carlito1 59 #126 Napisano 19 Września 2012 Powaga. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7552 #127 Napisano 19 Września 2012 jak dla mnie fotki wymiatają - są praktyczne;) sam zegarem do mnie nie przemawia - nie lubię prostokątnych kopert - choć to może kwestia dorośnięcia do tego;) 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 286 #128 Napisano 19 Września 2012 Nie umiem robić fajnych fotek jak świeci Eee... nie chce Ci się... Najprościej (wersja bez statywu):1. Kładziesz zegarek na blacie bokiem.2. Komponujesz tło.3. Ustawiasz program w aparacie na zdjęcia nocne.4. Ustawiasz w aparacie samowyzwalacz lub wyzwolenie migawki z pilota (jeśli taki masz).5. Kładziesz aparat na blacie na wprost zegarka i ustawiasz ostrość.6. Naświetlasz tarczę zegarka silnym światłem. Dobry jest tester do banknotów (ultrafiolet), lampa kwarcowa lub nawet zwykła silna latarka.7. Gasisz i odstawiasz źródło światła8. Zwalniasz samowyzwalacz lub naciskasz przycisk na pilocie.9. Powtarzasz zdjęcia tak długo, aż Cię zadowolą. Koniec. Postaraj się coś zrobić. Zegarek jest przepiękny. Jestem ciekaw jak wyjdzie w fotkach "nocnych". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #129 Napisano 19 Września 2012 A po cichu liczyłem, że nikt mnie nie poinstruuje No nic, wygląda na to, że mam zadanie domowe. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #130 Napisano 20 Września 2012 Eee... nie chce Ci się... Najprościej (wersja bez statywu):1. Kładziesz zegarek na blacie bokiem.2. Komponujesz tło.3. Ustawiasz program w aparacie na zdjęcia nocne.4. Ustawiasz w aparacie samowyzwalacz lub wyzwolenie migawki z pilota (jeśli taki masz).5. Kładziesz aparat na blacie na wprost zegarka i ustawiasz ostrość.6. Naświetlasz tarczę zegarka silnym światłem. Dobry jest tester do banknotów (ultrafiolet), lampa kwarcowa lub nawet zwykła silna latarka.7. Gasisz i odstawiasz źródło światła8. Zwalniasz samowyzwalacz lub naciskasz przycisk na pilocie.9. Powtarzasz zdjęcia tak długo, aż Cię zadowolą. Koniec. Postaraj się coś zrobić. Zegarek jest przepiękny. Jestem ciekaw jak wyjdzie w fotkach "nocnych". Myślisz że w Canonie 5d są programy tematyczne? Michał użyj manuala, ustaw sobie czas na dłuższy, dobierz przysłonę, zdjecie rób w jakimś półmroku, aparat na statywie, samowyzwalacz a jak chcesz/jest potrzeba to możesz sobie sam doświetlić zegar jakiś dodatkowym światłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 286 #131 Napisano 20 Września 2012 Myślisz że w Canonie 5d są programy tematyczne? Myślę ...a nawet jestem pewny, że nie wiem jaki aparat ma do dyspozycji. Podana opcja przewidywała rozwiązania najprostsze połączone ze zwykłym automatycznym aparatem, by nie komplikować i zachęcić do pracy. A ty mi tu robisz krecią robotę kolego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #132 Napisano 20 Września 2012 A ty mi tu robisz krecią robotę kolego... ...ale nie chcący 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
missed 0 #133 Napisano 27 Września 2012 Fajny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #134 Napisano 19 Lipca 2013 bardzo ładny.klasyk przez duże ''K'' Może pare słów o calibre 12? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7552 #135 Napisano 24 Lipca 2013 ale żeś odgrzebał temacik:) Wujek google... tam znajdziesz odpowiedź :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach