Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

YumiYak

Katowice- czyli gdzie kupić "ruska"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was drodzy forumowicze!

Jutro wybieram się do Katowic i chciałbym wiedzieć w które miejsca udać się, aby zakupić tani rosyjski zegarek "vintage". Nie chcę wydać więcej niż 40-50zł (na allegro za tyle można już nabyć sprawnego w niezłym stanie). Pisałem już o tym na chacie, ale tam wiadomości starsze zostają wyparte przez nowsze.

Dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... zdecydowanie najlepszą opcją jest udać się na targ staroci w Bytomiu w pierwszą sobotę miesiaca- na pewno coś znajdziesz. Czy są jakieś sklepy w Katowicach - ja nie znam...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Katowice to nie wschód polski gdzie można coś ciekawego kupić u zegarmistrzów, tu każdy ma jakiś zapas którego się nie pozbywa, więc cudów się nie spodziewaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem... pustki w lombardach, 1 zegarmistrz zajmował się restauracją starych zegarków ( nie tylko rusków)i sprzedawał je, ale trochę drogo... około 100-150zł za zegarek (co prawda w stanie idealnym i roczną gwarancją zegarmistrza, ale jak dla mnie to i tak za dużo). Trudno.. ;) będę szukać dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozna wiedzieć, który zegarmistrz naprawia i sprzedaje stare zegarki? Bo chyba nie znam, a to duży błąd ;)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie w Kato, a w Chorzowie na ul. Wolności - na przeciwko zakładu zegarmistrzowskiego Pana Janikowskiego, mieści się 2 zegarmistrz - posiada w pełni odrestaurowane Kirowskie itp. Ceny wysokie (200+zł) ale gwarancja pełnego przeglądu i pewność ,że u niego zawsze się taki zegarek w ramach gwarancji naprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu zegarmistrzów wystawia ruski po serwisach w dobrym stanie, ale za ~50 zeta nie znajdziesz bo tyle to u wielu zegarmistrzów się płaci za sam serwis ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie...apropo "serwis rusków". Czy możecie polecić jakiegoś dobrego, lecz nie koniecznie drogiego zegarmajstra z Katowic i okolic?

SZAKAL456 - Gościu może i miły, ale ceny zwykłych usług ma porażające. Raz zerwał mi się teleskop "na mieście" a potrzebowałem tego dnia akurat mieć zegarek na łapie. Wymiana u niego 4, czy tam 5 zł hehe Lekka przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lester_87

Przyjedz do Szczecina ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważnie tam w Bytomiu na tym jarmarku tak dużo jest zegareczków radzieckich? A jak to wygląda jeśli chodzi o ceny??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważnie tam w Bytomiu na tym jarmarku tak dużo jest zegareczków radzieckich? A jak to wygląda jeśli chodzi o ceny??

Ceny są - jak wszędzie - wszystko zależy od czynnika ludzkiego. :o Trafisz ten sam zegarek w porównywalnym stanie u różnych wystawców - rozjazd cen rzędu 25% nawet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Bytomiu zegarków trochę jest, tylko trzeba się targować, chyba że forumowicze wszystko wykupią:) Z cenami różnie od paru złotych za złomka do .....:o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.