwiastun odklejania się diodki od płytki... sam nie wiem...

Rozumie ktoś co mam na myśli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślałem że tak ma być :wink:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BTW jak ktoś z Was otworzy taki zegarek to jestem ciekaw zdjęć wnętrza.

BTW

swojego otwórz..

:wink:

Jak mi się skończy bateria to otworzę i zrobię zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe a u ciebie bateria ma zywotnosc 7 lat ?

ja tez bym otworzyl jak sie wyczerpie ale ma zywotnosc 7 lat wiec za okolo 5lat zrobie zdjecia i pokaze napewno :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość markuss

dzieki aaronek :D oczywiscie rozumiem co masz na mysli;-) hmmmmm ale pewnie z takim pytaniem zwroce sie do timexa tylko kurcze cos nie chca odpisywac :D <moze sami nie wiedza? >hehe

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość markuss

kto jeszcze ma taki sam problem z podswietleniem????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
kto jeszcze ma taki sam problem z podswietleniem????????????????????

JA...

nie mam go wcale

:twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podświetla mi w Timexie wąskiego paska na dole już chyba od 10 lat :D I gdyby nie zwrócił ktoś kiedyś tutaj na to uwagi w związku z Timexami to pewnie przez następne 10 bym się nie zorientował :D

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe a u ciebie bateria ma zywotnosc 7 lat ?

ja tez bym otworzyl jak sie wyczerpie ale ma zywotnosc 7 lat wiec za okolo 5lat zrobie zdjecia i pokaze napewno :D

7 lat??? A skąd, przecie to jest chronograf z alarmem, myślę że więcej jak rok to nie wytrzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość markuss

RadG przynajmniej mam pewnosc ze moj Timex bedzie dlugo chodzil :-) bo skoro piszesz ze twoj dziala juz jakies 10 to moj pewnie tez dlugo potrzymie hehe< ile razy wymieniales baterie??>

feleksc masz szczescie ze wszystko ci dzila, nie masz przynajmniej takiego problemu :wink: < a moze ty wiesz dlaczego w niektorych zegarkach Timexa tak jest ze nie swieci cala tarcza??>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość markuss

RadG jaki masz model????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

markuss

możliwe że był żle składany,jeśli kupiony z papierami

jest podstawa żeby reklamować,

jeśli kupiony z drugiej ręki istnieje możliwość

że został już ,,wyświecony''

(tzn. często uzywane podświetlenie)

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zwykłego Expeditiona (nie chrono). Bateria zmieniana dwa razy. Jedyny odczuwalny feler to blokowanie się koronki w pozycji wciśniętej co podowuje permanentne podświetlenie i nadmierne wyczerpywanie baterii. Wciskam ją np. zginając rękę i blokuje się.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RadG przynajmniej mam pewnosc ze moj Timex bedzie dlugo chodzil :-)

Człowieku, jeżeli bedziesz czytał to forum to za 10 lat bedziesz miał zegarki-tygodniówki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość markuss

hehe dobre, to tylko temat, dobrze jest sie dowiedziec cos o zegarkach :D

----------------------------------------

nie narzekam, zegarek mi sie podoba i nie załuje ze go kupilem no chyba ze zacznie sie psuć :D to cos o nim napisze :?

--------------------------------

Aviatorka????? a moze :wink:

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aviatorki nie są złe :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Awiatorek mnie kusi już ładnych parę miesięcy. Jak tak dalej pójdzie to... :wink:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten czarny Timex mnie powalił swoim wygladem. Taki gangsterski... Jak za jakis czas ta oksyda wytrze mu się na krawędziach i zacznie przeswitywać stal- będzie wygladał jeszcze bardziej hardcorowo. Jak często uzywana broń. :twisted: Ale mam dylemat. Czy ten, czy ten z bransoletką i niebieska tarczą. Nie lubię pasków. Długo schną i rozłażą się po jakimś czasie. A do czarnego trudno dobrać bransoletkę. Muszę wziąć oba do reki, oblukac i zdecydowac. Miałem chrono Timex'a 4 lata. Starszy model bez indiglo. Był super. Ale człowiek czasem dostaje zacmienia. Sprzedałem na Allegro i kupiłem wielki Fuji- chrono M2922. Z wyglądu a'la Aviator. Porażka... Wracam do Timexa.

P.S. Nie kupujcie chronographów Fuji (Fujitime). Fajny wygląd, lecz wykonanie do bani...Podciekają przy myciu rak w umywalce. Ale daja się łatwo rozbierać i suszyć suszarką do włosów. :lol:

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam teraz dokładnie gdzie, ale widziałem czarne bransolety :idea:

Jak znajdę to zapodam linka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Timex jak na razie nie przecieka. Nurkowałem z nim w rzece :wink: Ale w końcu zawsze można kupić Amfibię :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotychczas widziałem czarnego Timexa tylko na fotkach. Wczoraj wziąłem go do ręki w sklepie. Jest malusi... Czerń koperty jeszcze optycznie go pomniejsza. Tarcza z powodu szerokiego pierścienia z tachymetrem wyjątkowo malutka. Ja lubię wielkie, pancerne zegarki, sam mały i chudy tez nie jestem, więc własnie chyba akurat ten Timex odpada.

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee, no taki całkiem malusi, to on nie jest :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość LZK

Dziś właśnie dostałem ten zegarek. Wersja niebieska (T45941). Nigdy nie miałem jakiegoś super extra zegarka. Zawsze jakieś bazarowe za 20 zł. Ten zegarek wybrałem sobie jako prezent na 18ke. Uważam, że jest świetny. Kolorystyka w moim modelu daje elegancki wygląd nie zapominając o sportowych elementach. Co do podświetlania tarczy to mam tak samo jak u użytkownika Kosh777 tj. mały dolny pasek się nie podświetla. Na angielskim forum o zegarkach wyczytałem, że nie ma się czym martwić oraz że jest nie jest to żadna wada tylko TIMEX zdecydował się na takie rozwiązanie z jakiś względów technicznych, których nie zrozumiałem..

Zdziwiło mnie, że sekundy bierzącej godziny są na tarczy na godzinie 6. Nie wiedziałem o tym i męczyłem się z "wyzerowaniem stopera", który już był wyzerowany. Budzik OK!

Przezwyczajam się teraz do obsługi tachometru (wcale nie trzeba dużo w pamięci liczyć).

Zegarek katologowo kosztuje 399 zł. Ja kupiłem na Allegro za 359 zł. W tym miejscu chciałbym polecić sprzedawcę almar_av30

Bardzo profesjonalny sprzedawca. Szybka transakcja, genialny kontakt, bezpiecznie zapakowana przesyłka. Jest on autoryzowanym dealerem TIMEX'u i podbija on gwarancję 3 letnią (na TIMEX POLSKA). Postaram się zrobić parę zdjęć cyfrówką i zamieścić tu.[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj!

No to gratulacje!

Zdjęcia też mile widziane :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek jak mogłem przegapić tego posta :oops: - gratulacje, niech Ci słuzy dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.