Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kamien

Swatch i wodoszczeloność .................

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak wygląda wodoszczelność zegarków Swatch, głównie serii Irony. Można się w nich kąpać choćby pod prysznicem :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Stopa43

Te Irony, które widziałem, były "water resistant", ale bardzo różnie, czyli od 30 m (czyli możesz z nim przebiec 30m w deszczu :wink: ), aż do 200 m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc ja bym nie ryzykował. Ale mogę sie mylić....

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czyli od 30 m (czyli możesz z nim przebiec 30m w deszczu :wink: )

To zalezy jak kto szybko biega :P

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Stopa43

Swojego czasu na 800 biegałem 1;55,0, więc powiem nieskromnie,że dla mnie "niente problemo" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ray

zegarki swatcha maja troszke inaczej z ta wodoszczelnoscia- w kazdym zegarku swatcha mozna plywac, tu 30m odpowiada 50m w innych zegarkach ;-) gwarancja obejmuje wodoszczelnosc wiec jesli cos sie stanie z zegarkiem podczas kontaktu z woda moza udac sie do serwisu;-)

do nurkowania sa scuby.....

polecam fun scube- fajny wyglad i pod wplywem cisnienia wskazowki zegarka zamieniaja sie we wskazniki ktore pokazuje glebokosc i czas nurkowania , maja tez pamiec 5 najlepszych wynikow i kilka innych ;-)

http://prostore.com/swatch/fun-scuba/funscuba.jpg

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie postu powyzej - zapraszam do działu "Oferuję" jeśli ktoś jest zainteresowany SWATCH'em z głębokościomierzem. Wersja czarna.

Przy okazji, jeśli moim "handlowym" postem złamałem regulamin lub choćby niepisaną zasadę tego forum - przepraszam Admina i całą resztę :-)

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PIOTR-S
zegarki swatcha maja troszke inaczej z ta wodoszczelnoscia- w kazdym zegarku swatcha mozna plywac, tu 30m odpowiada 50m w innych zegarkach ;-) gwarancja obejmuje wodoszczelnosc wiec jesli cos sie stanie z zegarkiem podczas kontaktu z woda moza udac sie do serwisu;-)

do nurkowania sa scuby.....

zegarki Swatch sa monolitami, czyki szkielko i koperta sa klejone (nowsze modele irony maja szkielko wciskane a jedynie bezel jest doklejany)

mam sma kilka modeli i powiem szczeze ze jezeli nie walniesz tym zegarkiem i bedziesz dbal o uszczelke od dekla baterii mozesz plywac.

a jezeli chcesz naprawde miec swatcha do plywania to tylko Scuba..

pamietaj ze wodoszczelnosc zegarka swatch serwis uznaje tylko jak jest wazna gwarancja :cry:

pozdr

peter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ray

no tak :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MicK74

W czwartek spotkalem Adama - kolega z pracy - od dluzszego czasu ma Swatcha, chrono w aluminium, caly czarny. Dlugo czekal na na ten model, ale uparl sie ze musi byc aluminiowy bo lekki. I zegarek mu zaparowal, po basenie! I jak to ma sie do wodoszczelnosci Swatcha?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Stopa43

Mi zdarzyło się, że orient, w którym pływam całe kilometry w jeziorze, zaparował po wizycie na basenie. W chwili obecnej pływam w nim i nic się nie dzieje. Dociekałem dość długo ptzyczyn tej wpadki i myśle, że wejście do jakuzzi, a następnie do zimnego basenu pływackiego miało tu niebagatelne znaczenie ze względu na różnicę temperatur, ale do dziś nie jestem pewny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak chciałem tylko w temacie poinformować, że z moim swatch irony mesmeric zanurkowałem na 15 metrów i wszystko jest ok :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.