Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kamien

Problem baterii w zegarkach Swatch odnoszący się ...

Rekomendowane odpowiedzi

Problem baterii w zegarkach Swatch odnoszący się do poniższego zapytania o wodoszczelność Swatch'y.

Zauważyłem, że zegarki Swatch'a mają baterię na zewnątrz, nie pod dekielkiem. Oczywiście mogę się mylić, bo widziałem to na fotkach, ale czy ten fakt nie zaprzecza wodoszczelności zegarków??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
zegarki Swatch'a mają baterię na zewnątrz,

żle widziałeś-nie na zewnątrz,

tylko w specjalnej kieszonce

zakręcanej - malutkim uszczelnionym dekielkiem.

co wodoszczelności to gdybam ze tylko WR.

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zegarki Swatch'a mają baterię na zewnątrz,

żle widziałeś-nie na zewnątrz,

tylko w specjalnej kieszonce

zakręcanej - malutkim uszczelnionym dekielkiem.

co wodoszczelności to gdybam ze tylko WR.

8)

A czy w takim razie jest możliwość dostania się do mechanizmu, ew. jego naprawy, czy też Swatch'e to zegarki jednorazowego użytku, czyt. do póki działa jest oki, przestaje działać do kosza bo nie da się go naprawić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

słyszałem że rozbiera się je od góry

-ale tylko słyszałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja słyszałem że kwarcowe Swatche to jednorazówki - i naprawić się ich nie da. Koperta jest szczelna i można spokojnie pływać, bo nic - ani woda ani zegarmistrz nie ma prawa dostać się do środka :D

Rozbieralne i naprawialne są automaty Swatch.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

też dobre wyjście :D ani woda, ani zegarmistrz sie nie dostanie...

to zadanie dla Chucka :D:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ray

witam,

swatch jest monoblokiem i oprocz baterii nic innego nie da sie w nim wymienic.

jesli chodzi o baterie sa pod specjalnym dekilekiem , z uszczelkami ....

baretie wymienia sie tylko i wylacznie w salonach gdzie sprzedawany jest swatch..

gwarancja na swatcha jest dwuetnia i obejmuje wodoszczelnosc.w zegarkach swatcha mozna plywac.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
baretie wymienia sie tylko i wylacznie w salonach gdzie sprzedawany jest swatch..

Pojechałaś po bandzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ray

hmmm... wiec tak

jezeli baterie wymieni ci zegarmistrz a nie autoryzowany punkt swatcha poczym zegarek straci wodoszcelnosc - niestety reklamacja nie zostanie uznana.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie denerwuj się proszę. Tylko bateria raczej przetrzyma gwarancję (i wtedy autoryzację zegarmistrza mam w głębokim poważaniu). Serwis autoryzowany jest tutaj dobrym rozwiązaniem, ale zaufany zegarmistrz też niezłym, a sprawny manualnie amator niegorszym. Całe te przemyślenia nie dotycza droższych zegarków, zwłaszcza tych przeznaczonych do permanentnego moczenia, tutaj skłaniam się do przeprowadzenia po "akcji" testu szczelności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ray

nie denerwuje sie ;-)

absolutnie masz racje, ale sama mam nacodzien do czynienia ze swtachem...

zdarza sie ze bateria wciagu gwarancji sie zuzywa... np. z chronografem -jezeli ktos namietnie uzywa stropra ...

poza tym przy kupnie zegarka nie wiesz ile juz taka bateria w nim dziala....

wymaiana baterii w swatchu jest dziecinnie prosta -mozna to zrobic dwuzlotowka.... ale zdazaja sie sytauacje gdzie ludzie wyrywaja ten dekielek sila....

test szczelnosci najlepiej zrobic zawsze przed "akcja" bo potem moze byc za pozno

pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"akcją" nazwałem wymianę baterii. Później to jak słusznie zauważyłaś już po kaczkach (czy innych ptokach, ale taką mam fazę po Faktach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak to mawiają "nic na siłę, weź większy młotek" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ray

:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PIOTR-S
hmmm... wiec tak

jezeli baterie wymieni ci zegarmistrz a nie autoryzowany punkt swatcha poczym zegarek straci wodoszcelnosc - niestety reklamacja nie zostanie uznana.

czy jestes wstanie stwierdzic czy bateria byla wymieniana w nie autoryzowanym punkcie?

mam swatcha i juz wymienialem w nim baterie Swiss-Galeria Mokotow.

bardzo sympatyczna Pani odkrencala dekiel moneta 2zł (profesjonalny sprzet jak na autoryzowany salon).

na szczescie umiescila baterie maxell, a nie renata przez ktora stracilem jednego swacha gdyz wylala, a swatcha nie da sie rozebrac i oczyscic.

nie sadze ze dobry,zaufany zegarmistrz byl gorszy od sprzedawcow w sklepach swatch.

petr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zegarek jest na gwarancji i wymieniasz baterię w autoryzowanym serwisie, to wpis o tym wydarzeniu, wraz z pieczątką serwisu, powinien się znaleźć w książeczce gwarancyjnej. Jeżeli nie ma książeczki to należałoby zachować paragon/rachunek za taką usługę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PIOTR-S

i tak na szczescie zrobilem :)

jedynym dowodem ze bateria byla wymieniona jaki posiadam jest paragon.

peter 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do narzędzia to 2 złotówka jest dobra ale najlepsza moneta do Swatcha to stara, dobra, nieistniejąca Dojczemarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PIOTR-S

a moze jakies euro pasuje :)

peter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

siema wszystkim:) moim zdaniem "NEURO" ma racje:p a mianowicie ze to jednorazowki:) tak to prawda wedlug mnie przynamniej:) mam jednego Swatcha:) baterie ma pod specjalna oslonko z gumy i jescze jest jedna mala uszczelka:) mozna w nich plywac ale jesli sie zepsuja to naprawde nie oplaca sie naprawiac:/ niedawno mialem jeszcze jednego swatcha z rozbita szybka no i lipa:/ nie naprawisz za Chiny:p oryginalne szkielko do tego Swatcha kosztuje: okokolo 70zl. Swatche ze tansze przynamniej to zegareczki jednorazowe:p pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ray

dwuzlotoka, euro czy inna pierdolka...... trza sobie jakos radzic ;-)

a ja nie tak nie dawno spotkalam sie ze ktos przykleil baterie do denka ....bo wylamal te "rowki" dzieki ktorym dekielek trzyma sie ...

albo bateriie firmy krzak .... dzialaja do czasu gdy sie oddalimy z zegarkiem od miejsca zakupu...

pozdrawiam i zycze milego wieczorku ..... (ja musze sie odstersowac wiec jade sobie pograc na perce;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość green

mam swatcha z serii 'skin' wtrzymal 3 lata do wymiany baterii po wymianie w autoryzowanym sklepie przez 'specjaliste' padl z niewiadomego powodu po dwoch tygodniach;/ :cry: (grarancja byla na 2 lata i zrgarek do kosza) :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.