Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość lutas

Casio EF-543D-1AV

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na oryginalny.

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba.

Różnice: wykończenie tarczy, kolor obrotowego pierścienia wewnętrznego, koronka ofoliowanie, metki, opakowanie, brak gwarancji producenta etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lutas

Dzięki za opinię, teraz doszukałem się m.in. takiego komentarza od osoby która kiedyś od tego użytkownika kupiła zegarek: "wszystko ok ale do dziś myślę że zegarek to chińska podróba ;P hehe".

Czyli pozostaje po prostu kupno u Allegro'wych pewniaków jak np. Daymon-Trade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale nikt na zegarek sie od niego nie skarżył a sam zapewnia o oryginalności nawet jak mu napisałem ze zegarek sprawdze pod tym kątem wiec ? czymś się różni to zapytam go co on na to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osoba, która pierwszy raz ma w ręku ten model, nie jest w stanie stwierdzić, czy zegarek jest oryginalny. Dlatego nie ma skarg. Na pierwszy rzut oka nie widać różnic. Detale, jakość wykonania, opakowania i ofoliowanie wskazują, że to podróba. Autentyczność może potwierdzić ze 100% pewnością jedynie w punktach serwisowych polskiego dystrybutora czyli zibi.

Zauważ, że w aukcji nie jest napisane nigdzie "oryginalny zegarek Casio", jedynie "orygianalne ofoliowanie"!!! Co to ma znaczyć w ogóle? A propos ofoliowanie jest całkiem inne niż w oryginale.

Gwaranacja Casio na oryginalne zegarki to zawsze 3 lata i nie ma od tego wyjątku, tutaj mamy 2 lata i to tylko udzielaną przez sprzedawcę (opis jest mylący i wprowadza w błąd, pod zdjęciami jest wyraźnie napisane, że 2 letnia gwarancję udziela sprzedawca, a nie Casio czyli totalna bzdura).

Jeszcze raz 100% podróba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/bestseller-casio-ef-521sp-1av-edifice-nowy-od-ss-i1555739569.html

ten zegarek ostatecznie mi wpadł w oko i teraz pytanie o autentyczność ---> poniżej odpowiedz sprzedającego na temat gwarancji.

gwarancja 3 letnia realizowana tylko przez naszą firmę. Dokumenty oryginalne w języku angielskim i japońskim + kilka innych jest. Dodatkowo polska instrukcja

tak to powinno wyglądać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ok,

gwarancja na 3 lata realizowana przez dana firmą, ze względu na import własny (poza zibi czyli oficjalnym dystrubutorem Casio w Polsce). Zegarkowy, rolem, calineczka to ta sama i sprawdzona firma, podobnie jak daymon-trade. Można kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ok,

gwarancja na 3 lata realizowana przez dana firmą, ze względu na import własny (poza zibi czyli oficjalnym dystrubutorem Casio w Polsce). Zegarkowy, rolem, calineczka to ta sama i sprawdzona firma, podobnie jak daymon-trade. Można kupować.

w takim razie dzięki za pomoc, wybór padł na EF-521SP-1AV Edifice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie dzięki za pomoc, wybór padł na EF-521SP-1AV Edifice

Będzie Pan zadowolony. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doszedł zegarek ten EF-521 i mam kilka spraw do wyjaśnienia, czy wskazówka sekundnika powinna trafiać idealnie w kreseczki które mija (chyba tak), i czy wskazówka stopera powinna stać idealnie na godz. 12. w moim zegarku wskazówka stopera jest ustawiona jakby 1/5 sek za 12 czyli 0,2 sek w przód (sekunda na wyświetlaczu podzielona jest na 5 części) i po włączeniu tak samo trafia w każdą inną kreskę. No i pozostaje jeszcze kolor wskazówek czy w tym modelu są czerwone czy lekko pomarańczowe bo ja mam elementy tarczy czerwone a wskazówki jakby delikatnie pomarańczowe. sprzedawca z allegro znany tu na forum aleee no poczekam na komentarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doszedł zegarek ten EF-521 i mam kilka spraw do wyjaśnienia, czy wskazówka sekundnika powinna trafiać idealnie w kreseczki które mija (chyba tak), i czy wskazówka stopera powinna stać idealnie na godz. 12. w moim zegarku wskazówka stopera jest ustawiona jakby 1/5 sek za 12 czyli 0,2 sek w przód (sekunda na wyświetlaczu podzielona jest na 5 części) i po włączeniu tak samo trafia w każdą inną kreskę. No i pozostaje jeszcze kolor wskazówek czy w tym modelu są czerwone czy lekko pomarańczowe bo ja mam elementy tarczy czerwone a wskazówki jakby delikatnie pomarańczowe. sprzedawca z allegro znany tu na forum aleee no poczekam na komentarze

Pomarańczowe wskazówki maja podróby a oryginały czerwone. Wskazówki są do wyregulowania przeczytaj dokładnie instrukcję. Nie panikuj ciesz się zegarkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, podepnę się pod temat bo potrzebuję pomocy specjalistów...

Czy można zaufać temu sklepowi Happy Time: http://sklep.happytime.com.pl/KLASYCZNE/MESKIE/Zegarek-Casio-EF-543D-1AVEF-Wysylka-GRATIS/

czy będzie to oryginalny zegarek?

Sklep zbiera pozytywne opinie na ceneo http://www.ceneo.pl/4581759

[/qu

Sklep jest wiarygodny, mieszczą się w Krakowie, byłem osobiście, można im zaufać, zegarki oryginalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki mogą minimalnie nie trafiać w indeksy, to się zdarza, choć bardzo rzadko. Nie miałem takiego przypadku w edifice. Co do koloru wskazówek, wszystko zależy jak duża jest to różnica, minimalnie inny odcień nie świadczy, że to podróba. Miałem tak np. w ef-535sp. Wrzuć dobre fotki zegarka i całej reszty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sarkazm (Pomarańczowe wskazówki maja podróby a oryginały czerwone) bo chyba brak mi poczucia humoru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedawca odpisał mi w mailu tak ... "wszystkie nasze egzemplarze tak mają. wskazówka sekundnika jest dokładnie o 1 kreskę przesunięta do przodu" oraz "prawdopodobnie jest to obliczone o zwłokę pomiędzy naciśnięciem guzika a fizycznym wystartowaniem wskazówki". nie będę podpowiadał co mi nie pasuje liczę na wasze rzeczowe komentarze bo oddać mogę zawsze, poniżej linki do fotek.

http://imageshack.us/photo/my-images/709/kopiap5040696.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/593/kopiap5040703.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/836/kopiap5040701.jpg/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobnie w swoim Casio Edifice-545D - duża wskazówka sekundnika przestawiona o 2 sekundy do tyłu. Nie wiem kiedy to się stało. Obudziłem się i tak już było :lol: Ma ktoś na to jakieś lekarstwo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda ok, rożnica jest minimalna (ciężko to zauważyć), czyli w normie. Ciesz się zegarkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.