Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pablo122

Jansen & Co - Timepieces & Jewels

Rekomendowane odpowiedzi

Krystek -masz w 100% rację .

Tylko za pierwszym razem było jeszcze na kopercie głębokie wgniecenie.

Z samochodami to też jest różnie.

Kiedyś jeździłem do pana Józka.

Potem jak samochód nowy ,to do okresu gwarancyjnego do ASO.

Po 3-4 latach i przy 150tys.km. wszystkie przeglądy w ASO.Następnie auto do sprzedaży.

Zawsze szybciej się znajdzie potencjalny kupiec ,jak widzi ,że auto jest serwisowane.

Na gwarancji mi nie zależy .Mam nadzieję ,że już się nic nie będzie z 320 działo.

Gdyby jednak coś się zepsuło,można zamówić daną część przez sklep Jansen ,a Pan Maciej wymieni :)

najważniejsze ,że człowiek wie jak do tego podejść.

I jeszcze jedna z wielu pozytywna cecha Pana Macieja to to ,że jak czegoś nie może zrobić,lub nie umie to mówi to wprost,a nie kręci,"że może się da ,jak się da " :)

A takie podejście maja inni "fachowcy"

Prawdę napisawszy to jestem wdzięczny Pani Jansen,że mnie zaprowadziła do Pana Macieja.

Tak bym błądził ,a zepsuty zegarek by mi się śnił po nocach :)

Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.

Uśmiechnijmy się :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby utracić gwarancję na dany zegarek muszą być ślady ingerencji osób trzecich - Każdy BARDZO DOBRY ZEGARMISTRZ - może otwierać zegarki na gwarancji i ingerować w werk tym bardziej jeśli wie doskonale jak to się odbywa w serwisie autoryzowanym. Niektóre Omegi mają czerwoną kropkę w miejscu styku dekla z kopertą na zasadzie "plomby" ale w OP nie wiem o niczym takim - tym bardziej , że zegarek był juz otwierany , najprawdopodobniej nikt nie ma pojęcia , że ten zegarek był serwisowany poza autoryzowanym gdyż żadne ślady na to nie wskażą - więc gwarancje ma nadal oczywiście. Nikt nie twierdzi , że ten zegarek był otwierany poza serwisem autoryzowanym ! Tematy na forum nie są dowodem i tak większość Osób zaangażowanych w tą branżę - twierdzi że na forum kmziz są co najmniej "specyficzni" delikatnie mówiąc ludzie :) .

Robiłem przegląd moonwatcha i dostałem na niego gwarancję. Warunkiem gwarancji było oczywiście nie otwieranie zegarka. Okazało się, że zegarmistrz "wprawia" swoją plombę z datą. Być może w OP są na tyle zacofani, że nie znają tego cwancyka. Może też wierzą swoim klientom i nie przewidzieli, że za zegarek może zabrać się BARDZO DOBRY ZEGARMISTRZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.