ross74 6 #1 Posted May 6, 2011 ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO POKAZANIA SWOICH DELBAN, ZEGARKÓW, KTÓRE CHOĆ "STOJĄ" NIŻEJ OD ATLANTIC-ÓW TO RÓWNIEŻ URZEKAJĄ SWOIM PIĘKNEM I "DUSZĄ".NA POCZĄTEK JEDEN Z MOJEJ KOLEKCJI 0 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #2 Posted May 10, 2011 Co ???? nikt nie ma Delban ???Oto następna z mojej kolekcji 0 Share this post Link to post Share on other sites
chronofil 133 #3 Posted May 10, 2011 Coś tam się znajdzie :-) 1 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #4 Posted May 10, 2011 Piękne, a szczególnie ta druga- przepiękna, jak byś chciał się pozbyć to daj znać. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #5 Posted May 10, 2011 Jeżeli chodzi o NOS-y, to Delbany trafiają się dość często, sam mam kilka, natomiast Atlantic-i rzadziej, mam tylko jednego. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #6 Posted May 12, 2011 Następna z moich Delbanek 1 Share this post Link to post Share on other sites
mw75 36 #9 Posted May 13, 2011 Piękna w świetnym stanie, koperta wygląda na stalową, więc wystarczy wypolerować.Dziękuję bardzo. Koperta (chromowana) to nie problem, pewien zegarmistrz, przy zmianie szkła, podrapał mi tarczę. Pisałem o tym już na forum, ten zegarek też pokazywałem.Rysa pomiędzy 10 a napisem Delbana. 0 Marcin Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #10 Posted May 13, 2011 Kilka następnych z kolekcji 1 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #11 Posted May 13, 2011 Coś tam się znajdzie :-)patrząc na tą trzecią i na moją- identyczną na zdjęciu niżej, mam wrażenie że to te same zegarki- chyba właśnie od Ciebie go kupiłem 0 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #12 Posted May 18, 2011 Następana z kolekcji. Challlooo !!! czy jest tam ktoś z Delbanami ???? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ciech 1350 #13 Posted May 19, 2011 Challlooo !!! czy jest tam ktoś z Delbanami ???? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jacek W. 2 #14 Posted May 21, 2011 Ciechu, czy tarcza w tej delbance była przekładana z innej kieszonki, czy to oryginał od początku w tej pięknej kopercie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ciech 1350 #15 Posted May 21, 2011 Myślę, że nic w tym zegarku nie było ruszane.W sieci nic o nim nie udało mi się znaleźć.Produkcja współczesna.Jako nowy (kilkanaście lat temu) był nagrodą w zawodach sportowych 0 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #16 Posted May 21, 2011 Ciekawa kieszonka - jestem mile zaskoczony, mała odmiana, nie wiedziałem że Delbana robiła takie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #17 Posted May 24, 2011 i następne, tym razem dwie z największych Delban 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest xylog #18 Posted May 24, 2011 Czy ta czarna to nie jest jakaś radosna twórczość renowatorów? jakoś podejrzanie wygląda... 0 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #19 Posted May 25, 2011 Czy ta czarna to nie jest jakaś radosna twórczość renowatorów? jakoś podejrzanie wygląda...Według mnie jest dobrze wymyta, nie wydaje mi się żeby była odnawiana- po pierwsze dlatego że każde malowanie można łatwo odróżnić od orginału a nawet jeżeli by ktoś potrafił to tak dobrze zrobić to były by naniesione również inne napisy, które w tych modelach występują. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #21 Posted June 6, 2011 CHEJ !!! Czy nikt więcej nie posiada tych pięknych zegarków ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #22 Posted June 13, 2011 Nikt nie chce pokazać swoich Delbanek ?No to następne moje. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest xylog #23 Posted June 13, 2011 Fajną kolekcję masz. Są naprawdę pięknie giloszowane. Sam kiedyś miałem zamiar je zbierać, ale padło na Atlantica i teraz juz tyle tego jest , ze brak miejsca i funduszy na inne kolekcje. Ale dzieki temu mniejsza konkurencja Gratuluję 0 Share this post Link to post Share on other sites
ross74 6 #24 Posted June 14, 2011 Może Delban nie ma tyle rodzajów co Atlantic-ów, ale taniej można kupić piękne i wiele radości dające zegarki. 0 Share this post Link to post Share on other sites
jarecki74 15 #25 Posted July 13, 2011 prócz atlanica mam oczywiście delbane, w spadku po ciotce 0 Share this post Link to post Share on other sites