Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

o ile mogę się wypowiedzieć to sekunda jest beznadziejna, i nijak się ma do tej z pierwszej strony.

Nadruk na subtarczce domyślam się że ciężko zrobić, ale to na zdjęciu wygląda jakby ktoś zapałką robił. Jak się nie da lepiej to wolałbym ją gładką i proste nadruki.

Dekiel niebo lepszy niż tarcza.

Tyle ode mnie obserwatora.

Spoko, o to chodzi, o opinie ! Wypowiadajcie się ... ta tarcza jest po to że mamy wychwycić co do poprawy ewentualnie miało by być.

1. Wiemy już - lepiej nadrukowane, grubiej musi być wszystko na tarczy żeby nie prześwitywało nic.

2. Wskazówka nie wszystkim się podoba

3 . ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie za jakość...

Zrobiłam to teraz.

Jaką sekundę chcecie?

Ja jestem za wersją 3 w czerwonej farbie - zamiast białej :mellow:

post-30933-0-53784600-1331679287_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi akurat podoba się wskazówka założona na zegarek, kwestia gustu. Boję sie tylko o farbę na tarczy sekundy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówka sekundnika powinna być inna. Może faktycznie któraś z proponowanych zamienników.

Skoro mamy cały zegarek t o mam pytanie:

jak wygląda mechanizm ? ;)

Jak wygląda ... nie powiem Ci na razie ....wiem że to molnija , mocno i równo tyka i miło się ją nakręca :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

szczerze - to żadna z pokazanych wskazówek sekundnika nie wygląda jak ta z projektu. Z tych trzech zdecydowanie byłbym za jedyną czarną. Moim zdaniem obie czerwone "strzałki" zalatują lekką wioską. (edit: na marginesie - również 3 z czerwoną farbą:mellow:

Co do tarczy - czy czerwony używany na indeksach w rzeczywistości jest taki bordowy jak u mnie na monitorze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za wersją 3 w czerwonej farbie - zamiast białej :)

Faktycznie - to lepiej będzie wyglądać :) Również jestem za taką opcją.

Jak wygląda ... nie powiem Ci na razie ....wiem że to molnija , mocno i równo tyka i miło się ją nakręca :mellow:

Jimi - śrubokręcik i pomału, pomału... serduszka też jesteśmy ciekawi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom indexy na sekundniku sa okropne ale to koncept wiec sie nie zalamuje :mellow:

wskazowka sekundnika moze byc ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie za jakość...

Zrobiłam to teraz.

Jaką sekundę chcecie?

Ja jestem za wersją 3 w czerwonej farbie - zamiast białej :mellow:

w numerze 3 farba jest czarna ,luminova jest biała..

masz na myśli czerwone wypełnienie ,czy farbę wskazówki (z ,nadal biala lumą) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałam na myśli zamiast luminovy farba czerwona (wypełnienie). Nasza wskazówka i tak nie będzie świecić.

Chyba, że większość będzie chciała którąś z czerwonych 1 lub 2. To wtedy ma lumę :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej w stylu widzę 3 w czerwieni z białym wypełnieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałam na myśli zamiast luminovy farba czerwona (wypełnienie). Nasza wskazówka i tak nie będzie świecić.

Chyba, że większość będzie chciała którąś z czerwonych 1 lub 2. To wtedy ma lumę :mellow:

OK,dzięki za wyjaśnienie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dla ułatwienia...

Chodzi mi o taką wskazówkę do sekundy :mellow:

Jako wersja 4.

Jeśli ktoś jest za taką sekundą, niech pisze, że odpowiada mu wersja 4.

post-30933-0-61481300-1331679975_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszcie opinie bo relację do MC będę musiał zdać i wytyczne ! ;)

Wskazówka - sam nie wiem ... muszę się zastanowić.

Jutro zabieram zegarek ze sobą na cały dzień i sprawdzę czy jestem w stanie ją zaakceptować czy nie, a jeśli nie - to którą z nich wolałbym na tarczce sekundnika widzieć :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, ten dekiel jest tak wyfotoszopowany, że wygląda trochę jak render... Pokażcie go w jakiejś bardziej naturalnej wersji, bo to wg mnie najciekawsza i najmocniejsza strona tego projektu :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie dobre pytanie takze o czerwone-bordowe cyfry? jak to wygląda w realu? też takie niewyraźne?

4 zupełnie mi nie podchodzi, jestem za 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to wyfotoszopowany. ?

To jest zdjęcie , a obróbka polegała jedynie na zmniejszeniu zdjęcia i dodania lekkiego odcienia szarości by podkreślić to co na nim jest. I tyle ! :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszło dobrze już na prototypie.

1. oczywiście precyzyjniej nadrukowana tarcza sekundy, chociaż jezeli chodzi o skrzydełka to jest OK, najwazniejsze że równo, bo tego najbardziej się obawiałem. Proporcje szachownicy, napisów, indeksów, interlinia, wszystko bez zastrzeżeń.

2. sekundnik jak na projekcie, czyli ta czarna wskazówka, inna nie pasuje i nie ma co kombinować itp. Czy to będzie biała/czerwona luma to już nie ma dla mnie większego znaczenia, ale by zbliżyć go to wybranej wersji to #4.

3. reasumując, większa dokładność wykonania finalnego produktu i jest świetnie :mellow:

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie dobre pytanie takze o czerwone-bordowe cyfry? jak to wygląda w realu? też takie niewyraźne?

4 zupełnie mi nie podchodzi, jestem za 2

Na moje daltonistyczne oczy to to jest czerwony taki jak na szachownicy. :mellow:

Poza tym to kwestia kalibracji monitora, każdemu z nas może się delikatnie inaczej to wyświetlać.

Z tym wykonaniem to uważam że powinni wrócić do poziomu z tarczy standardowej i będzie rewelka ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może to tylko wrażenie :mellow: po prostu jest taki "grzeczny" na tym zdjęciu, jak policzki modelki na okładce Vogue ;) Zapewne to zasługa pani fotograf :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba, że wersja 5? Wtedy farba jest czerwona i możliwość umieszczenia luminovy.

W wersji 4 nie ma luminovy! Wskazówka jest czarna, a wypełnienie stanowi czerwona farba i tyle.

Do wyboru, do koloru ;)

Ja pozostaje przy wersji 4 :mellow:

PS. Decydujmy się szybko, bo zależy nam na czasie! Zegarki będą gotowe lada chwila (będą u Was za miesiąc w domach).

post-30933-0-03433600-1331680390_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekunda- jestem za wzorem 3 i 4, stylowo nawiązuje do pozostałych wskazówek.smile.gif

Zegarek, nooo pierwsza klasa!!!biggrin.gifclap.gif

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jimi aha, bo z zdjecia kolor na szakownicy w porownaniu z cyframi jest jasniejszy/żywszy. Analizując co do milimetra trochę tarcza sekundy wypada dziwnie- kropki napaćkane, choć może to w finalnej wersji bedzie dokladniejsze? Może zróbmy ankietę co do sekundy? Przyśpieszymy tym sprawę :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie nr3 lub nr4.

Czerwone indeksy rzymskie przy lunecie mają inny odcień (bardziej bordowy) niż czerwień na szachownicy... Fajnie by było ich też o to przycisnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie nr3 lub nr4.

Czerwone indeksy rzymskie przy lunecie mają inny odcień (bardziej bordowy) niż czerwień na szachownicy... Fajnie by było ich też o to przycisnąć.

Spokojnie, poprawią to. To jest concept. Indeksy też będą mocniej nadrukowane. Lepiej widoczne. Te na concepcie ledwo widoczne.

Zwyczajnie jakość nadruku będzie jak na tarczy seryjnej :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi te indeksy rzymskie odpowiadają w zupełności, nie walą tak po oczach.

Jestem przeciwnikiem kolejnych ankiet w tym temacie, nr 4 powinien zadowolić większość bo praktycznie taki został wybrany. Inaczej zaraz ktoś wymyśli np. "śmigiełko" i zacznie się od nowa impreza.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.