Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Myśle Wolno

Jaka bransoletka najlepsza?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zamiar kupić zegarek z bransoletką, a dotąd nosiłem wyłącznie zegarki na pasku.

Stąd moje pytania i wątpliwości.

Określam się: mój budżet to <1000. Preferowane marki: Atlantic lub Doxa. Niepreferowane: Certina, Adriatica, Timex. Zastosowanie zegarka: często do garnituru, choć nie do smokingu (na roboczo) i do jeansów też.

Wątpliwości:

- Czy złocenia na bransoletce się ścierają?

- Czy bransoletka przyszczypuje skórę a zwłaszcza włoski?

- Czy ciężki pasek męczy rękę bardzo?

- Czy ogniwa stalowe pełne są lepsze niż stalowe puste(z blaszek)?

- Po czym rozpoznać dobrą bransoletkę i odróżnić ja od kiepskiej?

Podobają mi się zegarki Atlantica http://www.zegarki-atlantic.com/71365-41-61-atlantic.html lub http://www.zegarki-atlantic.com/60347-41-61-atlantic.html

Są podobne do siebie, ale ten pierwszy jest na oko dwa razy cięższy od drugiego, bo ma pełne ogniwa stalowe. Czy to będzie miało znaczenie w codziennym użytkowaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Czy złocenia na bransoletce się ścierają? TAK, zazwyczaj

- Czy bransoletka przyszczypuje skórę a zwłaszcza włoski? skórę NIE, włosy TAK, zazwyczaj

- Czy ciężki pasek męczy rękę bardzo? NIE

- Czy ogniwa stalowe pełne są lepsze niż stalowe puste(z blaszek)? Pewnie! W pustych gromadzi się pot, zarazki, brud, itp.

- Po czym rozpoznać dobrą bransoletkę i odróżnić ja od kiepskiej? Po pierwsze po pełnych ogniwach. Po drugie po precyzji spasowania i generalnie jakości.

Są podobne do siebie, ale ten pierwszy jest na oko dwa razy cięższy od drugiego, bo ma pełne ogniwa stalowe. Czy to będzie miało znaczenie w codziennym użytkowaniu? NIE, ręka się przyzwyczaja i po paru dniach nie będziesz czuł nawet ciężkiego zegarka.

Pzdr. ;)

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pozostałymi rzeczami się zgadzam w całości, ale:

- Czy bransoletka przyszczypuje skórę a zwłaszcza włoski? skórę NIE, włosy TAK, zazwyczaj

tu nie, może ja mam trochę mniej zarośnięty nadgarstek, ale w dobrej bransolecie praktycznie nigdy nie zdarzają mi się

żadne "łapania" ani włosków(jeśli się zdarzy, to naprawdę wyjątkowy wyjątek), ani tym bardziej skóry.

Dobrze jak bransoleta ma na zapięciu podwójne zabezpieczenie przed przypadkowym rozpięciem- a patrzeć trzeba tak jak na całą bransoletę-

jak Kolega pisał- generalnie na jakość wykonania :blink: często nawet na zdjęciach widać co jest warta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.